Rusijoje prasideda titanų mūšis. FSB pakilo prieš Kadyrovą  ()

Rusijos Federacijoje aštrėja ilgalaikis konfliktas tarp FSB ir Čečėnijos vadovo Ramzano Kadyrovo, perspėjo Igoris Eidmanas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-05 Rusijoje prasideda titanų mūšis. FSB pakilo prieš Kadyrovą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos elitą drebina vidiniai konfliktai dėl Rusijos diktatoriaus Vladimiro Putino susilpnėjimo.

Kilo ilgalaikis kivirčas tarp FSB ir Čečėnijos vadovo Ramzano Kadyrovo. Apie tai savo tinklaraštyje rašo žinomas Rusijos opozicionierius ir sociologas Igoris Eidmanas. Jis užsiminė, kad netrukus Rusijos vidaus padėtis gali stipriai „sprogti“. Tikėtina, kad tai išprovokuos išpuolis Čečėnijoje prieš „Novaja Gazeta“ žurnalistę J. Milašiną ir advokatą A. Nemovą. Šis nusikaltimas atskleidė esamą Kremliaus susiskaldymą ir krizę.

„Tarp Rusijos elito bręsta naujas skandalas: FSB nusiteikęs prieš R. Kadyrovą. Netikėta ne žurnalistės ir teisininko užpuolimas (Rusijai įprastas dalykas, deja), o valdžios reakcija“, – sakė I. Eidmanas.

Jis atkreipė dėmesį į aukšto rango Rusijos pareigūnų, kurie netikėtai labai „susirūpino“ žmogaus teisių pažeidimais Čečėnijoje, reakciją. Anksčiau į panašius įvykius jie nekreipė dėmesio, o dabar nusprendė pasisakyti, tikriausiai pasiūlius FSB kuratoriams, kurie labai nemėgsta R. Kadyrovo.

 

„Santykiai tarp FSB ir R. Kadyrovo nėra geresni nei tarp J. Prigožino ir Gynybos ministerijos. Šaltasis karas tarp jų retai iškyla į viešumą, bet tęsiasi metų metus. Matyt, A. Bortnikovas nusprendė pradėti puolimą prieš R. Kadyrovą“, – rašė rusų sociologas.  

Jis teigė, kad ryžtingiems žingsniams FSB vadovą galėjo paskatinti pablogėjusi R. Kadyrovo sveikata, apie kurią sklando gandai. Be to, Čečėnijos vadovo pozicijas susilpnino V. Putino „specialioji operacija“, kuri parodė, kad jo „kadyrovcai“ labiau mėgsta filmuoti herojiškus vaizdo įrašus „TikTok“, o ne kovoti.

 

„Vis stiprėja vidiniai prieštaravimai, didėja spaudimas sistemoje“, – sakė I. Eidmanas.

Jis patikslino, kad Jevgenijaus Prigožino ir „vagneriečių“ maištas vos neprivedė prie režimo žlugimo. Tačiau diktatoriaus valdžia kabo ant plauko ir bet koks kitas konfliktas Kremliuje gali būti jos pabaiga.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(2)
(43)

Komentarai ()