Nuomonių ringas. Pensininkus galėtų išlaikyti jų vaikai?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

BishopaZ 2010-05-19 23:15
o jei visi trys vaikai bedarbiai ir šiaip šiais laikais trys vaikai - didžiulė šeima....
afor 2010-05-20 01:45
nu va ir grizo tie laikai, kai senus tevus ant roguciu ir i miska! ot dasigiveno parazitai...
Zergas 2010-05-20 11:05
eilines LLRI blevyzgos.manau igyvendinus tokius ju pasiulymus,neuzilgo jie siulytu rogutemis tevus vezti i miska nes tai ekonomiskai efektyvu.taciau jie pamirsta kad visuomene kurioje seniai paliekami likimo valiai anksciau ar veliau subyra.
Drutas 2010-05-20 12:47
Esama sistema yra nebloga, bent logiškesnės dar neteko girdėt. Dirbi, skolini mokesčiais valstybei, tada ji grąžina skolą pensijos pavidalu. Vaikai čia ne prie ko. Bet kad išspręst senų - jaunų žmonių santykio poblemą manau kiekvienas turėtų asmeniškai ruoštis senatvei ir nesudėt visų vilčių į pensiją, nes krizės buvo, yra ir bus.
Smėlis 2010-05-20 14:15
iš esmės, tai ir dabar vaikai moka tau pensiją, o tu moki savo tėvams. tik viskas giliau pakišta, nei kad siūlo šis "moksklininkas". su pensijomis nebūtų bėdos, jei dirbančiųjų būtų tiek pat ar tuo labiau daugiau nei pensininkų. bet taip nėra. kitaip sakant, pensininkai valgo, o maitinti nėra kam.
meslinukas 2010-05-20 18:49
tai vistiek tau yra +, nes tie 3 vaikai yra. taip, šiais laikais Europoje tai kažkodėl laikoma nemaža šeima, nors norint, kad tauta bent nemažėtų, tai kiekvienoje šeimoje turėtų augti vidutiniškai šiek tiek daugiau, nei 2 vaikai. natūraliai gimstamumas visados buvo didesnis nei mirtingumas, tik dabar kažkodėl susiklostė tokia durna situacija... be to, toks prieauglis būtų naudingas ir valstybės ekonomikai.
nuomonė 2010-05-20 19:07
Beskaitant komentarus sugavojau ką rašysiu, ir Smėlis beveik aplenkė Tai va, man keista kaip visi masiškai yra įtikėję pinigų galia. Tai tikra XXIa religija. Maždaug pasirašysiu sutartį, sukaupsiu pinigų ir tada senatvėj man bus gerai Pinigai tai tik vienetai sukurtai vertei "pernešti" iš vienos vietos į kitą ar pnš. Ta vertė +/- yra momentinė, arba kaip aš įsivaizduoju max 10m į priekį(toks turėtų visų bankinių sutarčių max terminas). O jei, tarkim, vėliau tos vertės bus mažiau nei yra dabar? 100 pencininkų "mosuos" sukauptais pinigas, tikėdamiesi kad 20 jaunų žmonių jais pasirūpins? Ar tikrai jiem rūpės? Tas masinis kaupimas neišeitis, ir manau galų gale jis vistiek išsivers į tą patį, tai yra jei aš sukaupiau daugiau, vadinasi gyvenu šiek tiek geriau nei kaimynas, kuris sukaupė mažiau. Ir tai visiškai nepriklausys nuo sukauptos sumos. Trumpiau tariant išsiriša ta pati soc draudimo sistema Vienintelė išeitis: jei nori gyventi 100m, vadinasi būk darbingas bent jau 80-90m. Gimstamumas šitoj formulėj nelabai ką keičia ar net nelabai gelbėja, nes didėja žmonių ilgaamžiškumas ir dėl to jų kiekis. T.y. gyventojų tankumas ir bendras skaičius nelabai mažėja, didėja amžiaus vidurkis.
Skaitytojas 2010-05-29 23:42
Ne nu cia tai visai gerai. Pasauly jau pinigu visiems nebeuztenka. Tai kam as dar moku mokescius kurie keliami, kam atskaito mokescius nuo mano atlyginimo, jei net senatveje turesiu prasyti ismaldos is jaunu vaiku, kurie bandydami isitvirtinti gyvenime, bus paskende savo finansinese ir asmeninese problemose. Jei nuo savo atlyginimo atsidedu pensijai, tai nuo to indelio irgi nuskaiciuoja mokescius. Tokia situacija vercia zmogu dar labiau bugstauti del ateities, ir vercia ji dairytis geresnio darbo, vercia ji dar labiau kopti karjeros laiptais ko pasekoje nebekuriamos seimos ir salyje mazeja gimstamumas. Cia ratas ir apsisuka mazeja gimstamumas, daugeja pensininku, ir nebera ju kam islaikyti. Sakyciau straipsnyje pasiulytas sprendimo budas neisgelbes is susidariusios padeties. Ir kazkaip pastaruoju metu kiekvienas "sundaktaris" save mokslininku vadina
Pushius 2010-06-06 10:53
Na o jei tu užauginai vaiką, esi jau pencininkas, o tas vaikas 1 totaliai pjauną grybą, bedarbis ir t.t