Visuose Ukrainos portaluose cituojama galinga Vytauto Landsbergio kalba: ukrainiečiams padarė didelį įspūdį  (7)

„Rusijos karas prieš Ukrainą yra kanibalų karas prieš žmones“, - tokios nuomonės laikosi profesorius Vytautas Landsbergis, pirmasis Lietuvos parlamento pirmininkas po nepriklausomybės atkūrimo 1991 m., rašo Censor.NET, cituodamas „LigaBusinessInform“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vasario 16-ąją profesorius V. Landsbergis pasakė kalbą, skirtą Lietuvos valstybės atkūrimo dienai paminėti. Didžiąją savo kalbos dalį jis skyrė Rusijos invazijai į Ukrainą.

Apie tai jau skelbia beveik visi Ukrainos portalai.

V. Landsbergis sakė, kad „naujasis fiureris užkariavimą bando vadinti savo „rusiškojo pasaulio“ tikslu“, ir ragino civilizuotą pasaulį dar tvirčiau stoti Ukrainos pusėn.

„Kaip sustabdyti agresyvų Rusijos fašizmą, kaip sustabdyti kanibalų karą prieš žmones, kaip sustabdyti miestų griovimą ir totalines žudynes, vykdomas su malonumu?“ - sakė V. Landsbergis.

Jis pabrėžė, kad „kanibalai ir toliau dalyvauja tarptautinėse organizacijose, kurios pačios skleidžia melą“, ir kad „žmonių valstybės pačios aprūpina kanibalų valstybes pinigais, leidžiančiais jiems tęsti savo naikinamąjį karo genocidą“.

 

Pasak V. Landsbergio, Europa tik kalba apie tai, kad „istorija neturi kartotis“, tačiau iš tikrųjų Vakarai vis dar bijo duoti Ukrainai naikintuvų ir kitų ginklų, reikalingų jai apsiginti.

Atsižvelgdamas į Vakarų neryžtingumą, profesorius mano, kad Lietuvos visuomenė parodė stebuklą – tautos solidarumo stebuklą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(372)
(19)
(353)

Komentarai (7)