„Prasideda visiška politinė katastrofa. Xi Jinpingas pasiųs Putiną po velnių“ (Video)  ()

Rusija tarptautinėje arenoje praranda savo politinę galią. Net ir Rusijos režimą palaikanti Kinija po truputį bando atsiriboti nuo žlugusios šalies.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai „24 kanalui“ pasakojo rusų politologas Abbasas Galliamovas. Anot jo, Rusijos autoriteto praradimas yra propagandos nuopelnas.

Abbasas Galliamovas paaiškino, kad rusai labai bijo būti izoliuoti.

„Rusija neturi sąjungininkų, išskyrus kariuomenę ir laivyną“ – tai pigus puikavimasis. Sielos gelmėse jie visi supranta, kad nei kariuomenė, nei laivynas nepadės laimėti akistatoje su pasauliu“, - pabrėžė jis.

Be to, visi jau matė kariuomenės ir laivyno kokybę. Būtent todėl V. Putino diplomatija deda dideles pastangas, kad kažkaip išlaikytų šalies įvaizdį.

Jo nuomone, Rusijos diktatoriaus Vladimiro Putino pozicija po truputį silpsta. Kaip to įrodymas – JT Generalinės Asamblėjos rezoliucija, kurioje minima Rusijos agresija.

„Už tai balsavo net tokios šalys kaip Kinija, Indija, kai kurios NVS tautos, kurios anksčiau susilaikė nuo tokios formuluotės“, – pažymėjo politologas.

Anot jo, Rusiją įskaudino Suomijos ir JAV susitarimas, kad Suomijoje prie pat Rusijos bus įsikūrusi amerikiečių karinė bazė.

 

„Susidaro įspūdis, jog yra visiška išorinė politinė katastrofa. Tai, žinoma, demoralizuoja visuomenę“, – pridūrė jis.

Kas iš tikrųjų yra V. Putinas, lyginant su Kinijos vadovu?

Xi Jinpingas turi teisę pasakyti V. Putinui:Tu nežinai, kaip kovoti, kodėl tu vagi mano laiką, prašai būti sąjungininku? Eik po velnių! Kam man reikia sąjungininko nevykėlio?" – sakė A. Galliamovas.

Kinija nuolat stebi situaciją ir daro išvadas. Gali būti, kad kasdieniniuose Kinijos pranešimuose yra atskira skiltis „Rusijos propaganda“, kuri vėliau atsiduria ant Xi Jinpingo stalo.

 

Abbasas Galliamovas pažymėjo, kad V. Putinas buvo gerbiamas už jo jėgą. Tačiau dabar jis demonstruoja silpnumą ir skundžiasi gyvenimu. Diktatoriaus elgesį atidžiai stebi jo šalininkai.

Pasak jo, dar kovą V. Putino gerbėjai džiaugėsi, kad pavyks užimti Bachmutą.

Dabar, jis įsitikinęs, situacija tokia, kai visi sėdi ir nerimauja dėl Ukrainos kontrpuolimo.

Politologas pridūrė, kad užsienio politikos nesėkmės dabar leidžia pasauliui suprasti, kad Rusija pralaimėjo. Todėl šalys nusisuka nuo V. Putino, nes niekas nenori būti toje pačioje komandoje su pralaimėtojais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(1)
(28)

Komentarai ()

Susijusios žymos: