„Lukašenka viską puikiai supranta“. Putinas pradėjo labai pavojingą žaidimą  (1)

Ukrainos valstybės veikėjas Pavelas Klimkinas išsakė savo požiūrį į Kremliaus vadovo pareiškimą dėl taktinių branduolinių ginklų dislokavimo Baltarusijos Respublikos teritorijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pavelas Klimkinas įsitikinęs, kad taip išgąsdinti JAV nepavyks, tačiau Europai padaryti psichologinį spaudimą gali pavykti. Geriausia, ką gali padaryti Ukrainos sąjungininkai atsakydami – paspartinti Ukrainos įstojimo į NATO momentą, nes kitos saugumo garantijos Ukrainai nėra.

Pavelo Klimkino interviu Espreso.TV galima žiūrėti „YouTube“ kanale.

Buvęs Ukrainos užsienio reikalų ministras sakė: „Putino idėja yra priešinga – branduoliniu šantažu išbandyti Vakarų solidarumą. Vakarai gali dar kartą pabandyti suteikti Putinui šį kozirį ir dar kartą atidėti sprendimą priimti mus į NATO. Dabar, žinoma, labai svarbu kalbėti ne emocijomis, o argumentais apie tai, kaip atrodys būsima sutramdymo strategija, kaip atrodys būsima strateginio Rusijos silpninimo strategija. Žinoma, tai ne apie emocijas, o apie saugumą“.

Ukrainos diplomatas įvardijo geriausią būdą kaip palaikyti dialogą su Rusijos Federacija: „Kai Putinas pradeda gąsdinti, mes, pirma, turime būti vieningi su Vakarais, antra, turime kalbėti griežtais argumentais. Tikiu, kad su Putinu ir Rusija galima kalbėti tik iš jėgos pozicijų: jokie kiti pokalbiai su jais neveikia.“

 

Tada Pavelas Klimkinas papasakojo, kaip A. Lukašenkai naudingas branduolinių ginklų dislokavimas Baltarusijoje: „Lukašenka viską puikiai supranta. Jis nori tapti reikalingas Putinui, jis nori tapti reikalingas Kinijai. Jis nori būti reikalingas, išbandydamas raudonas linijas. Jis nori sukurti problemų ir į jas atsakyti. Tada jis dalyvauja žaidime.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(4)
(15)
(-11)

Komentarai (1)