Investicijos į Lietuvos vaikų ateitį: vietoj Karbauskio tautinių kostiumų siūlomas mokymuisi skirtas mini kompiuteris (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

manas 2016-12-23 13:19
Manau mintis tikrai gera, tik nereikia cia kisti Karbauskio, jis gi zada, kad kostiumai bus pasiuti remeju lesomis, ir valstybei tai nekainuos.
Domas1 2016-12-23 22:31
Hardkernel odroid geriau nei Jusu Rasberi, nors yra ir dar geresnis kitu gaminamas panasus micro pc.
Talkatif 2016-12-24 09:10
Remėjai neduos pinigų nežinomo vardo projektui.
HDi 2016-12-24 20:58
Aišku, kad odroid geriau, pats turiu Odroid XU4 bet ar Tu skaitei bent straipsnį? Idėja yra ne kuo geresne įranga aprūpinti vaikus, o suteikti impulsą, kabliuką už kurio galima užsikabint, mokytis ir išmokti programuoti, o tam net pats pirmas raspberis yra daugiau nei pakankamas, aš pats ilgą laiką savo rimtą, java kalba parašytą projektą sukau ant pirmo raspberio, kol jau tikrai pritrūkau spartos, ir nusipirkau XU4 bet ant raspberio liko nemažai paprastų skirptukų suktis (web crawleriai ir pan). Kaip straipsny rašė, tegu parduoda tą kompą, bet kiek jie gaus? 5-10EUR? O va jei išmoks programuoti, užkabins vaiką tokie dalykai, tada bus galima pagalvoti ir apie Odroidus visokius. Raspberry 3 kainuoja apie 50€, Odroid XU4 arti 100€ jei pasikomplektuot jį dar su eMMC atmintine normalesnės talpos, tai nesunkiai ir 150€ pasieksi ar net perlipsi. O antros ar pirmos kartos raspberris išvis centus kainuoja ir kaip jau minėjau, mokytis su juo programuoti ar kažką įdomaus sukurti daugiau nei pakankamai.
vardpa 2016-12-24 22:54
Gerai, tarkime iteikiama kiekvienam vaikui Raspberry Pi ar kitoks kompiuteris, egzotiskesnis kompiuteris nei jie prate - kas garantuotu, kad juos patrauktu programuoti(dar ypac Anglu kalba visur) nei pvz. isijungimas kompiuterio, paspaudimas ant Firefox ikonos ir narsymas po Facebook'a ar YouTube. Tikiu, kad ir ne visi tevai pamokytu ta vaika kaip naudotis su tuo kompiuteriu ir isviso kuo jis skiriasi nuo iprasto. Vienintele iseitis kaip rasoma, pakeisti ugdyma (:-))), kad tas kompiuteris kazka veiktu, o ne bandymas tame kompiuteri irasyti Windows programa ir viena karta pasinaudota Firefox kuriame siek tiek panarsyta YouTube, bet labiau pritariu tokiai idejai nei auganciui vaikui dovanoti kostiuma.
vanduo4 2016-12-25 16:39
- Nemanau, kad šis kompiuteris skirtas programuotojų paieškai. - Esmė ta, kad gal būt ne visi vaikai apskritai turi asmeninį kompiuterį.
vardpa 2016-12-25 20:55
Is straipsnio panasu, kad kaip tik norima parodyti, kad IT ateitis (niekas nesigincioja), ar siuloma net Arduino kuris gan skiriasi nuo Raspberry PI, tai susidariau ispudi kad butent sia dovana ir butu skatinima tuo uzsiimti, o ne del problemos del asmeniniu kompiuteriu neturejimo (ji turint dar reikes ir monitoriaus/tv, klaviaturos, peles, interneto(?)), o jeigu paduos tokia dovana, kur ta dovana, kad jinai veiktu dar reikia susipirkti eile daiktu, tai tokia ir dovana, per daug sudetinga. ) bet ar visi tuo uzsiimtu jau isreiskiau nuomone.
Ariana 123 2018-11-28 11:56
I would say your resource is so interesting and informative for me and this article explained everything in detail. You have done a superb job thanks for sharing this kind of stuff with us. We have shortlisted <a href="https://www.mobileappdaily.com/reports/top-iot-app-development-companies">Catalogue of Top IOT App Development Companies</a> after performing a thorough research on their IoT services