Lenkijoje galingi įvykiai. Be ceremonijų. Ką daro su Kremliaus oligarchų gamyklomis  (4)

Lenkija „deputinizuojama“: iš Kremliaus oligarchų atimamos gamyklos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkijoje galingi įvykiai. Be ceremonijų. Iš Kremliaus oligarchų skubiai atimamos gamyklos.

Varšuva atsikrato Rusijos įtakos likučių. Lenkijos ekonominės plėtros ir technologijų ministerija paskelbė apie dviejų Kremliaus oligarchams priklausančių įmonių – „Boerner Insulation“ ir „Boerner Service“ – perdavimą išorės valdymui.

Informaciją patvirtino Lenkijos ekonominės plėtros ir technologijų ministerijos vadovas Waldemaras Buda.

Iš korporacijos „TechnoNIKOL“ bendrasavininkių Sergejaus Kolesnikovo ir Igorio Rybakovo, garsėjančių glaudžiais ryšiais su Kremliumi, buvo atimtas turtas Lenkijoje.

Jų įmonė Lenkijoje užsiėmė statybinių izoliacinių medžiagų, ypač mineralinės vatos, gamyba ir pardavimu. Abiejose įmonėse dirba 250 žmonių, iš kurių 200 dirba gamykloje, likusieji 50 – biure Varšuvoje.

Buda, komentuodamas situaciją, pažymėjo, kad Lenkija tapo pirmąja ES šalimi, kuri ėmė taikyti „laikinos prievartinės kontrolės“ mechanizmą prieš įtakingus šalies agresorės agentus.

 

„Tęsime Rusijos įtakos ir Rusijos kapitalo blokavimo procesą“, – patikino ministras.

 

Jis pabrėžė, kad mechanizmas, viena vertus, atėmė iš Kremliaus oligarchų turtą Lenkijoje, kita vertus, leido išsaugoti įmones ir darbo vietas.

Atkreipkite dėmesį, kad Rybakovas ir Kolesnikovas yra įtraukti į Lenkijos sankcijų sąrašą už agresyvios Kremliaus politikos ir karo prieš Ukrainą finansavimą. Jie valdo verslą svarbiausiuose Rusijos ekonomikos sektoriuose, įskaitant naftos perdirbimą, o mokėdami mokesčius į Rusijos biudžetą netiesiogiai dalyvauja agresijoje.

Remiantis „Forbes“ reitingu, Kolesnikovas ir Rybakovas turi po 1,4 mlrd. dolerių. Šiems veikėjams ES sankcijos netaikomos, skirtingai nei jų kompanijai „TechnoNIKOL“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(367)
(20)
(347)

Komentarai (4)