Putinas pasiūlė grandiozinę koaliciją prieš Vakarus: netikėta, kaip reagavo Kinija  ()

Pasak amerikiečių analitikų, Vladimiras Putinas pasiūlė Xi Jinpingui sukurti antivakarietišką bloką, kad būtų sukurta „daugiapolė pasaulio tvarka“ ir nutrauktas JAV dominavimas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-04-01 Putinas pasiūlė grandiozinę koaliciją prieš Vakarus: netikėta, kaip reagavo Kinija  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos prezidentas Vladimiras Putinas patvirtino naują Rusijos Federacijos užsienio politikos koncepciją, kuri tikriausiai numato antivakarietiškos koalicijos, į kurią įeina ir Kinija, formavimą. Tokią išvadą padarė Karo studijų instituto (ISW) analitikai kovo 31 d. ataskaitoje.

Anot pranešimo autorių, dokumente pateikiami kaltinimai Vakarams pradėjus hibridinį karą, siekiant susilpninti Rusiją. Naujosios koncepcijos tekste taip pat kalbama apie būtinybę sukurti „daugiapolę pasaulio tvarką“ ir nutraukti JAV dominavimą tarptautinėje arenoje.

Amerikos analitikai atkreipė dėmesį, kad Rusijos prezidentas bandė pasinaudoti Xi Jinpingo vizitu į Maskvą kovo 20-22 dienomis, kad įgyvendintų planą suvienyti valstybes prieš Vakarus, tačiau jo bandymas nebuvo sėkmingas.

 

„Pasak ISW, Putino pasiūlymas sukurti antivakarietišką bloką Xi vizito Maskvoje metu nebuvo gerai priimtas, nes Xi atsisakė susieti Kiniją su Putino suvokiamu geopolitiniu konfliktu su Vakarais“, – sakoma ataskaitoje.

Pasak ekspertų, Kinijos lyderio atsisakymas gali būti susijęs su Rusijos ekonominio potencialo mažėjimu ir Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų nesėkmėmis Ukrainoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(67)
(4)
(63)

Komentarai ()