D. Britanijos mokyklose įvedamas privalomas lytinis švietimas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

O vardas? 2009-05-04 14:01
atsiima ? Kodel? ai nu, gi nenori kad suzinotu kodel sunus turi dvi mamytes, ir neturi tetuko.
Thuban 2009-05-04 14:05
:D:D O vardas gerai cia . Gera straipsnio nuotrauka :-
modis 2009-05-04 14:37
Vaikų neturiu, bet nenorėčiau, kad jiems pasakotų pasakas kaip du princai vienas kitą mylėjo, o vyresniose klasėse dar ir parodytų, kaip saugiai tie princai meile uzsiiminėjo. Žinot su vaizdinėmis priemonėmis: paveikslėliais, sargiais ir vazelinu. Ot geras ugdymas būtų ką? Eilinis būdas tėvams būti tingiems suskiams ir vaikų auklėjima visiškai pavesti mokyklai.
Nerkashis 2009-05-04 14:49
Visa laimė kad dukrai dar neteko aiškinti apie "avietes" ir "agrastus". Bet tikiu kad toks laikas ateis. Ir tikrai norėčiau pats papasakot, o ne kažkoks dėdė ar teta šulėj O tuo labiau draugai, kurie, manau, vadovausis kokais tai filmais ar interu.
Tas_pac 2009-05-04 15:34
Ji jau žinos iki to laiko kai tu nuspresi kad jau laikas apšviesti. Ir šeip nelabai mėgsta vaikai apie tokius dalykus su tėvais kalbėti.
Volkeris 2009-05-04 15:55
show me your genitals.. GENITALIA!!!!!!!
Andriuuussss 2009-05-04 16:44
Show my vagin Nu cia kazkokokia nesamone pasakos mokyklose apie gejus lesbietes.. nu baisu isvis
kionig 2009-05-04 17:44
"žinoti apie saugaus sekso poveikį sveikatai." Cia kazkaip i pievas pavaryta buvo geras epizodas per simpsonus apie lytini svietima kai homeris papasokojo kaip viskas vyksta..
Man_In_A_Cage 2009-05-04 17:47
Apie tuos, pakrypusius,tai žiūrint iš kurios pusės pasakos.. Jei aiškins, kad tai iš esmės genetinis sutrikimas-tada neprieštarauju... O jei kaip tie 2princai gražiai gyveno tai.... bus ble pagausėjimas tokų
Nerė 2009-05-04 18:03
A kodėl į peivas? Neužsimausi prezervatyvo ir pasigausi kokį sifilį, AIDS ar tai kitą briedą :}
Hmz 2009-05-04 18:09
Vaikams turi būti dėstoma ne tai, ko nori tėvai, o OBJEKTYVIOS žinios. Nežinau, kaip UK, bet Lietuvoje daugelis tėvų norėtų, kad jų vaikams būtų kalama, esą homoseksualūs žmonės yra ligoniai, iškrypėliai ir pan. Tačiau tam tikra dalis vaikų yra ar bus homoseksualūs - nesvarbu, ar tėvai to nori, ar ne. Mokymu, kad homoseksualumas yra blogai, galima pasiekti nebent tai, kad homoseksualūs paaugliai patirs didesnį stresą ir dažniau bandys nusižudyti arba "pasikeisti". Todėl, vadovaujantis pirmiausia vaikų, o ne tėvų interesais, mokyklose turi būti aiškinama ir apie homoseksualumą.
studentas 2009-05-04 18:49
Dar to betruko. debilizmas. kam reikes, pats suzinos kas tas homoseksualas zodis reiskia. o dabar brukti i dar nesusiformavusios asmenybes galva tokias nesamones.. nezinau, man tai didziausias absurdas!
lukassal1 2009-05-04 18:58
tai kat paklausk bent kurio vaiko kuris dar neina į mokykla jau zino kaip daromi vaikai ir beveik viska zino tik nebent reikę patikslinti tas zines.
emexas 2009-05-04 19:02
tai kad jie ir yra iskrypeliai ir ligoniai.. reik juos ignoruot, kitaip dar labiau plis tie homikai
kionig 2009-05-04 19:04
Sutinku, kad turi buti aiskinama apie homoseksualizma, bet homoseksualizma as laikau nukrypimu ir tam daugelis pritaria. Kam reikalinga valstybe su homikais, ligoniais ir kitais vergais ? Cia buvo viena tema apie homikus, taip kad kompromiso neradome ir kazin ar rasime, nes as pries homikus, nes jie yra tokie kokie yra, o ju reikalas taikytis prie daugumos, o ne daugumai prie ju. Pateiksiu tokia situacija: tarkim papuoli su kitu vyru i negyvenama sala: praeina 1 savaite, poto antra, siaip ne taip trecia, o jau niesti, o kitam tas pats ir jis tau pasiulo "tai" isbandyti ? Ka rinktumeisi ? Pasiduotum instinktams ?
