Lukašenka atsigavo. Ekspertai nustebę, kas nutiko pas Putiną  ()

Aleksandras Lukašenka susitikimo su Vladimiru Putinu metu elgėsi gana laisvai, gal net šiek tiek nuolaidžiai, savimi pasitikinčiai. Ir tam yra konkreti priežastis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai „24 kanalui“ pasakojo politologas, Tarptautinės mažųjų bendruomenių asociacijos vykdomasis direktorius Aleksejus Buriačenka. Anot jo, tiek A. Lukašenka, tiek visa Baltarusija po Jevgenijaus Prigožino sukilimo galėjo bent šiek tiek „atsikvėpti“. Tai ypač išryškėjo diktatorių susirinkime.

A. Lukašenka atvyko su sportiniu kostiumu ir sportbačiais - tai yra kažkas labai nepaprasto per daugelį pastarųjų oficialių susitikimų. Paprastai V. Putinas kviesdavo jį bet kokios būklės: sergantį, karščiuojantį ir apsuptą gydytojų. Gyvas ar miręs jis skrido į Maskvą,- sakė Aleksejus Buriačenka.

Dabar A. Lukašenka atsigavo. Galų gale tai atsispindėjo jo išvaizdoje.

Dalis A. Lukašenkos elgesio pokyčių gali būti dėl to, kad dabar jis disponuoja „Wagner“. Tačiau, kita vertus, tai gali būti ne dėl pačio Baltarusijos diktatoriaus.

„Manau, kad didžioji šio elgesio dalis yra susijusi su V. Putino silpnumu, kurį šiuo kariniu maištu parodė J. Prigožinas. Po to tampa akivaizdu, kad V. Putinas negali užtikrinti saugumo net sau, jau nekalbant apie savo sąjungininkus“, – pabrėžė politologas.

 

Žinoma, kai šalies vadovas pabėga, nes bijo, kad nesuvaldomi kovotojai gali patekti į sostinę be pasipriešinimo, tai neprideda jam prestižo. A. Lukašenka tai jau suprato.

„A. Lukašenka dabar jaučiasi stiprus, jaučia, kad pasikeitė taisyklės. O V. Putino režimas, be akivaizdžių pralaimėjimų mūšio lauke Ukrainoje, patyrė ir rimtą geopolitinį pralaimėjimą,“ - pabrėžė A. Buriačenka.

Tai leidžia A. Lukašenkai ir iš tikrųjų Rusijos okupuotai Baltarusijai šiek tiek su palengvėjimu atsikvėpti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(2)
(6)

Komentarai ()