„Jie gyvena visiškai kitokį gyvenimą. Nemoka jokių mokesčių valstybei.“ Skelbiamas neįtikėtinas Izraelio gyvenimas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2023-07-09 18:14
Štai, kodėl žydai talentingi įvairiose srityse.
bahuriux 2023-07-09 21:07
Šiaip jau ne dėl to, jie protingesni nei likes pasaulis, o dėl genų. Netgi tokią mokymo metodiką jie taiko nes yra protingesni, o ne protingesni nes taiko tokią metodiką.
Benediktas 2023-07-09 21:34
Taip, nėra visi žmonės vienodai intelektualūs. Bet gali rasti nelabai intelektualių žmonių, bet esančių savo rogėse, pagal savo talentus ir tie talentai nebūtinai gali būti susiję su intelektu. Ką aš sakau, kad padeda vaikams atrasti savo talentus ir neperdarinėja jų pagal populiarias specialybes ir t.t. Tik labai talentingi vaikai nuo mažo gali tiksliai žinoti savo talentus. Specialistams tai lengviau pastebėti.
T 2023-07-09 22:08
Atsiminkite, kad žydai jau 1000 - 2000 metų gyvena miestuose, kai Lietuvoje tik 1970 m. susilygino miesto ir kaimo gyventojų skaičius. Per šimtmečius ar net tūkstantmečius žydai šlifavo gyvenimo miestuose tradicijas. Priminsiu, kad kai tik įsikūrė Izraėlio valstybė jie iš karto griebėsi žemės ūkio ir jiems nepasisekė ir tik paskui persikėlus į miestus Izraėlyje gyvenimo lygis pakylo. O kai yra pinigų tai gali sau leisti visokius eksperimentus ir jei ką padarai ne taip, tai vis tiek gali atrodyti, kad darai gerai.
Benediktas 2023-07-10 06:12
Taip, aplinka labai labai daug duoda. Jie gal net 3000 metų gyvena miestuose, visai kitas mentalitetas yra šeimos aplinkoje, bendruomenėje, mieste, šalyje.
Dannas3 2023-07-10 09:27
Gyveno jie visur pasklide po visa europa, per amziu amzius visu nekenciami. Dar nuo senoves Egipto laiku didelis procentas uzimdavo issimokslinusiu rastininku pareigas. Tas su laiku evoliucionavo, kad jie visuomenese sudare nemaza procenta inteligentijos, palyginus su ju skaiciu tose visuomenese. Baxuriux, zinoma kad genai savo padare,bet tik ju visuomenes modelio deka. Per tukstancius metu neasimiliavo per daug su tu saliu gyventojais, kuriose sudare mazumas. Isliko vieningi, islaike savo identiteta, aisku labiausiai religijos pagrindu, i ne pvz politiniu paziuru. Kadangi, kaip jau mineta, sudare didele dali inteligentijos, nieko keisto, kad dabar Nobelio nominacijose yra totalus ju dominavimas.