Iš tarptautinės astrofizikos ir astronomijos olimpiados lietuvis grįžo su sidabro medaliu  (3)

Airidas Korolkovas, Kauno technologijos universiteto gimnazijos mokinys (jo mokytojas Virgilijus Tumavičius), lapkričio 30 - gruodžio 9 dienomis Tailande vykusioje I tarptautinėje astrofizikos ir astronomijos olimpiadoje laimėjo sidabro medalį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Be A. Korolkovo, Lietuvai dar atstovavo Lietuvos mokinių informavimo ir techninės kūrybos centro astronomijos būrelio nariai: Vytis Kapočius, Romas Davidonis ir Andrius Misiukas-Misiūnas (vadovė Aurelija Visockienė).

V. Kapočius, Vilniaus universiteto pirmakursis, ir R. Davidonis, Vilniaus Žvėryno gimnazijos mokinys, pelnė pagyrimus. Lietuvos komandai vadovavo Vilniaus pedagoginio universiteto Fizikos ir technologijos fakulteto docentė dr. Romualda Lazauskaitė bei Lietuvos mokinių informavimo ir techninės kūrybos centro direktorius Algirdas Sakevičius.

Su olimpiados rezultatais galima susipažinti: http://www.ioaa.info/ioaa2007/

Be šių apdovanojimų 2007-aisiais Lietuvos mokiniai iš tarptautinių mokslo olimpiadų ir konkursų parvežė 3 aukso, 3 sidabro, 7 bronzos medalius bei buvo apdovanoti 8 pagyrimo raštais.

Belieka pasidžiaugti, jog ir mūsuose auganti jaunoji karta yra pajėgi suprasti painius mokslo ir technologijų labirintus. Belieka tokius žmones išsaugoti Lietuvoje ir suteikti jiems galimybes dirbti mūsų valstybėje - kas bent jau iki šiol nelabai gerai sekdavosi...

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: