[ŽT] Smūgis Maskvai. NATO ruošia galingą priėjimą prie Rusijos sienos  ()

Likus porai savaičių iki plataus masto invazijos Rusijos valdžia pareikalavo, kad NATO grįžtų prie 1997 m. sienų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2023 metais Suomija, nenorėdama susidurti su Rusijos agresija, tapo Aljanso nare, Švedija laukia paraiškos patvirtinimo. Tačiau pralaimėjimas Kremliui tuo nesibaigė.

Reuters“ duomenimis, Suomijos valdžia investuos 37 mln. eurų į geležinkelio elektrifikavimą, kuris leis NATO pasiekti sieną su Rusija. Aljansui keičiant strategiją, reaguojant į Rusijos invaziją į Ukrainą, prieiga prie naujų narių teritorijų ir infrastruktūros atveria sąjungininkams kelią suvaldyti Maskvą.

Planuojama, kad Tornijo geležinkelio modernizavimas bus baigtas 2024 m. Ši logistikos arterija leis perkelti kariuomenę ir įrangą iš Atlanto į Suomijos Kemijärvį, esantį už valandos kelio nuo Rusijos sienos ir septynios valandos nuo Rusijos bazių Kolos pusiasalyje. Be to, Suomija didina savo karinį potencialą pirkdama naikintuvus, povandeninius laivus ir artileriją.

 

Švedija taip pat netrukus prisijungs prie NATO ir planuoja įsigyti naujos kartos povandeninius laivus, skirtus dislokuoti Baltijos jūroje. Dėl to regionas nuo Baltijos jūros pietuose iki tolimosios šiaurės galėtų tapti beveik integruota NATO veiklos zona.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(153)
(2)
(151)

Komentarai ()