Aukštųjų mokyklų paskelbtos naujos stojimo taisyklės sukėlė sąmyšį  (26)

Likus kelioms dienoms iki galutinio brandos egzaminų pasirinkimo termino, Lietuvos aukštosios mokyklos paskelbė naujas stojimo į jas sąlygas. Netikėti pakeitimai priėmimo tvarkose pribloškė dalį abiturientų ir sudrumstė jų planus dėl tolesnių studijų pasirinkimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ypatingai mokinius šokiravo naujos stojimo į Kauno medicinos universitetą taisyklės, kuriomis remiantis bus reikalaujama trijų egzaminų, vietoj anksčiau numatytų dviejų.

„Daugelį abiturientų jos šokiravo, nes priimtos likus vos keliems mėnesiams iki brandos egzaminų. Didžiausias staigmenas pateikė KMU, kur stojimo tvarka sulyginta su VU medicina. Šiemet vietoj pasirenkamų lietuvių kalbos ir biologijos, lietuvių kalbos ir chemijos, arba lietuvių kalbos ir matematikos egzaminų, tapo privaloma arba lietuvių kalbos, biologijos ir chemijos egzaminų kombinacija, arba lietuvių kalbos, biologijos ir matematikos egzaminų kombinacija“, - sako Lietuvos mokinių parlamento pirmininkas Simonas Stankus.

S. Stankaus teigimu, mokiniai jau dešimtoje klasėse planuoja savo tolesnių studijų kryptis ir pagal tai renkasi mokymosi profilį, kad galėtų tinkamai pasiruošti reikiamiems brandos egzaminams ir tuo pačiu – stojimui į pasirinktas studijų programas. Todėl, anot, S. Stankaus, daugelis abiturientų šiemet jau nebespės pasirengti naujai reikalaujamiems egzaminams.

Atsižvelgiant į susiklosčiusią situaciją, LMP parengė ir Kauno medicinos universiteto rektoriui prof. Remigijui Žaliūnui bei Švietimo ir mokslo ministrui Gintarui Steponavičiui pateikė viešą laišką dėl priėmimo į Kauno medicinos universiteto tvarkos pakeitimo, kuriame siūlo dabartiniams abiturientams palikti senąją priėmimo tvarką, o naujas stojimo sąlygas pradėti taikyti nuo 2011 m.

„LMP mano, kad dabartiniai abiturientai turėtų būti priimami pagal senąją tvarką. Taip pat manome, kad naujoji stojimo tvarka galėtų įsigalioti tik 2011 metais, kad mokiniai, šiuo metu besimokantys dešimtoje klasėje, jau dabar galėtų pradėti nuosekliai ruoštis privalomiems egzaminams. Taip pat siūlome ministerijai ir universitetui viešai kreiptis į abiturientus ir paaiškinti dabartinę situaciją, bei kodėl yra keičiama stojimo tvarka.“, - rašoma LMP parengtame laiške.

Lietuvos mokinių parlamentas yra demokratiškai renkama mokinių institucija, atstovaujanti mokinių interesams bei konstruktyviai dalyvaujanti kryptingos vaikų ir jaunimo politikos formavime. Lietuvos mokinių parlamentas svarsto Lietuvos mokiniams aktualius klausimus, problemas, teikia siūlymus valstybinėms institucijoms, inicijuoja diskusijas, įgyvendina projektus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: vtv.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (26)

Susijusios žymos: