Savaitė penktokų kailyje: „jei reiktų tai pakartoti, verčiau sėsčiau į kalėjimą“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Kyborg 2016-05-20 18:50
Jei pas jus pertraukų nedaro, tai nereiškia, kad kitur jų nėra. VU MIF'e per teorines paskaitas trumpas pertraukas darydavo.
Atk 2016-05-20 19:46
Geriau pažymių nerašytų. O ir daugiau kurybos pamokų butų, o fizikos ir matematikos programą susilpninti. Kalbas galima nesilpninti. Geografiją irgi. Daugiau galima kūno kultūros pamokų padaryti, dailės, muzikos, medžio visokių darbų.
AAA000 2016-05-20 20:35
Jus nelabai suprantat kas dabar darosi Lietuvos svietimo sistemoj. Dabar yra vadovaujanti mokytoju karta, kuri buvo paruosta mazdaug pries sovietmecio pabaiga ir mazdaug apie nepriklausomybes pradzia. O tada buvo tokia situacija - kad mokytojais eidavo mokintis tik visokie nevykeliai, kur nepatekdavo i "rimtus" universitetus ir "rimtas" specialybes. Buvo toks laikas, kad kai nepatekdavai kur nori - likusius priimdavo i svietima - kad neliktum be issilavinimo. Nauja karta dabar ir mokina tie visi "antrarusiai". Protingu zmoniu ar "is pasaukimo" ten yra vienetai... O jus norit gero rezultato Kazkas prades keistis i geraja puse tik gal po kokiu 20-25 metu, kai svietime isitvirtins dar sekanti karta, principe dabartiniai... Nepasiseke jums kas dabar mokinasi, bandys ant jusu kailio isspaust maksimuma... Nes sitie "mokytojai" temoka tik didint ziniu kieki. Jie supratimo neturi kaip kelt pacio mokymo kokybe... O vadovaujasi mazdaug tokiu principu - kas atlaikys kruvi ir sukurs veliau viska ka reikia... O tam reikia visus priglusint... O tie kas siulys naujoves - dabartiniu metu bus "nusodinti" ar tiesiog nesuprasti. Ir nieko cia greit nepakeisi - tokia visuomene dabartiniu metu...
AAA000 2016-05-20 21:03
matematika, fizika ir chemija yra mokslo pagrindas. situ silpnint negalima niekada. Lietuvoj labai apleista kuno kultura, as ja stiprinciau. siaip straipsnyje gana protingai siule, iki pietu daryt rimtus dalykus, kur reikia susikaupimo, o po pietu jau turetu but atsipalaidavimas ir lengvesnes ar savanoriskai pasirenkamos disciplinos. as sudestyciau taip - 4 dienas iki pietu rimti dalykai protinio susikaupimo reikalaujantys. o viena diena iki pietu butu tik kuno kultura. pacioms vyriausioms mokymo istaigos klasems kuno kulturai butu skiriami penktadieniai. o pati mokymo sablona tai daliai iki pietu turetu tvirtint ministerija ir labai kompetetingi specai su nedaug variaciju pakeitimams. tik universitetams turetu but leidziama savi isdeliojimai - nes studentai jau kitokio lygio besimokantys. dabar kiekviena mokykla ten isdelioja tvarkarascius pagal savo vietiniu "autoriteteliu" pageidavimus - uztat paskui ir skiriasi labai mokyklu ismokymo lygiai... nors vaizdas, kad visur mokina lygtai panasaus lygio mokytojai...
