Bręsta skandalas. Lenkija skelbia apie Ukrainos „nedėkingumą“  ()

Lenkijos ministras pirmininkas sukritikavo Ukrainos užsienio reikalų ministerijos sprendimą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-02 Bręsta skandalas. Lenkija skelbia apie Ukrainos „nedėkingumą“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkijos prezidento tarptautinės politikos biuro vadovas Marcinas Przydaczas kalbėjo apie tariamą Ukrainos „nedėkingumą“ Varšuvai už pagalbą. Dėl šio pareiškimo į Ukrainos užsienio reikalų ministeriją buvo pakviestas Lenkijos ambasadorius Bartoszas Cichockis.

Liepos 31 d. Przydaczas per TVP1 buvo paklaustas, ar Lenkijos ir Ukrainos santykiai atšalo blokuojant Ukrainos grūdų eksportą per Lenkiją. Į ką jis atsakė, kad „šiandien svarbiausia ginti lenkų ūkininko interesus“.

„Pas mus derliaus nuėmimo metas. Lenkiški grūdai turi būti renkami, sandėliuojami ir paskirstomi už tinkamą, padorią kainą. Kalbant apie Ukrainą, Ukraina tikrai sulaukė daug Lenkijos paramos. Manau, kad ji turėtų pradėti vertinti Lenkijos vaidmenį dėl Ukrainos per pastaruosius mėnesius ir metus.Todėl, tokie ir jokie kiti sprendimai, kai kalbama apsaugą“, – sakė Przydachas.

Politikas taip pat pabrėžė, kad Ukrainos grūdai visų pirma turėtų būti eksportuojami per Juodąją jūrą, per uostą prie Odesos, „o čia reikalingas tarptautinis spaudimas, įskaitant Europos komisiją Rusijai, kad šis kanalas būtų atblokuotas, nes jis veikė daugybę metų“.

Antradienį, rugpjūčio 1 d., Ukrainos užsienio reikalų ministerijos atstovas Olegas Nikolenko sakė, kad dėl Przydaczo pareiškimo į Užsienio reikalų ministeriją buvo pakviestas Lenkijos ambasadorius Bartoszas Cichockis.

 

„Susitikimo metu buvo pažymėta, kad teiginiai apie tariamą ukrainiečių nedėkingumą už pagalbą Lenkijai yra netiesa ir nepriimtini. Esame įsitikinę, kad Ukrainos ir Lenkijos draugystė yra daug gilesnė nei politinis tikslingumas“, – sakė Nikolenko.

Jis pridūrė, kad „politika neturėtų kelti abejonių dėl abipusio supratimo ir santykių tvirtumo“ tarp dviejų tautų ir jokie pareiškimai netrukdys „bendrai pasirinkti taiką ir kurti bendrą Europos ateitį“.

Kiek vėliau Lenkijos užsienio reikalų ministerija pranešė, kad Ukrainos ambasadorius Lenkijoje buvo pakviestas į Užsienio reikalų ministerijos rezidenciją dėl Ukrainos valdžios atstovų pareiškimų.

 

Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis sukritikavo Ukrainos užsienio reikalų ministerijos sprendimą iškviesti Lenkijos ambasadorių „ant kilimo“. Jis pareiškė, kad tai Ukrainos pusės klaida, kuri neturėtų pasikartoti.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(14)
(-4)

Komentarai ()