HiTech 2009-05-04 19:27
Kazin kas butu jei gejui suleistu testosterono injekcija
SaliamonXP 2009-05-04 19:57
Ziuriu cia nepilnameciu daugiau nei galvojau As tai esu uz strukturizuota lytini svietima, kad vaikai nuo mazu klasiu nebijotu savo kuno, ir neprisigaudytu visokiausiu kompleksu. Zinoma yra ir kita medalio puse. As asmenisai pasisakau UZ lytini svietima, bet tai turetu buti destoma vaikams tik nuo pradiniu klasiu (kad neatsirastu kazkur 8 klasej is niekur). Konstruktyviai viska destant lytinis svietimas yra labai gerai, bus maziau nesciu keturiolikmeciu ir kitokiu nesusipratimu, anoreksikiu ir kitokio blogio. Taciau jei tai staiga atsiras is niekur, tai manau vaikams bus kaip naujas pasaulis apie kuri didzioji dalis nieko net nenutuoke ir visiems staiga prireiks viska isbandyti, kad pasirodyt "krutiems" pries kitus, kaip dazniausiai nutinka. Kaip amerikoj sedesimtais metais kai po ivesto lytinio auklejimo paugliu nestumo atveju padaugejo kone dvigubai.
blizzard 2009-05-04 20:00
nu kad ir kaip homikam nepatiktu turiu pritart kioning. Manau kad homoseksuolumas yra nukrypimas, galbut netgi liga kaskoke.. nu neesme... taciau vaikai privalo zinoti kas tai yra, kad poto nekiltu abejoniu ar sunkumu.. bet virs manes zmogus sako kad pritaria lytiniam svietimui ir kad poto nebus niesciu 14 meciu. O del ko jus manote kad nebus niesciu 14meciu? paziurekit kaip dabar yra, sekso galima pamatyt visur ir per kompiuteri ir per televizija. ir kuo labiau jis prieinamas akei tuo labiau ji nori isbandyt, tai jeigu ir mokykloje bus vaikai skatinami prie to tai bus kaip per anekdota: petriukas mokytojai: -mokytoja o vaikai gali turet vaiku? mokytoje: -ne petriuk negali petriukas: - matai maryte, o tu bijojai aisku tik reikia dziaugtis kad cia ne petriukas su kokiu nors jonuku kalbasi... manau klausimas del tokiu briedu turetu buti labiau aptariamas negu dabar p.s. kazin kas butu jeigu jau nuo mazu dienu vaikus pradetu mokint apie narkotikus, nes narkotikai irgi jau uzima nemaza vieta paaugliu gyvenime, nu nevientik narkotikai bet ir rukymas, gerimas... kazin kas butu jeigu mokykloje apie tai kalbetu? o gi butu panasei kaip dabar yra girtuokliu seimoje, vaikas jau nuo mazu dienu yra su tuo supazindinamas...
SaliamonXP 2009-05-04 20:28
ps. pastebejau labai daug kas ant homoseksualu varo... o kuo jie jums uzkliuva? Dar neteko girdeti apie zmogu kuris buvo isprievartautas homoseksualo. (Na nebent kalejime, bet tai jie tipo nelaiko saves gejais. Tas kuriam patinka vyru uzpakaliai laikomas dar "kietesnis" nei kiti aplinkiniai... supraska kaip nori... ) Kuo daugiau geju, tuo daugiau laisvu merginu, didesnis pasirinkimas. O is kitos puses, pastebejau, kad kazkodel visi sako homoseksualai ir varo ant geju ir princu. O lezbietes? Lezbietes neuzkliuva? Lezbietes niekam neuzkliuva, nes visi vyrai myli lezbietes... dvigubi standartai? ne? Dar reiktu paminet, kad didzioji dalis is tu nesusipratusiuju yra biseksualus ir partnerius renkasi pagal ju asmenybes, o ne pagal tai ka turi tarp koju, kas atrodo ganetinai logiska pagal mane, jei seksas nera santykiu tikslas. Yra irodyta, kad homoseksualu labiausiai nekencia tie, kurie patys yra linke i homoseksualizma, taciau del visuomenes (aplinkiniu) spaudimo, nenori to SAU pripazinti. Viduje kaupiasi priestaravimai, ir po kurio laiko visa tai virsta neapykanta homoseksualams (tai labai gerai iliustruoja vienas filmo Sex Drive veikejas). Biski pagalvokit pries snekedami/rasydami nesamones. Nebukit "repeater'iais". Repeater'is neturi savo nuomones, tiesiog perdaug negalvodamas pasirenka viena is jau esanciu, kuri geriau derinasi su jo aplinka ir kartoja ja aplinkinias, kad tai yra JO nuomone. Nustokit kompleksuoti ir bukit savimi.
SaliamonXP 2009-05-04 20:46
Pirma, nesakiau kad nebus, sakiau kad turetu but maziau. O kad vaikai pamate seksa per telika ir internete tiesiog nori suzinot kas tai. Tai yra visiskai naturalu, nes vaikai yra smalsus ir stengiasi suzinot viska kas idomu. Tai gal neleisti rodyt per telika ir kaip buciuojasi zmones? Pagal tokia logika, pamate kaip zmones buciuojasi, jie irgi puls buciuotis su pirmu pasitaikiusiu gatveje. Kazkodel taip nera. Mano nuomones labai svarbu, kad seksas nustotu buti tabu. Nes kuo labiau tai yra slepiama tuo daugiau mes tuos vaikus zalojam. O kas del narkotiku, tai nzn is kokios tu mokyklos blizzard ar kiek tau metu, bet kai as buvau 7 ar 8 klasej tai mums per etika pasakojo apie visus populiariausius narkotikus ir ka jie daro, prie kuriu priprantama, prie kuriu ne ir kokios pasekmes buna... Kas idomiausia, kad nikotinas priklauso auksciausiai priklausomybes sunkelianciu narkotiku klasei berods kartu su kokainu ir amfetaminu ir yra toleruojamas, o marichuana, beveik sunkiai sukelianti priklausomybe yra uzdrausta.