Dabartiniai žmonės – rutinos vergai, atskleidė eksperimentas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Kristijonas 2010-02-20 16:23
Prastas tyrimas, neįvertinant labai daug kintamųjų... Kad ir šita ištrauka: "Pasak tyrimo autorių, tai liudija, jog rutina giliai įsišaknijusi žmogaus prigimtyje, ir jos negalima sieti tik su kasdieniais darbo reikalais." Turėčiau normaliai pinigų, aš kad ir kasdien važiuočiau į kitus miestus, šalis, kaimus ir t.t. Deja, tikrovė tokia, kad nėra pinigų, tai tenka tenkintis namais, o kad užsidirbt bent pragyvenimui, turiu eit į darbą. Čia ne žmogaus prigimties, o šiuolaikinės visuomenės ir jos luomų pasiskirstymo kaltė.
pinkiss 2010-02-20 19:47
tai gali but bomzu nereikes nei namu galesi gyvent kur noresi nebebus juokiu luomu,galesi mist grybais ir uogom ir dziauktis gyvenimu.
galvotas 2010-02-20 20:24
nu va štai kas atsitinka kai visuomenėje svarbiausia matematika . žmogus privalo būti kieno nors vergas, vienaip ar kitaip , jis vis tiek bus vergas tik bėda tame ,kad būti rutinos vergu yra blogiausias dalykas koks tik įmanomas ir mes tokie siaubingi vergai todėl ,kad dauguma žmonių mano kad jie kitos išeities neturi arba bijo pokyčių.mane prajuokino kur bus panaudoti šio tyrimo rezultato o gi rutinos didinimui.Bet kita vertus rutina- tai išmintis. p.s.įsivaizduokit kokia rutina turėjo susikurti šio tyrimo vykdytojai kad prieitu šitokios išvados.
galvotas 2010-02-20 20:26
Pinki o kas blogo mist grybais ir uogom?ir tuo labiau džiaugtis gyvenimu?
kionig 2010-02-20 22:29
Dabartinis zmogus yra pilkosios mases arba popkulturos vergas, is kurios seke rutinos vergija, todel, kad pasaulis jau daug dalyku isbande ir rytus, ir vakarus, na dar yra neisbandytu dalyku, taigi is visos sitos misraines zmones ispindejo ir nebezino ko nori.
šakės 2010-02-21 00:25
O seniau žmonės visą gyvenimą visiškoj rutinoj gyveno: tuo pačiu metu kiekvienais metais sėjo, dirbo laukuose, pjovė javus, ir taip visą gyvenimą, tačiau kažkodėl laimingi buvo
Sloth 2010-02-21 13:07
Todėl, kad neturėjo laiko galvot, ar jie laimingi ar ne. P.S Apskritai, iš kur tu gali teigti, kad žmonės buvo laimingesni nei dabar prieš 100 ar, kad ir 1000 metų? Kasnors užrašinėjo žmonių emocijas? Visiems į galvą tėvų, senelių įkalta, kad "Seniau buvo geriau" ir visi taip tuo tiki, net negalvodami apie tokį dalyką, kaip nostalgija... Aš kaip tik manau, kad dabar žmogus turi pačias didžiausias galimybes gyventi kaip tik nori, tik labai retas kuris tuo pasinaudoja, dėl prisirišimo prie šeimos,draugų O finansiniai reikalai tai tik atmazas, juk visada galima užsiimt savanoriavimu kitose valstybėse. Patirtum naujų įspūdžių, susipažintum su naujais žmonėmis, galų gale "dienos būtų ilgesnės" nesėdint prie pc Šiuo atveju man labai patinka vienas arabų posakis: " Linkiu tau gyventi ilgą mėnesį". Jie nelinki išgyventi mėnesį. Taip jie linki per mėnesį patirti kuo daugiau nuotykių ir įstabių dalykų.
galvotas 2010-02-21 15:50
nesąmone, manot jeigu neturėsit kad susimastyti ar jūs laimingi tapsit laimingesni? manot jei visas dienas dirbsit tapsit laimingesni?anaiptol ne, jei neturėsi laiko kada susimastyti ar tu laimingas tai tam laiko atrasi prieš mirti ir galėsi tvirtai teigti: mano gyvenimas buvo šūd**!užsidirbau daug pinigų bet kas gi man iš jų?reikia gyventi ir džiaugtis tik reikia džiaugtis taip, kad ir rytoj galėtum pasidžiaugti. ir nepamiršti rinktis bei neleisti niekam riboti tavo pasirinkimu...o kasdieniniai nuotykiai irgi ne kiekvienam kai kurie mėgsta pastovumą , bet nemaišykit pastovumas tai ne rutina...O jei tau gyvenime svarbiausia rutina tada tave giliai užjaučiu ,o tavo tėvus reikėtu gerokai nubausti už vaikų neauklėjimą...
