Darbdavių atstovą piktina absolventų žinios: reikia skubių permainų, pavyzdžiui, uždrausti abiturientams stoti į vadybą ir teisę

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Security- 2016-05-12 15:48
Kaip šitie Lietuvos darbdaviai dar iš kolūkio iš vis gali ką nors sakyti? Jau taip nervina, ant tiek jau nuskriausti vargšai...
Zebediejus 2016-05-12 17:40
Jie gali sakyti ką nori. Nes jie kuria verslus, samdo žmones ir jie mato kokia situacija.
Heksogenas 2016-05-12 20:58
O koks skirtumas kur žmonės stoja? Tegul stoja ten kur nori ir kas patinka. Jei tikrai patinka prasimuš.. Niekas neverčia samdyti vadybininko į automechaniko poziciją... Ir koks skirtumas kad uždrausi stoti į vadybą ar teisę (Lietuvoj populiaru viską spręsti draudžiant), jei tas pats nemotyvuotas žmogus į stos į kitą profesiją jis vis tiek nieko nepasieks ir nemokės.., nes jis nenori arba jo niekas nemotyvuoja. Tegul patys darbdaviai moka gerus atlyginimus ir savaime rinka persiskirstys ir kitaip bus motyvuoti ir patys darbuotojai. Ieškos kaip pasikelti kfalifikaciją kaip dirbti geriau, našiau.., bet čia taip bus tik tada kai darbuotojas jaus kad už tai jam atsilyginama..
jull 2016-05-12 21:00
Sutinku, dunduku pas mus nemazai, univeruose daline betvarke su nusirasinetojais, sesiju pratesinejimais, perlaikymais, drausme. Bet. Jei darbdaviams reikia geriausiu studentu inzinerijoj, reikia geresniu atlyginimu. Inzinerijoj bent magistro laipsnis ir ilgamete specializacija yra neisvengiamybe. Mokslas sunkokas, savarankiskai veiklai, ypac tik pabaigus univera, galimybiu jokiu, reikia kone desimtmecio praktikos kad galetum buti geras specialistas. Tai siandien gaunasi taip, investuoji min 5 metus po studiju, kol pasieki toki lygi, kad jau gali uzdirbt.
Arns 2016-05-13 21:48
Ko gero tokią utopiją yra įgyvendinę tik graikai. Ką nori tą ir turi mokytis. talentai gimsta ne pagal užsakymą ir poreikius. Bet panašu daugeliui verslynykų to nesuprasti. Šiandien gerai ir jie atostogauja, ryt darbuotojai palieka darbus ir reikia verkti ant kiekvieno kampo kokia bloga sistema, kokia bloga valstybė, kokie nedėkingi žmonės ar iš reikia po pasaulį ieškoti vergų. Specialisto reikia šiandien, kas vakar galėjo pagalvoti jog jį reikia ruošti?
soulshot 2016-09-10 09:01
As savo ruostu galiu pasakyti kad dauguma darbdaviu impotentai jei sugeba moketi tik minimuma ar truputi virs jo...
Rukis 2016-09-10 09:19
Tikrasis vėžys yra verslininkas, kuris priima praktikantus, bet jų nepraktikuoja. Pavyzdžiui priima praktikantą, aišku jam atlyginimo nemoka, tačiau ir išlaidų nepadengia, kas susiję su darbo specifika (antai už kurą, jei darbo metu reikia iki klientų nuvažiuot). O gražiausia tai, kad toks praktikantas dirba kaip paprastas darbuotojas, jokio asistavimo, jokios mentorystės. O pradėjus reikalaut pinigų atkerta: - O kam tau? Čia normalu? Na senesnės kartos verslininkams tai atrodo visiškai normalu. O po to jie kraipo galvas kai likę piliečiai pasisako prieš bet kokius darbo kodekso liberalizavus.
Simplicity 2016-09-10 10:19
Pabandykit įsivaizduot tą vargšą inžinerijos studentą, kuris keturis metus yra ruošiamas taip, kad įtiktų bent pusei visų Lietuvos darbdavių. Ką gali duoti universitetas, tai tik pagrindus ir bazinius dalykus, nes šiandieninės technologijos per ateinančius keletą metų paprasčiausiai pasens. Visa kita jau yra darbdavių reikalas. Užsienyje yra normalu prisiimti studentų praktikai, juos apmokyti dirbti su įmonėje naudojamomis darbo priemonėmis ir pačius gabiausius pasilikti nuolatiniam darbui. Normalu ir tai, kad darbdaviai savo darbuotojams apmoka kvalifikacijos kėlimo kursus. Lietuvoj darbdaviai sako: paruoškit mums specialistą ir dar įpareigokit atidirbti 3 metus už 420€ ant popieriaus. (Pakanka pasižvalgyti kokie atlyginimai yra siūlomi tiems patiems inžinieriams mažesniuose miestuose.)
vazzy 2016-09-10 12:01
Paantrinsiu šita tema, aš ir dar 10 geriausių kurso studentų ( KTU energetikos inžinerija ) buvom išvažiavę į kursus Vokietijoje keliom savaitėm, mokėmės su jais ir kitais studentais iš visos Europos tai mūsiškiai teorijoje stipriai stipriai pažangesni, visom temom mes buvom teorijoje labiau pažengę, tačiau kai pamačiau ką jie veikia po paskaitų.. konstruoja, bandymus daro, kad ir nesupranta, kodėl tai teoriškai veikia, tačiau praktiškai išbando. Mes nei univere neturim tiek įrangos, nei įmonėse galim pasibandyt, o ten stendai iš BMW, Siemens, tai ką mes ten.. žiūrėjom į juos kaip ožiai į naujus vartus..