Nuomonė: kodėl Lietuvai svarbu ugdyti telekomunikacijų inžinierius? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sielinas 2015-07-10 07:43
Manau, kad Ne visoms sritims reikalingas universitetinis išsilavinimas. Eiliniam telekomunikacijų inžinieriui pakaktų koleginio ar netgi profesinio išsilavinimo pradžiai. Na vėliau kokiam telekomunikacijų analitikui nepakenktų ir universitetinis, bet tik prieš tai pabuvus tuo eiliniu
SPeed_FANat1c 2015-07-10 07:56
eilinis ir butu tas kuris moka lan laidus sukist ir pasibaigia gal plius minus. O as ten kaip suprantu - telekomunikaciaj - tai pvz mobilieji telefonai - kas yra daug sudetingiau.
Raimundas T. 2015-07-10 08:58
1. Telekomunikacijos pasikeitė iš esmės. Žmogui nesuprantančiam elektrikas nelabai skiriasi nuo elektros tinklų inžinieriaus, arba santechnikas Vasia nuo vandens tiekimo sistemų specialisto Juk tai nesudėtinga - atsuki ir bėga. Tik katedrai gal irgi reikėtų truputį pasikeisti į koją su technologijomis: aiškiau apsibrėžti ir identifikuoti savo vietą jose. Neužsimarinuoti mokantis praeito amžiaus aktualijų. 2. Uždaras ratas. Nėra dėstytojų, nesukuriamos tinkamos programos, neateina talentingi studentai. Čia be strateginės ir nemaža prasme finansinės paramos iš universiteto (pradžiai) - nepajudės. Ir tai bus ne vienų metų darbas, rėksminga reklama be galimybės pateisinti studentų lūkesčius - visiškos šakės. Norint suburti talentingų žmonių kolektyvą - reikia lyderio, pastangų, politinės valios ir fondų. O dar - galimybių tam kolektyvui jaustis laisvai: TTT. Dabartinė atmosferinė situacija skiriasi, todėl nėra ko stebėtis, kad nyksta. 3. Tarptautinis bendradarbiavimas. Tai ne vien konkrečios katedros rykštė. Kiek bakalaurų *asmeniškai* pažįsta žmones dirbančius toje pačioje srityje Lietuvoje ? Sritis unikali Lietuvai ? tada imkime dar kaimynus - Latvijoje ir Estijoje ? jei dar neužtenka - Lenkijoje ? Vis dar unikalus darbas - netikiu . Jei ne bakalaurai - tada paimti magistrus arba doktorantus. Tai kiek tokių ? Reikalavimais pasiekti nepavyks. Tai prasideda nuo dėstytojų. Kiek tokių, kurie žino ir palaiko kontaktus su savo kolegomis kituose universitetuose ? Pasaulis šiais laikais mažas. Tada ir savo studentus galima pristatyti platesniame rate/kontekste, ir projektų atsiranda ir šiaip gebėjimas tiesiogiai susisiekti ir pasišnekėti daug dalykų išsprendžia. Visa tai susiję su bendra atmosfera (2) ir galimybe reikšti savo iniciatyvą. Galima sakyti kad laikai tokie etc., bet kažkurioje vietoje uždarus ratus reikia mėginti pralaužti, kitaip jie virsta greitėjančia spirale į nebūtį.