Amerikiečiai sunerimę: JAV įtaka mažėja, XXI amžius priklausys Kinijai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

pinkiss 2010-02-28 02:15
tik viena dalyka pamirsa paminet kad tie apklaustieji yra paprasti zmones kurie nuomone nieka nereisk,paprasts pavizdys lietuviai y seima pririnka visokiu kaimieciu ir pop zvaigzdiu bei atlikeju ir turim durniu laiva,del kurio paskui visi skundzias.Taigi isvada niekam neydomi paprastu zmoniu nuomone.Ir nors kinija iskiltu nieks mums nuo to nepasikeistu,paprasts pavizdys rusija atroda kad didziausia pasauly salis bet visi milijonieriai investuoj y amerika ir rupinas patis savim,o like gyven ne ka geriau nei lietuvoj.
iusegun 2010-02-28 02:29
idomiausia tai kad visa tai ir padare jav. cia ir buvo ju toks planas? kur ziuri visi samokslininkai zeitgeitsai ir pan.
Dedas 2010-02-28 10:18
Pas ką daugiausia pinigų sukaupta, tas didžiausią įtaką ir turi!
mental1ty 2010-02-28 10:27
O aš manau, kad be reikalo pamiršo Europą, ji irgi gali būti XXI amžiaus šeimininkė.
tauttvisz 2010-02-28 10:31
O, dar viena China vs. USA tema..
rob 2010-02-28 11:43
Tuo ir skiriasi rytu pasaulis nuo vakaru ,kad dar nevisi zmones persismelke kapitalizmu. Rusija, Kinija, Iranas ir daugelis azijos valstybiu apsijungusios i ŠOS karini bloka. Pasauli tas valdo kas turi stipresne ginkluote. O amerika paskutiniu metu stengiasi didinti savo karine itaka azijoje, ir po sovietinese valstybese (Ukraina, Gruzija). Taigi Komunizmas nugales , nes pas ju stipresnes vertybes, ir zmogus dar laikomas zmogumi.
Manvydas 2010-02-28 11:54
Europa būtų stipri tik tuo atveju, jeigu taptų viena valstybe.O čia dar negreit. Kai taips bus jau koks 22 amžius.Gal tada ir bus.
enternald 2010-02-28 12:32
žlugo. Pralaimėjo komunizmas 1970, bet brudas su kvailu nostalgijos jausmu išliko iki dabar (nostalgija- netikras praeities reiškinio potyris, vienu žodžiu iliuzija, fantazija, vaizdinys). Kinija tikrai stipri tačiau kas dėl sco (Šos , kaip tu sakai,o turėtų būtį škO (šanchajaus kooperacijos organizacija)) tai ji ne reali organizacija, o tik propagandinė organizacija, kuri realiai kol kas nefunkcionuoja. Turiu pripažinti Kinija vystosi tikrai greitai, bet ji jau seniai nebėra komistinė šalis, pvz honkongas didžiausias pinigų miestas renka savo miesto valdžią demokratiškai, kaip ir ten nėra laikraščių cenzūros. Šalis turi daug kaimiečių juodadarbių.
Arns 2010-02-28 12:33
Europa po abiejų pasaulinių karų smarkiai atsiliko, o įsikūrus ES, ėmė dar labiau atsilikti, nes dideli pinigai net iki šiol kišami ne į inovacijas, o į žemės ūkį, ir tai dotacijų pavidalų(neaugink to ir gausi pinigų, derliaus perteklių sunaikinti ir t.t.).
Indigo89 2010-02-28 12:51
Gal europa ir taps ekologiskiausia, bet tuo paciu taps ir silpniausia pasaulio "galia". O kinija manyciau yra peremusi nemazai geruju komunizmo savybiu ir geruju kapitalizmo savybiu, ir toks misinys ten gan gerai veikia, gal todel jie ir taip greitai kyla. Be to, aisku, ir valdzia ten sudo nemala.
