Trumpiausia pasaulyje dviratininkų eismo juosta

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mnv 2010-04-17 19:04
Idomu kiek lietuvoj butu kainavusi tokia juostike. Angluos tik 2k svaru
pilimotas 2010-04-17 19:15
va, visur tokios pat nesamonės, ne vien Lietuvoj!
Muskietininx 2010-04-17 19:24
Čia tikrai pasityčiojimas iš dviratininkų ir apskirtai iš žmonių propoguojančių žaliąjį transportą. Ir kaip į galvą galėjo ateit mintos padaryti tokią trumpą juostą ?
Smėlis 2010-04-17 19:29
bijau, kad net lietuviai taip nesugebetu. nu ok, tas tuoletas uz viena kita simta tukstanciu gal ir gali prilygti, taciau uz 2k svaru padazyti asfalta irgi reikia sugebeti.
SG 2010-04-17 19:43
Paklausiu labai paprastai: kame čia mokslas arba technologijos?
Muskietininx 2010-04-17 19:46
Supranti, nudažyt kelią raudona spalva irgi reikia mokėt. O šiaip pažiūrėk kur patalpinta: " -> Žmonių pasaulis -> Kaip mes gyvename". Štai tau ir mokslas. O jeigu čia būtų dedami straipsniai susiję tik su naujausiomis technologijomis, tai lankomumas nebūtų toks didelis.
Skaičius 2010-04-17 19:46
Alius N. 2010-04-17 20:00
Ačiū už palaikymą Prisipažinsiu, "Neatorama" patinka man. O kaip minėjo Muskietininx, nuotaikai praskaidrinti mes ne visada apsiribojame vien tik mokslo aktualijomis. Tiek aš, tiek mano kolegos tikimės, kad įdomesnės naujienos iš žmonių gyvenimo kartas nuo karto paįvairina esminę portalo tematiką.
Evaldas 2010-04-17 20:20
Daugiau naujienų kaip "Triušiukas mėgaujasi skania gėlyte" : > o šiaip ir tokia juosta praskaidrina nuotaiką : D
feed73 2010-04-17 21:20
Šis straipsnis labiau tiktu humoro portale, būtų gera juoko dozė. Kelią kokybiškai padažyti gal ir kainuoja, juk jis nuolat trypiamas ir trinamas, nu bet šita 2000k svarų kainuojanti menininė improvizacija, tikrai juokingai atrodo
Muskietininx 2010-04-17 21:50
Lietuviai Vilniuje turi savo "krantinės arką" , tą dielį surūdijusį vamzdį. Didžioji Britanija nutarė neatsilikt nuo Lietuvos, todėl ant kelio nupiešė trumpiausią pasaulyje dviračių taką. O ką ? Blogai ? Skirtumas tas, kad mūsų vamzdis ar garsusis tuoletas kainavo daug brangiau nei tas takelis. Galbūt jis taps viena iš lankomiausių to miesto vietų ?
Cigaras 2010-04-17 22:10
O ką jūs čia blogo matot?
kitty 2010-04-17 23:05
Eilinis sykis kada anglijoj mokejo ne uz darba,o uz valandas...gyvenu,deja,anglijoj, matau kasdien tokiu sposu,kokiu net mylimoj gimtinej nepadarytu..ir viskas del to kad mokama uz valandas
SG 2010-04-18 00:11
Norit pykit, norit ne, bet pasakysiu tiesiai šviesiai: pastebiu jau ne pirmą kartą ir man atrodo, jog bandot save raminti tuščiais žodžiais. Kitaip tariant, apgaudinėjat patys save. Prieš pusantrų metų portalo kokybė buvo nepalyginamai didesnė. Juokinga ir lyginti. Po to užplūdo krūvos straipsnių apie politiką, soc. temomis, humoristinių, "gyvenimiškų", pseudomokslinių ir panašiai. Pvz. tą straipsnį apie kiškį ir gėlę, tai pats palaikiau, bet kai per dažnai... Esmė, kad anksčiau įsijungęs galėdavau perskaityti 90% naujų straipsnių, dabar daugiausia 30% perskaitau. Neabejoju, jog ne aš vienas. Pvz. vienu metu, tai astronomijos tema išvis buvo praktiškai mirusi, dabar lyg padaugėjo vėl. Nemanot, jog laikas grįžti prie ankstesnio kurso? Nebent jūs siekiat kiekybės, o ne kokybės. Jei kalbant apie šį straipsnį, tai jį laisviausiai būtų galima sutrumpinti ir patalpinti šone prie "įdomių faktų".
