Būsimi „atomininkai“ ateitį įsivaizduoja miglotai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Noriu_miego 2009-09-22 10:47
Ateiti mes isivaizduojam sviesia. Mes miglotai isivaizduojam tik naujos AE perspektyvas.
IgnasM 2009-09-22 15:27
Taipogi esu šios specialybės studentas. Pritariu noriu_miego nuomonei. Nauja atominė LIETUVOJE tikrai nebuvo prioritetinis objektas renkantis šią studijų kryptį. Tiesiog pasitaikė puikus laikas ir proga gilintis į tai, kas įdomu.
kionig 2009-09-22 16:25
Vien isivaizduoti neuztenka, tik va idomu kas ja tokia padarys per 10 metu Permainos tiesiog neisvengiamos. Beje, dar del uzsieinio irgi idomu, kas ten jus visus sius, patenka tenais vienetai ir tik geriausieji.
Ignasnn 2009-09-22 16:42
na ziuriu savu technologijos.lt netruksta kazkodel as taip pat ne del atomines elektrines stojau i sia studiju programa. aisku tiketi reikia ir, jei bus proga prisideti prie statymo darbu, taciau manau, kad blogiausiu atveju "ant ledo" neliksim kionig, man atrodo 10 metu nebent ministro sapnuose yra realu, o del uzsienio...visada galima savarankiskai testi studijas uzsienyje ir be mainu programu.
kionig 2009-09-22 18:12
Ant ledo neliksit, geriausiu atveju darbo birzoje sedesit ^^ Ir kiek jau metu lietuviu tauta tiki, kad gyvenimas, kai ateina nauja valdzia, pageres ? Viena klauna nuvertem, o kiek dar liko ? Taigi, kad tiketi vien neuztenka. 10 metu yra labai mazai, tiesiog, kad nuramint busimus studentus, si, is lempos istraukta skaiciu paminejo, kadangi kaip minimum tokiai kaip lietuvai prireiks 15 ar net 20 metu, kad kazka apciuopiamo padaryti. O dabar pagalvok kad per tuos 10 metu valdzios keisis, taip pat ir prioriterai, taip kad galite buti uzmirsti arba kazkas panasaus kaip paminejus, kad neuztenka biudzeto - slidus reikalas visad zadeti. Mainu programos turi privalumu. Siaip nesakau, kad si spec yra labai bloga(pats ja rasiau, zinoma ten i vu patekt kostmosas, bet ir nenukabinau nosies del to). Savarinkiskam studiju tesimui ziurek reiks kaulit is skupicelu banku, nors gal ir gali pasisekt ir uzsienyje pasilikt. Vieninteles vizijos sios spec studentams tai eiti bakalaura ir magistra ir bandytis stazuotis uzsienyje, jei tarkime, kad ir butu AE Lietuvoje, nieks is karto negraibstys, o reikalaus popierio. P.S palinkesiu jums tik sekmes ir idomiu studiju
efkava 2009-09-22 19:45
Sveiki visi, as esu vienuoliktokas ir mane domina branduoline fizika, bet nežinau ar jei reikalinga informatika, o kaip tik db ją butų metas pasirinkt, jei jos reikes žinoma dar turiu klausima ar ktu ar vu yra geriau?
Sietllas 2009-09-22 20:03
KTU geriausias universitetas Lietuvoje srityje labiau pažengę VU. Beje, jei stosi į KTU, garantuoju kad reikės ir informatikos.
IgnasM 2009-09-22 22:01
Programavimo reikės ir VU pirmame pusmetyje. Tačiau nebus didelio trūkumo jo nepasirinkus mokykloje. Čia moko C ir C++. Viskas dėstoma nuo pat pradžių (teksto įvedimas, spausdinimas ir t.t.) taip kad bent kažkiek suprantant, kas yra tas programavimas bėdų nebus. Kitų dalykų programas galima rasti adresu: http://www.ff.vu.lt/index.php?option=co ... &Itemid=65 pasirinkus studijų programos planą. O kionig linkiu, kadangi perskaičiau, jog esi abiturientas, pasirinkti tinkamas studijas ir neapsiriboti siauru, minimalistiniu požiūriu. Darbą ir ateitį garantuos ne "darbo birža" ar "valdžia" kaip tu sakei, o tavo paties iniciatyva, maksimalizmas, siekiai ir t.t.
Mitas 2009-09-22 22:48
Visur tas pats dėstoma nuo pat pradžių. Ir net tuos dėstomus pagrindus galima rasti bet kuriame programavimui skirtame forume. O kaip toli tą C ir C++ VU dėsto? Kokios suteikiamos realios praktinio pritaikymo galimybės?
IgnasM 2009-09-22 23:13
Realios pritaikymo galimybės priklauso nuo pasirinktos studijų programos. Pvz. kompiuterinės fizikos studentai po to mokosi ir objektinio programavimo, java ir t.t. Daugiau pakomentuoti kolkas nelabai galiu, kadangi dar nesimokau čia pakankamai ilgai. Gal atsiras vyresnių ir jie pakomentuos.
Noriu_miego 2009-09-22 23:50
kionig>> I fizika stojam ne del sviesios ateities. mums fizikams fizika yra idomu, is musu, branduoliuku, tikrai nera tokiu kurie stojo tam kad grynai eit i AE dirbt Kiti apie ta AE galvoja daug daugiau negu mes patys. Gi branduolio fizika yra idomus dalykas, del to ir stojom cia. o sviesia ateiti kaip minejo kolega tai sukuria masimalistiniai siekiai o ne darbo birzos vaizdiniai smegenineje Fizikas ne specialybe o gyvenimo budas, man (netgi manau kad ir kolegoms daugumai) nera prioritetas kaip kokiam teisininkui ar ekonomistui gaut diploma ir susirast darba pragyvent. Mums netiek rupi pinigai ar darbas biure prie kompo su slipsu ir kostiumu. Mes labiau linke daryti tai ka norim, tai kas mums patinka, kas mums smalsu, ir norim sitaip savo gyvenima sukurti, norim pazinti, suzinoti... PS.Sergu sloga todel blogai uzuodziu, bet tavo postas pavydu gal truputi kvepia? PSS. no offense.
efkava 2009-09-23 00:15
Dėkui už atsakymus
Mitas 2009-09-23 10:02
O! Jeigu nuo mažens taip mąstytų kiekvienas pilietis...
kionig 2009-09-23 17:45
Butu gerai, kad tokiu studentu brandos amziuje turetu jau motyvacija.