Danijos mokyklose leista per egzaminus naudotis internetu

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Robinis 2009-11-07 13:40
ale speju daugelio egzaminu rezultatai bus tiesioog nepriekaištingi..
aislandas 2009-11-07 13:47
Tikrai įdomu kaip jie kai kuriuos ne loginio mąstymo egzaminus sugebės suregzt, kad jie nebūtų labai lengvai išsprendžiami.
Linksmas 2009-11-07 13:49
va teisingai ir padare!!! cia nesamone yra viska kisti i ta galva kai internetas yra.... ta musu svietimo sistema bbz kiek jau metu yra nusistovejusi, kokius 100-200 metu... o dabar naujas amzius viska gali rasti internete kada prireikai tai ka cia kaltis tiek daug informacijos i galva, nors zinoma savo ziniomis greiciau pasinaudosi negu internete surasi, ir siaip dar blogas dalykas kad jeigu nebus interneto tada liktume tupi visi, bet vis tiek kad leisti internetu naudotis per egzus yra gera mintis ir teisinga/
KeeperMustDie 2009-11-07 13:52
Labai teisingai, pas mus cia atsilikimas visiskas, o is tikro, svarbu sugebejimas mastyti ir spresti uzdavinius, o ne atmintinai iskalti kazka, ka galima rasti tiek knygose tiek internete ir po to iskalus betkur prieinama informacija, idealiai islaikyti egzamina ir tureti "lapuka" "irodanti", kad moki ta dalyka.
ElniaRagis 2009-11-07 13:54
na, Lietuvoje tas bus tikrai labai negreit...
wolas 2009-11-07 13:56
Realiai kokiam loginiam uzdaviniui sprest internetas tikrai nepades. Ir per matematika galetu mokint kaip kokia maxima naudot, tada belenkoks integralas nebus baisus.
Arns 2009-11-07 13:58
Kaip sakoma - Epic fail. Tai gal šito nebevadinkime egzaminais, o kompiuterinio raštingumo testu? Nenustebčiau jog tuojau ir europa nusiris iki JAV lygio, kai jie viską turi, tik proto ne. Eilinis tiki viskuo ką pamato per TV, perskaito internete... Jei laikraštį ar knygą galima kiek patikrinti, norint nustatyti kokio lygio informacija pateikiama, tai internetas suteikia žinias principu "viena bobutė sakė". Sutinku jog kartais per Wiki lengva surasti įdomios medžiagos, trumpai apibūdinančios jei prisireikia kokios informacijos, tačiau remtis vien ja. Dažnai tai tik konspektų konspektas, nesidominčiam tuo, straipsnis atrodo kaip straipsnis, besidominčiam - straipsnis bendrinio pobūdžio, retai tinkamas mokytis iš jo.
lrasimas 2009-11-07 14:07
Arns, taip, amerikiečiai proto neturi, tačiau tas jiems gerai gyventi netrukdo O lietuviai, galima sakyt, proto turi netgi daug, o esam ubagų tauta
Morkis 2009-11-07 14:18
Nesupratau ko cia lyginat amerika su danija?
Seip 2009-11-07 14:19
Tokiu atveju nelabai suprantu brandos egzamino prasmes. Surast inforcija internete nereikalauja daug protiniu pastangu, visa darba uz tave atlieka paieskos sistemos, o pavyzdiui tokios kaip http://www.wolframalpha.com/index.html paskaiciuoja uzdavinius.
Gedasz 2009-11-07 14:21
Lietuvoj visi egzaminai daromi, kad tik būtų sunkesni, kad tik sunkiau būtų gauti nemokamą mokslą. Girdėjau, kad teksto suvokime dažnai klausime nepateikiama kai kurie dalykai, o mokinys pats turi suprasti (iš lempos) kad tai reikia atsakyti. O Danijoj kaip tik lengvinama. Štai kodėl mano svajonė studijuoti ten...
Seip 2009-11-07 14:32
"Sunku pratybose, lengva kare". Jei tau nepatinka mokytis , tai kam save varginti. Mokslas visur vieodas , 2+2 ir Lietuvoj ir Danijoje bus =4. P.S. As nelyginu svietimo sistemu Lietuvoje ir Danijoje (tai visai skirtingi dalykai).
Justin999 2009-11-07 14:34
Didzioji dalis interneto yra slamstas, visas normalus turinys jame yra arba mokamas, arba autorizuotas. Reikia ne tik moketis naudotis internetu, bet kazka ir galvoje tureti, siek tiek daugiau nei one.lt, facebook ir kitu nesamoniu adresus.