Sloth 2010-02-21 16:19
Jei savo postą adresuoji man - tada galiu pasakyt, kad išmoktum skaityt, nes nesupratai ką norėjau pasakyt. Visų pirmą, fizinis darbas suteikia laimės pojūtį, kad ir kaip keistai tai skambėtų ( apie tai buvo straipsnis ir technologijose ). Kad ir dabar, kai būna psichologinė krizė ir kai viskas užknisa, aš pasportuoju, arba užsiimu kokia nors fizine/kurybine veikla - iš karto pasijaučiu geriau. Beto, seniau žmonės nematydavo reklamų ir įvairių televizijos laidų, kuriose rodomi milijonieriai ir jų pramogos. O tokie dalykai skatina pavydą, nepilnavertiškumo jausmą ir pan. tai smarkiai prisideda prie mūsų noro siekti milijonų ir pan. Galų gale paskaityk antrą mano posto sakinį, tada gal aiškiau pasidarys ką aš norėjau pasakyt...
Seip 2010-02-21 16:27
Labai idomus tyrimas. Man asmeniskai suidare tokios isvados: 1.Zmogus megsta stabiluma, todel elgesi taip, kad isvengti netiketumu. O tai salygoja ir jo iprociu formavimasi - namai - kavine -darbas - namai, ar panasios trajektorijos. 2. Del to , kad tyrimas buvo anoniminis, negalima nuspeti kokio amziaus zmones elgesi ne "pagal taisykles", nors linkstu prie nuomones , kad tai paugliai ir jaunoliai iki ~30 metu. 3. Lengviausiai nuspeti tu zmoniu judejima, kurie laikosi istatymu ir visuomeneje suformuotu taisykliu - pavyzdingas darbuotojas, studentas ir t.t. Tuo tarpu , studentas/mokinys kuris megsta studentauti yra maziau nuspejamas, nes yra tikimybe, kad rytoj jis nenueis i paskaita, nor praeita savaite buvo, arba iseis is paskaitos anksciau..
galvotas 2010-02-21 20:38
Sloth, neviskas buvo skirta tau, jei įsižeidei nepyk tikrai nenorėjau...tavo pateiktam pavyzdy tai greičiau išsikrovimas o jei kūrybinis darbas tai pvz:piešimas gal būti kokia nors meditacijos forma ar kažkas pan.to straipsnio nerandu įmesk linka jei netingi...
FtBall 2010-02-22 21:54
o as kaip tik manau priesingai. Dabar tikrai nera galimybiu uzsiimt, kuo kas nori. As noriu futbola vasara pazaist, ziema nuo kalnu su draugais paciuzinet, bet, deja, kompiuteris viska sugadina. Nueini pas drauga, o tas: "ai, reikia bizniuka ant kabalo padaryt".
FtBall 2010-02-22 21:59
Tas, kuris nenueis i pasktaitas, turbut ne pirma karta taip darys. Man istorija visalaik 6 pamoka, tai klasiokai turbut jau zino, kad as arba ketvirtadieni, arba antradieni( kai buna istorija) eisiu nuo kalno su snieglente paciuozinet.
Sloth 2010-02-22 22:12
Kaip tai nėra? Na jei jis nori žaisti Kabalą - tai ir yra jo galimybių pasirinkti, ką jis nori veikti išraiška. Jei tu nori žaist futbolą - tau juk niekas nedraudžia, susirask draugų, kurie tą darytų su tavim.
FtBall 2010-02-23 14:46
Mano nuomone tas "laisvas pasirinkimas" zaist kabal yra lyg ir iliuzija. Is tikro tai yra ta pati rutina: Grizta is mokyklos, susitinka su "draugais", tenpazudo vieni kitus. Kita diena vel tas pats: Tie patys "draugai" ir t.t. O, kad susirast zmoniu, kurie noretu futbola zaist.. Na, as gyvenu kaime ir tai tikrai yra neimanoma. Net vasara, per jonines, buvo tik krepsinis ir virves traukimas. O pries 5 ar daugiau metu tai ir futbolas, ir krepsinis, virves traukimas, zvejyba ir vardint galima dar ilgai ilgai.