Perspėja dėl nelegalių filmų. Gresia tūkstantinės baudos ir kalėjimas iki 3 metų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

lizunas 2023-06-06 10:54
Baudžiakas? Rimtai? Žmonėms kaukoles suknežina ir priskaito “lengvą sužalojimą”, dėl kurio jokio baudžiako negauna… Juokinga.
Zyza91 2023-06-06 12:45
Po paskutinio įstatymo pakeitimo. Kai įpareigojo operatorius nebeatidaryti linkomanijos ir torrent.lt puslapių tai tik dar labiau juos išpopuliarino atsirado tokia dalykai kaipmake_clickable_callback(MAGIC_URL_WWW, ' ', 'www.atblokuoti.lt', '', ' class="postlink"') ir VPNu pardavimai padedijo. situo atveju speju bus tas pats.
mindaugas.vaitiekūnas 2023-06-06 13:13
Nežinau kaip teisiškai traktuojami tie dalykai, bet laikausi pozicijos, kad atsakingas yra platintojas, pvz. t.ai. Jeigu platinama per torrent programą, tai veikimo principas aiškus ir savaime suprantama, kad norint parsisiųsti medżiagą, tuo pat metu tampi ir jos skleidėju. Kitas niuansas, kad aš kaip vartotojas, siųsdamasis medžiagą vadovaujuosi šaltinio, iš kurio siunčiuosi, teisiniais reikalavimais. Tokiu atveju t.ai man turi nurodyti kaip galiu ir negaliu elgtis su šia medžiaga. Ir galiausiai jeigu nėra teisinės informacijos turinio aprašyme, tai tikiuosi, kad ji bus parsisiųstoje medžiagoje. Tad iš principo negaliu žinot jokių teisinių reikalavimų kol nepasiekiu to momento, kai reikia spaust "Agree" mygtuką (instaliuojant programą). Su audio, video turiniu išvis kita situacija - tokia informacija ten aoskritai nepateikiama. Tad belieka vadovautis platintojo taisyklėmis. Yra niuansas, kad pats t.ai valstybiniu lygiu gali būti (o gal yra?) pripažintas užsiimantis neteisėta veikla. Tokiu atveju turi būti vieša duomenų bazė, kurioje būtų tokių puslapių sąrašas. Bet kiek žinau, t.ai galima pasiekti ir per kitas nuorodas (pvz IP adresą). Jei t.ai padarys, kad jungiantis prie t.ai tave automatiškai nukreipia į kokį IP adresą, kuris dar ir kintamas (pvz keičiamas kelis kartus per dieną), tai ta duomenų bazė tiesiog nespės būti atnaujinama ( kiekvienam atnaujinimui turbūt būtų reikalingas atskiras patvirtinimas). Galiausiai kaip su vartotoju, tai tampa kova su véjo malūnais. Nebent pats vartotojas pripažįsta, kad padarė atitinkama neteisėtą veiklą. Tad belieka kovoti su platintojais (pirminiais šaltiniais). O kaip jiems sekasi, mes tą puikiai matom Galiausiai laisva rinka sudėlioja viską į vietas: dauguma jau turi GO3, Netflix, Spotify, Youtube premium ar kitas apmokestintas platformas. Ir tie, kurie norėjo iš savo skaitmeninio produkto padaryti verslą, tai taip ir sėkmingai padarė. Kai programinė įranga, būtina namų vartotojui, kainavo kokį tūkstantį, tai retas kuris ją ir pirkdavo. Kai atpigo iki 150-200, tai pasidarė nebegaila už tai susimokėt. Kai skaitmeninio formato filmas kainavo 10 pinigų - retas mokėdavo. Kai dabar už tuos pačius 10 gauni visą mėnesį filmų peržiūrai, tai galiausiai tampi nuolatiniu vartotoju. Tad manau, kad piratavimas tėra adekvatumo trūkumo pasėkmė. O tie, kurie tinkamai susidėliojo strategiją, tai ir pritraukė tūkstančius ar milijonus vartotojų.
Šaras 2023-06-06 13:21
Tai kokį VPNą rinktis?
kestutisz 2023-06-07 13:23
Bet tuo pačiu bus galim pagautam tiesiog nusipirkti dėl ko pagauta ir tiek, na kaip to paties sEIMO (kad iš dar mažesnės raidės) nariai demonstruoja? šiaip taikomasi ne į "žiūrėtojus", o seedintojus - tada galima suskaičiuoti kokio tik nori dydžio "nuostolį".