Audriusa 2009-11-07 14:36
Spendimus zmogus priima pagal turimas jo zinias o ne interneto. Del to zmones daznai susimauna. Darbuotojai pastoviai kritikuoja bosa, nes tas priima kvailus sprendimus ju atzvilgiu. Viskas priklauso nuo to kiek informacijos tu turi ir kokias isvadas gali padaryt. Kai mokiausi as ir buvau toks kaip tu (kas nebuvo), bet dabar suprantu verte bendriniu ziniu. Kompiuteris gerai, atveria visas duris i informacija. Bet zmones kurie mokesi daugybe metu uzdirba daugiau nei tie kurie nesimoke, nors visi turi galimybe naudotis internetu. Savaime suprantama kad supratimas daug svarbesnis nei tiesiog zinojimas, bet be zinojimo negali but supratimo. Apie straipsni, manau kad gera ideja, bet turint uomeny kokias galimybes tada turi studentas naudodamasis internetu, atitinkamai sudetingi ir uzdavinai turetu but.
immortallt 2009-11-07 14:38
Oj juokini gedai Lietuvoj yra ryskiai per daug besimokanciu univiere ir cia nieko neatsijosi, kol neprades maziau priiminet i univierus. O seip siais laikais, ypac pvz ekonomikoje viskas keiciasi ne kas metus, o daznai net greiciau. Vadoveliu nebespeja perspausdinti, kaip keiciasi viskas. Todel mano nuomone reikia moketi elementarius basics. O egzaminas gali buti pasunkintas skiriant maziau laiko. Mums destytojas tarpini egzamina oxford'o dave (tik isverte i LT kalba, dalykas Makroekonomika), dave valanda laiko, 40 testiniu, 10 uzdaviniu. Neskaitant antrakart, nespejau padaryti visko, nors lygtais ir mokejau. Tai buvo pirmasis atsiskaitymas, kurio ne tik nespejau padaryti, bet ir neisejau bent 30% anksciau laiko. Beje, jeigu manot kad imanoma ismokti viska, tai jus klystat. Gali ismokti daug ka, bet tik busi ismokes ir nesuprasi. As neturiu atminties detalem, kas, kur, kada sake, bet prisimenu esme ir ja taikau. Jeigu tai pvz uzdavinys su sudetinga formule, tai kam man ja iskalt, jeigu as suprantu kaip ji veikia ir man tereikia i ja uzmesti aki ? As sakau, kad internetas per atsiskaitymus yra gerai, BET iskyla problemu del bendravimo. Apsunkinant butu galima blokuoti proxy, bet juos paprasta apeiti, kitas budas, tiesiog paskui perziureti duomenu srauta ejusi per kompus. Pagavus, atimti galimybe i aukstaji moksla 5 metam.
lgtech 2009-11-07 14:54
Gal danijoj visi yra labai saziningi, bet jei tokįą sistemą įves Lietuvoje, tai tada bus labai liūdna...
Justin999 2009-11-07 14:55
As tai nelaikau nei gera, nei bloga naujove. Asmeniskai studijuojant, leisdavo naudotis internetu laikant ivairius testus universitete, na ir kas is to? Turi 30 klausimu ir 20 minuciu, arba panasiai, ir klausimai formuluojami taip, kad jeigu zinai esme atsakai greitai, jei nezinai - tikrai nespesi susirasti atsakymo. Elementarus pavyzdys - klausime pateiktos 5 iptables taisykles, klausiama kas bus su konkreciu paketu kuris patenka i marsrutizatoriu. Zinai kaip jos veikia - atsakai, nezinai - ne. Man toki atsiskaitymai labai patiko. Daug labiau nei valanda laiko rasyt romanus i lapelius.
KeeperMustDie 2009-11-07 15:24
Neteisingai supranti - kalba eina ne apie nesimokyma, o apie kitokia mokymosi sistema, kur mokoma surinkti informacija ir tikslingai ja panaudoti, o ne tiesiog atmintinai ismokti informacija. Ir dar, deja Lietuvoje siuo metu tokia padetis, jog daznai tie kas mokesi ir turi diplomus uzdirba zymiai maziau nei zmones kurie nesimoke. Ir dar, kalbama apie pasenusia sistema, ankstesniais laikais nebuvo google, dabar yra, aisku riklauso nuo profesijos, bet tarkim daugelyje nauju profesiju zmogus sprenimus priima butent pasinaudojes kitais saltiniais, o ne is savo atsinestos pasenusios informacijos
Seip 2009-11-07 15:49
Diplomas Lietuvoje dar nereiskia, kad tu gerai mokeisi... O uzdirba gerai tie kurie turi gera galva ant peciu, nes vadovaujasi savo protu o ne instrukcija , Google.com ivedus fraze :"kaip tapti milijonieriumi". Pvz. "senamadiskas" atestavimas atskiria gabius zmones nuo vidutiniu, tuo tarpu straipsnije minimas budas iskreipia duomenys, nes pasinaudojus internetu padaugeja pseudogabiu abiturientu.
Arwis 2009-11-07 16:06
Mokausi Danijoje, Business Academy Aarhus, marketing management specialybe 2 metus. Kai pernai mums pasake kad galesime naudotis kompiuteriu, uzrasais, knygomis per egzaminus visi lietuviai(ir kitu saliu atstovai) buvo kazkas nerelaus. Mes buvom priprate viska kalti mintinai ir tai atrode kad egzaminai bus juoko reikalas su uzrasais. TACIAU! Net turedami galimybe naudotis siais resursais geriausiu pazimiu negavome. Per egzaminus kai kurie is musu(tame tarpe ir as) nors ir negalejome buvome prisijunge prie interneto taciau tai labai tikrai nepadejo kaip jus galvojate. Cia moko visai kitaip nei jus galvojate, todel komentarai tokie kaip leidimas naudotis internetu pavers visus geriausiais mokiniais neturi pagrindo. Nes jaigu tu nesupranti - uzrasai, knygos ar internetas tau visvien nepades. Mokytis reikia, ir labai, cia vertina mokejima pasinaudoti ziniomis, savarankiskuma o ne kalima.