Strong_Bad 2010-02-28 13:09
Kalbi taip, kaip politkas. Kodel paprasto zmogaus nuomone niekam neidomi ir kodel ja laikai niekine? Kodel tau kliuva kaimiciu ir pop zvaigzdziu nuomone? Is to ka parasei as supratau, kad esi atitrukes nuo realaus pasaulio. Gal nezinai, kaip apklausos vykdomos? Manai vaziuoja per kaimus ir lankosi po sodybas klausinedami nuomoniu? Gal manai, kad laukia zvaigzduciu prie scenos kad galetu paklaust nuomones? tik pasirodei koks klounas esi. Apklausos atliekamos internetu ir/arba gatvvese klausinejant zmoniu skirtinguose regionuose, kad butu isvengta vienos vietoves nuomones ir labiau atspndetu visos salies nuomone. Nezinau kiek zmoniu buvo apklausta, bet tikrai ne simtas ir ne tukstantis, o zymiai daugiau. Baigia sublugst JAV burbulas. Jei tikrai Kinija greit taps itakingiasia, tai gal sulauksim mokyklose kinu kalbos pamoku
HiTech 2010-02-28 13:09
JAV turi viena, labai stiprų kozerį savo rankose - dolerio devaliaciją.
špokas 2010-02-28 13:09
Dabar pamąstyk biški. Turim komunizmą , žmones išnaudojam kaip norim, kiek yra tų kiniečių ? Amm mažokai ? Tai galvoji su tokia armija vergų valstybė neklestėtų ? O europa visada išliks stipri, vien dėl to kad čia gyvena protingiausi žmonės. O karinė pramonė jau yra nebesvarbu, kai turi atominį ginklą...
kiesza 2010-02-28 13:19
Va butent ! kaskada buvo rusija veliau Rusija su JAV dabar tik JAV na o ateity bus kinija dar veliau galbut europa. voisos valstybes aukso amziu isgyvena i jy pergivena dar nieas ten neuzsibuvo
enternald 2010-02-28 17:43
Naujas karas realu, bet net ir atominiai ginklai nesugebės visko sunaikinti. Karas gal ir būtų "išeitis", bet mutantai baikite žiurėti filmus. JAV tingės Kinija stabdyti, paerzins ir tiek. Manau karo nebus.
enternald 2010-02-28 18:00
Karine prasme jei ES būtų savarankiška, tai jos karinis potencialas 4 kartus didesnis už Rusijos (ekonominiai resursai lokalizuoti karui). Kas dėl inovacijų, Kinija su JAV į derlių nekiša, bet į karą, inovacijų lėšos susibalancuoja. Inovacijos tikrai ne Europos bėda. Išplėtotas žemės ūkis padeda ES lengvai gauti paramą Afrikos regione, kur JAV pastaruoju metu pralaimi tarptautinių santykių prasme. Be to nuo ES gamybos priklauso ir arabų šalių maisto atsargos. Ir panašiai. ES nekrenta kaip tu sakai, bet Kinija auga. ES kitas trūkumas tam tikri karinės ginkluotės aspektai, (kai kur pvz pėstininkų ginkluote Es lenkia daugeli šalių, net ir JAV, bet trūksta lėktuvnešio pajėgų ir t.t.). Kinijos laukia tranzitinis laikotarpis, kurį bus sunku įveikti. Šalis auga, tačiau ji ant savo infrastruktūros talpos ribos, jos ekonomika turės pereiti nuo "copy-paste" iki savo pajėgumų (kas užtrunka pvz. dar nėra kokybiško kiniško automobilio, nors kinai stengiasi). JAV, ES, Kinija, susidurs su iššūkiais su kuriais turės susitvarkyti. Ir neaišku kaip viskas baigsis. Gal karo ir nebus, juolab kad pasaulis išgyveno 50 metų ant įtemptos "gumutės". Pažiūrėsim kaip bus.
lokis00 2010-02-28 18:26
greit ivyks fallout ivykiai
Indigo89 2010-02-28 18:49
Tu bent kiek pasidomejai situacija kinijoje, ar tik vikipedijoj pasiskaitei komunizmo apibrezima? Nezinau pagal ka tu ivertinai kad europoj gyvena protingiausi zmones, bet faktas yra toks, kad intelekto koeficientas aukstesnis butent rytu salyse negu europoje arba amerikoje.