JAV suimtas karininkas, įtariamas slaptos informacijos nutekėjimu iš Pentagono (video)  ()

Praėjusią savaitę žiniasklaida pranešė apie Pentagono dokumentų, kuriuose buvo informacija apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pasirengimą kontrpuolimui, „nutekėjimą“. Šiuo atžvilgiu Pentagonas kelis kartus sumažino žmonių, turinčių prieigą prie įslaptintos informacijos, skaičių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-04-14 JAV suimtas karininkas, įtariamas slaptos informacijos nutekėjimu iš Pentagono (video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Balandžio 13 d. Federalinio tyrimų biuro darbuotojai sulaikė įtariamąjį dėl įslaptintų JAV dokumentų paskelbimo žvalgybos pareigūną.

Tai pranešė su šia problema susipažinęs amerikiečių pareigūnas, rašo „The New York Times“.

Kaip socialiniame tinkle „Twitter“ rašė žurnalistas Jeffas Seldinas, Pentagonas įsitikinęs, kad dokumentai internete buvo paskelbti tyčia.

„Mes savo nariams labai ankstyvame amžiuje pavedame didelę atsakomybę. Jie yra apmokomi ir tikimasi, kad laikysis taisyklių ir nuostatų“, - Pentagonas sakė J. Seldinui, jam paklausus, kaip toks jaunas vyras gali gauti informaciją.

JAV generalinis prokuroras Merrickas Garlandas patvirtino, kad įtariamasis Jackas Teixeira buvo suimtas „be incidentų“ ir bus patrauktas baudžiamojon atsakomybėn federaliniame Masačusetso apygardos teisme balandžio 13 d.

 

Jackas Teixeira, 21 metų Masačusetso oro nacionalinės gvardijos žvalgybos pareigūnas, yra internetinės „Discord“ grupės, kurioje buvo pateikti duomenys, administratorius, rašo „The New York Times“.

Ukrainos gynybos ministerija patikino, kad šie dokumentai nebėra aktualūs ir juose iš dalies yra melagingos informacijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(0)
(6)

Komentarai ()