R.Rudzkis: kartais aukštasis išsilavinimas trukdo

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Jemalas 2009-10-19 21:33
Dirbdamas meistru būsi laimingas... ir basas dar pamiršo parašyti. Nuo kada Lietuvoje darbą kas renkasi pagal tai kur bus laimingesnis Gal jie nuo savęs geriau pradeda ir įsoja į nuostabiai išvystitas mūsų prochtechnines ir vyteles pindami galės tapti laimingesniais negu būdami kažkokiais analitikais...
blizzard 2009-10-19 21:44
na kiekvienas pagal save, tau laime piniguose, man pvz laime tada kaip ateini i darba kaip i .. Bet zinoma lietuva viska taip sugebejo padaryti kad tokio darbo ar specelybes praktiskai neimanoma gauti, o jeigu gauni tai be sansu isgyventi taip dirbant.. gali tapt laimingu bomzu..
MarkizasBarabasas 2009-10-20 00:45
Jei žmogus yra protingas jis renkasi tai kas jam patinka, nes dirbdamas darbą kurio tu nenori stabdai savo motyvacija ir jame nieko nepasieki. Tuo tarpu net jei tu ir būsi stalius, bet tau patiks tai ką darysi, tu tai darysi ACHUJIENAI, o geriausi visada pripažįstami. Beje, stalius turintis galvoj vingių tiek kiek buhalteris ir mėgstantis savo darbą uždirba miniumum 2x daugiau nei tas univerą baigęs buhalteris kuris nuolat bamba dėl to ką jis pasirinko gyvenime. Jemalas, perskaityk Altorių Šešėlį, suprasi ką reiškia dirbti "gerą" darbą kurio statusas tave pakelia aukščiau kasdienio žmogaus ir ką reiškia būti savimi. Kada yra žmogus laimingesnis...
Karvė 2009-10-20 01:50
Būtent! Turių ne vieną pvz praktikoje, kad būtent taip ir yra.
nuomonė 2009-10-20 01:58
Hmm.. logika vėl grįžta į madą Gaila kad teko "trenktis veidu ant esfalto" kad padaryti šitas išvadas.. Geras klausimas kaip tas profesines prikelti iš miego. Gal sukurti kokius įdomesnius į rezultatą nukreiptus projektus ir nutaikyti į jas. Gal padidėtų judėjimas ir kartu visuomenės susidomėjimas.. Aišku tie pinigai negryš, ir rezultatų nesimatys, bet gal jie matysis po kokių 5-10 metų, jei užteks kantrybės laukt
Jemalas 2009-10-20 08:46
Skaičiau aš jį. Ten visai kita situacija. Bet šiuo metu žiūrint į darbo rinką tai net ir padejėjams reikia aukštojo, o štai užmetęs akį į darbo biržą radau vienintelį staliaus pakraipos darbą už 30 km nuo miesto reikalavimai b kategorija savas automobilis, už kura moki pats, uždarbis iki 800 mėn. Kas jį dirbs ?
Paberzis 2009-10-20 09:37
Pagal vieną skelbimą išvadų nedaryk apie visus stalius. Šiuo metu per skelbimus rasti gerai apmokamą darbą praktiškai neįmanomą ne tik staliui ar suvirintojui, bet ir vadybininkui ar analitikui. Geriausios vietos yra saugomos esamų darbuotojų, o jei ir atsiranda šiltesnė viete - tai tarp bedarbių pažįstamų yra pakankamai didelis pasirinkimas.
marazas 2009-10-20 15:47
Jau seniai šitaip kalbu pažįstamų rate. Bet matosi, kad vistiek dar sunkiai tai įsikalama lietuvaičiams. Kad ir kaip atrodytų keista, bet dirbdamas savo srityje (čia vadinu, ne tai kas "ant bangos", bet tai, kas prie širdies), visada būsi laimingesnis, o greičiausiai net ir uždirbsi daugiau. Tikrai tokių pavyzdžių turiu ir aš. Net aš pats dar savęs pilnai neatradau. Nors kaip ir esu informatikas ir šioj srityje tikrai turiu nemažai sugebėjimų, bet neįsivaizduoju savo ateities informatikoje. Tiesiog nelimpa kažkas man čia. Daug laimingesnis esu dirbdamas ūkio darbus, nei kompiuteriu Nenustebkit, jei po kokių 20 metų parašysiu savo istoriją kaip transformavausi iš miestiečio į kaimietį Juo labiau, kad mėgstamas darbas-užsiėmimas sumažina gyvenimo tempą, įtampą. Ir galima tuomet gyventi, o ne bėgti.
marazas 2009-10-20 15:49
O tu būk geras stalius ar suvirintojas visų pirma. Neabejoju, kad darbo turėsi. Gal mažiau, nei anksčiau, bet tikrai turėsi. Pažįstu bent kelis tokius. Ir nesiskundžia nei vienas. Aišku, norint turėt tiek pat, reik dirbt kiek daugiau, bet darbo užtenka per akis ir nemato bėdų. Tas pats ir kitose srityse. Būk geras specialistas, tai tikrai neturėsi jokių bėdų.
Tommix 2009-12-08 14:31
Kai tokios debilu pilnos imones, kaip MAxima, ir daugybe kitu imoniu prades mastyti ir savo apgailetinuose ir zmonems su 21 chromosomos trisomija tinkanciuose darbuose nustos reikalauti aukstojo - tada, gal kas ir pasikeis, bet kolkas, kai netgi autobuso vairuotojui reikia tureti aukstaji, tai kas rinksis tas profkes?? kai net i susikta darba reikalauja aukstojo. Zinoma ten tik reikalavimas ir reta, kada kas kreipia demesi, bet taip yra sudarytos klyses is kuriu nebemokam iseiti. Tai ir galvojama poto-aha jei su aukstuoju zmogus tedirba kasininko darba, tai kas turetu dirbti atominej elektrinej vyr fiziku?? rekia smadytis amerikona.. Tiek imones, tiek patys dundukai baige univierus-sunaikino univiero varda..jie padare ausktaji isilavinima, kaip pagrindini.
Tommix 2009-12-08 14:33
Sudo nemalk. As irgi pazystu daugybe staliu, statibininku, suvyrintoju. Lietuvoje mire viskas, liko tik paravimai. Nebera gamybos...tik pardavimai, ka veikti statybninkams?? Kai visa Lietuva tera prekybos centras.
Arns 2009-12-08 15:43
Tai kokio velnio japonai siekia ir skatina, kad žmonės turėtu po 2 aukštuosius? Matyt irgi bukapročių tauta
ACHMABINEDZADAS 2009-12-08 16:19
Ir kas su tuo aukštuoju? Tie profkiniai juodadarbiai uždirba 2-3 kartus daugiau,todėl kad dabar aukštasis vos neprivalomas,tas pats kas baigt 12 klasę. Jau esu girdėjęs kaip mokosi universitetuose,vien sausa teorija,kai kas net nežino ką baigė...