Azuolas 2010-04-18 00:52
pateisinti niekaip negalima. Čia juk visiška priešingybė, turėtų kaip tik skatinti skeptišką mąstymą, o ne prisijungti prie pseudomokslų propagavimo... Dabar yra nemažai vos ne nso.lt lygio straipsnių, ir kuo toliau, tuo žiūriu vis dažniau pasirodo nesąmonių. Anksčiau technologijas įsijungdavau kelis kart į dieną, laukdamas naujų straipsnių. Dabar tik kokį kartą vakare, po visų darbų. ir perskaitau vidutiniškai tik kokį 1 straipsnį į dieną. Diskusijos taip pat kuo toliau, tuo tampa vis neįdomesnės, panašėja į delfi komentarus, bet ne į apsišvietusių, mokslu besidominičių žmonių argumentuotas diskusijas. (Tieosiog dėl tokios Jūsų politikos tokių žmonių vis mažėja, o delfi lygio žmonių vis daugėja). Aišku, jei siekiate aukšto lankomumo, tai darote teisingai. Tik gaila...
zugalia 2010-04-18 02:35
isvis nesuprantu ko tada cia skaitai ir piktiniesi juk visi straipsniai ikelti is kitur eik originalus skaityk.google vercia seniai is visu kalbu nebutu cia jumoro ir as neiciau...kas cia ikelta jau bunu pries pora dienu perskaites apmaudu tik kad buna jau 7ar 10 vertimas...va tas ir domina
rwc 2010-04-18 08:56
Šiuo atveju pilnai palaikau Redakciją. Reikia ir straipsnių apie gyvenimą, ir pseudomokslą. Kartais pamirštame, kad pats mokslas ir technologijos nėra atitverti nuo gyvenimo kažkokiomis formulėmis. Už viso to stovi troškimas žinoti, suvokti save ir aplinką, padaryti žmones laimingesnius. Dėl pseudomokslų - kiekvienas straipsnis yra savotiškas kritinio mąstymo testas. Ar atpažįsti pseudomokslą, ar moki aptikti ir paneigti jo spragas, ar randi argumentų? Galų gale, tai auklėja pseudomokslu įtikėjusius - jie ateina, diskutuoja, ir, jei turi pakankamai kritiško mąstymo, pradeda abejoti. Auklėja ir skeptikus - niekada negali būti tikras savo teorijos teisumu, savo "linijos" nepaneigiamumu, turi mokėti priimti kito nuomonę. Galbūt determinizmo fanatikus tai ir nervina, tačiau pabandykit pažvelgti iš priešingos pusės: užstokit tikinčiuosius, supraskite, iš kur kyla įvairios naujųjų technologijų baimės. Tai neatsiejama mokslinio proceso dalis. Negalime reikalauti, kad visuomenės aklai priimtų naujoves - turime suprasti jos poreikius, įpročius, baimes ir rezultatus pateikti atitinkamai. Šis straipsnis - puiki iliustracija, ko teoretikai turėtų vengti. Mintis gera - išskirti vietą, kur dviratininkai galėtų saugiai nuvažiuoti nuo šaligatvio ir kirsti gatvę. Bet visuomenė to nesupranta, jai to nelabai reikia - ir gaunasi anekdotas. Rezultatas: visuomenės spjūvis į veidą teoretikams. O linksmiausia, kad visuomenė teisi.
Vytautas 2010-04-18 10:47
rašomi komentarai. Nors ir ne visada sutinku su jų nuomone, bet bent jau ji būna ne kategoriška ir dar su nuolatine analize. Ilgas komentaras, kurį rašau su tikslu, jog nuolatiniai mūsų skaitytojai galėtų geriau įsivaizduoti kokia yra portalo realybė. Tokioje realybėje gyvena daugybė Lietuvos internetinių projektų - tai tebūnie tai ir bendrą išprusimą didinantis tekstas. Jei tokia realybė netinka, na ką mes galime padaryti? Netinka tai netinka, surasite alternatyvų, kurios tinka (pavyzdžiui, Lietuvoje yra specializuotas mokslo tematikos projektas mokslasplius.lt, dabar bandomas kurti mokslas.info, taip pat - mokslofestivalis.eu - alternatyvų nemažai). Na, o toks ieškojimų kelias ir bandymai surasti savo nišką tinka, tada kviečiu toliau kartu keliauti po įdomų, kartais juokingą, nors ir paviršutiniškai pateikiamą mokslo ir technologijų pasaulį.
SG 2010-04-18 12:12
Dėkui už išsamų atsakymą, Vytautai. Na jei spaudžia rimtos finansinės problemos, tada teks suprasti, kodėl taikote į plačią auditoriją. Nieko nepridėsi. Kadangi tvirtos alternatyvos Lietuvoje nematau technologijos.lt portalui, teks tenkintis kuo turim.
Vytautas 2010-04-18 12:29
Na, mūsų vizijoje portalas irgi yra kiek kitoks. Žinoma, ne vien tik mokslinės tematikos, bet mokslinių straipsnių kiekiai ir kokybė tikrai turėtų būti didesni. Tačiau turim, ką turim. Tie, kas detaliai žino mūsų situaciją ir apskritai, visą internetino verslo rinką Lietuvoje, mus mėgsta vadinti romantiškais utopikais, bet kol kas savų svajonių dar neatsisakome. Tačiau šiandien yra taip, kaip yra. Tuo labiau, jog nėra taip jau ir blogai vertinant visą Lietuvos žiniasklaidos rinką.