Ateinančiais metais pretenduoti į nemokamas vietas galės išlaikiusieji 3 egzaminus  (11)

Švietimo ir mokslo ministerija patvirtino minimalius rodiklius kitąmet stosiantiesiems į valstybės finansuojamas studijų vietas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Numatoma, kad 2010 m. brandos atestatui gauti pakaks 2 brandos egzaminų, tačiau stojantiesiems į aukštąsias mokyklas bus taikomi aukštesni kokybiniai reikalavimai. Kitąmet būsimiesiems studentams teks išlaikyti kiek daugiau brandos egzaminų, negu jų reikia brandos atestatui gauti, praneša Švietimo ir mokslo ministerija.

2010-aisiais stojantieji galės pretenduoti į valstybės finansuojamas studijų vietas, jeigu bus išlaikę ne mažiau kaip 3 brandos egzaminus. Išimtis padaryta meno studijoms – į jas stojant pakaks 2 brandos egzaminų.

Nebūtina, kad visi egzaminai būtų valstybiniai, – ten, kur tai įmanoma, mokinys galės rinktis ir mokyklinį egzaminą. Tačiau valstybinis egzaminas yra gerokai svaresnis – stojant į aukštąsias mokyklas už jį pridedama daugiau papildomų balų.

2011-aisiais norintieji mokytis universitetuose ir kolegijose privalės rinktis tik valstybinius brandos egzaminus. Stojantys į universitetus galės pretenduoti į valstybės finansuojamas studijų vietas, jeigu bus išlaikę ne mažiau kaip 3 valstybinius brandos egzaminus.

Stojantieji į meno studijų srities programas universitetuose galės pretenduoti ir su 2 valstybiniais brandos egzaminais.

Dviejų valstybinių brandos egzaminų reikės norint studijuoti kolegijose visų studijų krypčių programose. Profesinių mokyklų absolventams vieną valstybinį brandos egzaminą gali keisti baigiamasis kvalifikacijos egzaminas.

Stojant į tas universitetinių studijų programas, kur reikiamo brandos egzamino organizuojamas tik mokyklinis brandos egzaminas, pastarasis galės keisti valstybinį brandos egzaminą.

Šie rodikliai galios 2010 ir 2011 studijų metais ir bus taikomi 2010 metais vidurinį išsilavinimą įgysiantiems asmenims. Anksčiau brandos atestatus gavusiems pakaks vidurinį išsilavinimą patvirtinančio dokumento. Ta pati tvarka taikoma ir stojantiesiems, kurie dėl ligos buvo atleisti nuo brandos egzaminų, bei specialiųjų poreikių mokiniams.

Švietimo ir mokslo ministerija nustatys minimalius rodiklius tiems, kurie vidurinį išsilavinimą įgijo užsienyje. Rodikliai bus nustatyti šių asmenų konkuravimo tvarkoje.

Šie kriterijai nurodo tik minimalius būtinus reikalavimus stojantiesiems, o konkretūs stojančiųjų priėmimo kriterijai bus paskelbti gruodžio mėnesį Geriausiai vidurinio ugdymo programą baigusiųjų eilės sudarymo apraše.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (11)