To dar nėra buvę. Skelbiama, ką daro kompanija Raytheon su garsiosiomis Stinger (Video)  ()

Raketų Raytheon Stinger paklausa smarkiai auga ir kompanijai tenka samdyti buvusius inžinierius padėti juos gaminti. Pakartotinai samdomi inžinieriai padės apmokyti jaunus darbuotojus ir atnaujinti gamybą pagal senesnius, nei 40 metų brėžinius. Raketų poreikis atsirado, kai daug amerikiečių atsargų buvo perduota Ukrainos kariams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

FIM-92 „Stinger“ – JAV gamybos nešiojamas zenitinis raketinis kompleksas su infraraudonojo taikymosi technologija. Jis universalus, galima naudoti įvairiose antžeminio transporto priemonėse ar sraigtasparniuose. Nuo sukūrimo 1981 metais, Stinger naudotas JAV ir dar 29 šalių ginkluotėje.

Per plataus masto karo veiksmus Ukraina panaudojo daugiau, nei 2000 JAV pateiktų raketų su šiluminiu taikymusi numušti rusų lėktuvus. Šios raketos buvo gautos iš JAV karinių atsargų. Be to, Bideno administracija paskelbė apie planus artimiausiu metu į Ukrainą pasiųsti dar daugiau „Stingerių“.

„Mums teko grąžinti į pensiją išėjusius, vyresnius, nei 70 metų, darbuotojus… kad išmokytume mūsų naujus darbuotojus kaip reikia gaminti Stinger“, – sakė Raytheon direktorius Wesas Kremeris. „Mes ištraukiama įrangą iš sandėlių ir nupučiame nuo jų voratinklius“, – pridūrė jis.

Pasak RTX generalinio direktoriaus Gregory'io J. Hayeso, raketos elektronika paseno. „Mes iš naujo suprojektuosime spausdintas plokštes ir kai kuriuos komponentus“, – sakė jis. „Tiesiog tai ilgai trunka“.

 

Inžinieriai gamybą dažnai spartina, naudodami 3D spaudą ir automatizaciją, tačiau Stinger atveju šie metodai netinka. Tai susiję su tuo, kad norint tokius metodus įdiegti, ginklą reikia visiškai perdaryti ir dar ilgai trunkančio sertifikavimo.

Tad, ginklą jie turi konstruoti taip pat, kaip prieš keturis dešimtmečius, o tai reiškia, kad raketos nosies aptaką reikia montuoti rankomis.


building-tech.org




(40)
(0)
(40)

Komentarai ()