Lietuvoje prasideda naujas darbuotojų skatinimo būdas: vietoje didesnės algos – opcionų programa

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

gytis13 2022-12-30 19:46
Na įsigysi tų akcijų ir kas iš to? Dividendų greičiausiai nemokės, tai kokia nauda iš tų akcijų? Bevertis žaisliukas.Akcija yra grynai spekuliacinis dalykas, įsigyji ir tiki kad jų kaina pakils. O jeigu tokių priemonių organizatoriai tikėtų kad akcijos brangs, jų nepardavinėtų bele kam.
donatasv 2022-12-30 20:17
Skandinavai išvystė politiką prie kurios mes norim pritapti, tik tiek kad negalim pasiūlyti tokio produkto už kurį mokėtų tokius pinigus kaip skandinavams. Neturim iškasenų, neturim tiek išvystytos inžinerijos, valstybinis sektorius vis dar korumpuotas (nors visur dedame pastangas ir stiebemės į viršų labai dideliais žingsniais). Dėl elementarių priežasčių kelti atlyginimo ir nelabai išgalim. Tai belieka improvizuoti...
immortallt 2022-12-30 20:25
Kelti atlyginimo neišgalime? Daug kur atlyginimai priartėjo prie vakarietiško. Jei tu apie juodadarbius, tai jų atlyginimo susilyginimas su vidutiniu atlyginimu yra peilis ir baigtųsi tuo, kad turėtume ir gyvenimus keisti stipriai. Paslaugos taps nebeįperkamos. Toje pačioje Norvegijoje, net daug uždirbantis, stengiais atsisakyti kirpyklų paslaugų. Šaldytų picų pardavimai didžiausi visoje ES, nes išsinešimui picos kaina astronominė. Ir Norvegija realiai laikosi tik ant naftos eksporto. Jei neliktų naftos, jų ekonomika greitai žlugtų. Kiti rodo, kad naftos pinigų daug sukaupę. Ir kas iš tų pinigų, jei turėsi visus iš jų maitinti ir ilgu laikotarpiu pinigų neliks? Kiti sektoriai realiai nekonkurencingi dėl sukeltų atlyginimų. Rezultatas bus toks kaip Graikijoje, turės pirma infliacija suvalgyti atlyginimus, tada kažkokie sektoriai pradės kurtis. Jei mokės dosnias išmokas, tai tiesiog pravalgys pinigus, kol jie pasibaigs, ir tada infliacija pajamas suvalgys, ir tada susitvarkys ekonomika. Berods Cote d'Ivoire irgi kažkada ant naftos pinigų klestėjo. Naftos pinigai sužlugė labai greitai visus kitus sektorius, ir tada baigėsi naftos pinigai ir šalis krito į visišką dungą net savo kaimynių atžvilgiu.
donatasv 2022-12-30 20:51
Tai tu teisus šią problemą jie turi, kad pasiektų dabartinį lygį investavo pinigus į žmones, socialines garantijas, mokslą, verslo plėtrą ir t.t. taip išsprendė krituses eksporto kainas ir patys pradėjo gamint. Pradėjo trūkti dirbančių atvėrė sienas ir t.t.t... Visada priimdavo nestandartinius sprendimus ir problemas spresdavo joms dar tik pradėjus atsirasti. Jų sukurtos komunos ir taip kaip jos dirba tarpusavyje (žmonės, varslas, valdžia) gan įdomus sprendimas. Manau ir tavo išvardintom problemom ras sprendimą. Turi iškasenų, turi inžinierių, turi noro, valią ir visas galimybes. Greičiau mes subyrėsim pakeliui nei jie.
donatasv 2022-12-30 21:10
Jei rimčiau pažvelgus į tavo komentarus immortal tiek apie ruskyną, kad ir tuos pacius skandinavus tavo žinios uzstrigusios kažkur praito amžiaus realijose. Vienintelė ir pagrindinė dabartinė jų problema ne materiolo eksportas ir jų kainos. Bet nebeišgali kelt atlyginimų. Pardavinėjo materiolą, prasigyveno, neliko kur kelt atlyginimų, pradėjo iš jo gamint aukštos kokybės prakes, atlyginimai vėl galėjo kilt. Šiuo metu stovi ant slenksčio kada jau nebėra kur kelt, nes prekių kaina tampa neiperkama dėl to krenta eksportas, nes renkasi mažiau kokybiškas prekes, arba konkurentai pasiūlo pigiau už tokią pačią, arba netoli to kokybę.
QlimaxBass 2022-12-30 22:02
Zmones boso praso didesnio atlyginimo o jis bulviu maisais ir kiaulem atsiskaitys. Nu jofana Man tos Akcijos is vis nereikalingos as noriu daugiau uzdirbti.....
donatasv 2022-12-30 22:25
Čia skandinaviško metodo esmė. Visa visuomenė dirba bendram labui tam, kad galų gale visi pradėtų gyvent geriau. Panašiu principu buvo kuriama ir skandinavų sistema, kada iš medžiagų eksporto buvo sudėtinga išgyventi, kad būtų galima pradėt gamybą pradėjo burtis į bendruomenes, kad išlaikytų darbuotoją, arba pajėgtų importuoti darbuotojus. Kitaip sakant prasidėjo viskas panašiai kaip dabar bando daryt pas mus. Pakankamai pinigų nėra, produktas nepakankamai kokybiškas, kad galėtų kelti kainą, ko pasekoje galėtų kelt atlyginimą tenka rinktis ką toliau daryt investuoti į darbuotoją bandant išlaikyti tai ką jau turi, arba kišt pinigus į plėtrą, produkto tobulinimą ir panašiai, bet apleidžiamas darbuotojas kuris vėl gi pabėgs pas konkurentus. Pasirinko viduriuką atiduot verslo dalį, bandant išlaikyti darbuotoją ir kišt pinigus į plėtrą. Jei verslas pasiseks galutiniam taške išlošti turėtų visi.