Norvegijos pedagogas: neslopinkite hiperaktyvių vaikų arba tapsite fiziškai neįgalia tauta, kaip norvegai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Sljder 2014-11-16 18:34
Taigi iš esmės norvegai teisūs? Juk vaikus nuo hyperaktyvumo gydo, kad jiems sektųsi mokykloje, pripratinti prie mokslo ir protinio o ne fizinio darbo.
Arthuras 2014-11-16 19:33
Bėda tame, kad fizinio darbo kuo toliau, tuo mažiau reikės. Ką dirbs tuomet tie užaugę vaikai?..
juliuslipskas 2014-11-17 01:51
Esme kad sitas pseudopedagogas yra visiskas neismanelis, hiperaktyvumas dazniausiai yra tik vienas mazas simtomas kuris vaikui netgi nekelia dideliu problemu. Deja, patofiziologija sito sutrikimo yra dazniausiai susijusi su dopamino ir neuro-adrenalinio apykaita prefrontaliame kortekse, todel tokie tokie vaikai yra diziausioj depresijos ir priklausomybiu rizikos grupej. Kitais zodziais tariant, tokie vaikai be medikamentu niekada nebuna laimingi ir veliau stengiasi kompensuoti hormonu trukumus alkoholiu ar kitais narkotikais. Negydyti ju yra nusikaltimas. Parasiau sitam apsisaukeliui Facebook zinute, su nuoroda i knyga kuria jam privalu perskaityti pries snekant panasias nesamones, ziuresim ka atrasys.
shift 2014-11-17 03:14
Juokauji?? Užtektų vieno atominio karo, ir pranašumą visuomenėje įgytų tie, kas fiziškai stipresni, t.y. gali pakelti akmenį, vėzdu nudobti šerną ir t.t.
Vytautas 2014-11-17 03:50
Kadangi tokių neišmanėlių yra ir daugiau, gal net dauguma, tai gal būtų galima viešai paskelbti, kas tai per knyga? Sudomino.
Shinigami 2014-11-17 06:29
Pažiūrėjau internete tai knygų apie ADHD (Attention-deficit/hyperactivity disorder) yra labai daug. Ir kai kurios net prieštarauja viena kitai. P.S. ja sirgti gali ir suaugusieji. Bet ne visi aktyvus asmenys ja serga. Todėl problemos atsiranda tada kai ADHD vaistai gydomi ne tik sergantieji, bet šiaip aktyvus asmenys.
kestutisz 2014-11-17 09:04
Jiems valiutos kursą gydyti reikia, o ne hiperaktyvumo gydymą kaltinti. "Norvegas pastebi, kad jų šalyje kasmet mažėja fizinį darbą dirbančių norvegų, kuriuos pakeičia imigrantai. Jo nuomone, dėl to kalti vaistai, slopinantys tariamą vaikų hiperaktyvumą." - galėtų dar pastebėti, kad tie imigrantai net vietinio maisto stengiasi nevalgyti (tempia kiek išgali iš kitur), matyt kažką žino apie jo įtaką fiziniam pajėgumui :)
Arthuras 2014-11-17 14:32
Kažką, man rodos, vartoji. Kas būtų jei bobutė kiaušus turėtų? Būtų diedukas - iš tos pačios serijos. Tokia dabar situacija, kas viskas kiek įmanoma yra perkeliama ant mechanizmų ir kompiuterių pečių. Dar keliasdešimt metų ir gatves valys/tvarkys robotai, automobiliai važiuos patys ir t.t. Žmogus visam tam tik turės vadovauti, kurti tuos mechanizmus, įrengimus. Tai ką veiks tie, kurie moka tik dirbti fizinį darbą?.. Dirbs arba labai pigiai, arba bus bedarbiai. Tokia ta ateitis. Deja deja. O šito autoriaus mintys... Tai kliedesiai.
kroitus 2014-11-17 14:53
Viena yra, kai vaikai tikrai serga, o kita, kai tiesiog judriam vaikui „diagnozuoja“ hiperaktyvumą. Vaikai turi judėti daug - negalima to slopinti. O kai išsilakstys, jis ir pasėdės pavargęs. 45 minutės išsėdėt ramiai - čia ne tik vaikams, bet ir suaugusiems nėra lengva.
vytra 2014-11-17 15:29
- Pilnai pritariu tamstai ir Grb "juliuslipskas", neseniai teko susidurti su psiaudo profesionalais medicinoje, labai gaila, kad jų su laisvąja purvąskalida eksponentiškai daugėja visose šalyse (ne tik Norvegijoje?).. p.s. .. turiu mintyje "kas užmoka tą skelbiam", taigi melas užsimokėjęs yra platinamas kaip tiesa.
sabotan 2014-11-17 17:23
Kas stipresnis ar liesas vyras kuris gali paspsti belekokius spastus pasidaryti ginklu ar vyras turintis brutalia jege bet jokiu smegenu.
huinia.huini 2014-11-17 20:42
Jeigu kreipti demesi i tai, kas rasoma wikipedijoj apie ADHD, as tureciau pradet gydytis, nes sergu situ sutrikimu. AJAJAI. Bet kazkaip be jokiu vaistu ir mokykla ir univera pabaigiau. Man idomu, ar ta uzsienio knyga ne amierikieciai aprase. Tie superherojai megsta is bet ko versla padaryt, o vaistais sert zmones, nepaisant reikia ar nereikia, sioje uzjurio saly yra norma.
juliuslipskas 2014-11-18 20:13
http://knowledge.sagepub.com/view/atten ... ren/n3.xml galit pabandyt sita, viskas trumpai ir aiskiai. huinia.huini, tas kad tu turi kuriuos nors ADHD simptomus dar negarantuoja kad tu turi ta sutrikima. Bet tokie zmones labai retai baigia univera, dar reciau is pirmo karto. Sitas sutrikimas Lietuvoj yra rimta problema, nes psichologija ir psichiatrija yra apgailetino lygio kas liecia ADHD. gydytojai nezino kaip ji diagnozuot, pedagogai kaip atpazint ir t.t. tiketina kad kaip tik del to mes turim pakankamai auksta procenta smarkiai girtaujanciu zmoniu. Kai kuriais paskaiciavimais ADHD turi apie 7% vaiku, ir apie 5% suaugusiuju. Itarciau kad Lietuvoj tas procentas zymiai didesnis, nes sovietai nepalankia kryptim modifikavo genofonda iszudydami ar priversdami pasitraukti "sekmingus", t.y mazesne rizika tureti si sutrikima linkusius zmones. kitas rizikos faktorius yra alkoholio vartojimas nestumo metu, kas irgi yra kai kuriais atvejais daroma. Taip kad tokius "zymius pedagogus" reikia vyt kuo toliau. Jau labiau kad vaistai niekaip neitakoja asmens polinkio rinktis fizini ar kitoki darba, tiesiog nusisneka jis ir tiek.