Atk 2016-05-21 19:50
Šeip tai reiktų apie Dievą daugiau psakot, mokyt nuo pat mažesns pagrindų apie Dievą, apie tai, kad visi broliai, kad reikia visus mylėti ir Dievą mylti ir atimą savo labiau nei save patį. Liturgijas reiktų daryt, nustot miesto būdą gyvenimo vesti. Tik tada augtų normalųs sveiki vaikai. Kūrybai ir amatams daug dėmesio skirti, o tokie dalykai, kurie praktiškai nenaudojami, kaip fizika ir chemija daug kuo atmirtų. Gal ten keli vaikai velesniame amžiuje, kas norėtų, galėtų ir pasimokyti, bet daugeliui to nereikėtų, manau. O pažymių rašymas yra maitinimas vaiko egoizmo, jis daro ne dėl savęs, kad iš tikro žinotų, o dėl pažymio, jam tada malonu, jo egoizmui, kai jis turi lapuką su gerais pažymiais. O nuolankiam sunku būti, kai niekas nežino, kiek tu žinai. Reikia vaikui suprasti, kad jis dėl savęs mokosi, o ne dėl pažymių. Ir manau, jau nuo 13-15 metų vaikas galėtų jau kryptingai mokytis savo amato ir jau nelankyt mokyklos. Dabar vaikystė labai ištempiama, vaikai tampa labai išlepinti, anksčiau taip nebuvo, jau nuo 13 metų vaikas savarankiškai duoną sau uždirbdavo ir buvo kaip savarankiškas žmogus. Ir tai ateityje jiems labai padėdavo, jie gerų savybių dėl to įgaudavo, savarankiškumo. O dabar vaikai keikiasi, išsidirbinėja visaip, tyčiojasi iš kitų. Paskui kuria visokis jaunimo linijas kaip tai šalinti, kad nesityčiotų. Bet mokykla pati moko, kad pirmam būti yra gerai, kad reikia nustumti į šalį visus konkurentus ir būti pirmam. Todėl jų kova su šitom patyčiom yra kaip kova su vėjo malūnais. Kol nemokins apie Dievą, apie meilę, kad visi žmonės yra vaikai Vieno Dievo. Žemė yra viena motina jų, o ne tam tikras plotas ant Žemės. Kol nepastatys dvasinio klausimo aukščiau pagal reikšmę už politinį ir ekonominį, tol visos pastangos šalinti nusikalstamumą, šalinti pavojus susijusius su terorizmu, su karais, su patyčiom bus bergždios.
Rukis 2016-05-21 20:29
Reikia mokyti apie religijas ir jos padarinius žmonijai. O už religijos skiepijimą bausti. Lietuva ne krikščioniškas Iranas.
Kyborg 2016-05-21 21:03
Kokiai sektai priklausai?
jokubas.abac 2016-05-23 08:10
Na labai viskas skiriasi nuo mokytoju. Mokiausi mokykloje kurioje 7, 8, 9, 10 klaseje prosta visi soko hardbasa ant stalu o mokytojas fone kazka "deste" mokytojai per pamokas palikinedavo klases (didelis kruvis reikdavo paprastai kas 3 pamoka nueiti isbarti, kad kazkas kranus visuose aukstuose sulauze, ar iseidamas is direktoriaus kabineto taip trenke durimis, kad jos suluzo, beje to zmogaus net neismete , tikybos mokytoja verkdavo, mokiniai tuliko popieriu grusdavo i kriaukles i tuoletus, kad uzsikimstu, laipiodavo per langus parukyt, 1 langa sulauze, sakutes islenkdavo kad jos atrodydavo kaip anos darze, valgykloje pilnas vandens stiklines apversdavo aukstyn kojom kad jei stikline nukeltu viskas issilietu. Per diena pamokos metu mustynes vygdavo apie 70% pamoku Prasom kas nori cia mokytis? Tai juk pavizdine vilniaus miesto mokykla, kurioje mokinius per auditus prasydavo elgtis graziau patys mokytojai kad ju neismestu ar pns... Beje tie ivikiai, kuriuos isvardinau ivygde mano klase per menesi. Na nebuvot nezinot o su psychiskai nesveikas ligoniais 8 pamokos budavo. Dabar mokyloje istrauke visas langu rankenas net 4 tam aukste nes metydavo akmenis pro langus ir pns. Vilniaus Antano Vienuolio pagrindine mokykla (dabar padare progimnaze nes mokytojai durni nemoka vaiku istramdyt ir t.t.