Startuoja nauja paslauga – nemokamos konsultacijos visais intelektinės nuosavybės apsaugos klausimais  ()

Pasirūpinti tinkama intelektinės nuosavybės apsauga nuo šiol bus paprasčiau, nes rugsėjį pradeda veikti nauja Valstybinio patentų biuro paslauga – nemokamos (pro bono) konsultacijos. Jas verslo įmonėms, mokslo įstaigoms ir visuomenei teiks ne tik šios institucijos specialistai, bet ir patentiniai patikėtiniai bei advokatai, sukaupę didelę patirtį intelektinės nuosavybės apsaugos srityje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak Valstybinio patentų biuro (VPB) direktorės Irinos Urbonės, iki šiol pasikonsultuoti dėl intelektinės nuosavybės apsaugos buvo galima su VPB ir kitų institucijų ekspertais, o naująsias nemokamas (pro bono) konsultacijas taip pat teiks ir daug žinių ir patirties turintys patentiniai patikėtiniai, advokatai iš didžiųjų Lietuvos ir Baltijos šalių advokatų kontorų. Tai leis išlaikyti aukštą paslaugos kokybę ir garantuoti, kad į rūpimus klausimus bus pateikti kvalifikuoti ir išsamūs atsakymai.

„Idėja teikti pro bono konsultacijas kilo iš kasdienės praktikos bei ilgamečio įdirbio pramoninės nuosavybės apsaugos srityje. Susidūrus su itin konkrečiais intelektinės nuosavybės klausimais, kūrėjams reikalingas pirminis profesionalų vertinimas, patarimai bei įžvalgos. Atsirado poreikis suburti profesionalų komandą, kuri žinotų ne tik dizaino, prekių ženklų, išradimų apsaugos subtilybes ar viešojo sektoriaus ypatumus, bet ir galėtų patarti intelektinės nuosavybės objektų apsaugos klausimais, žinotų pasaulines rinkos tendencijas bei teiktų tokias konsultacijas nemokamai. Nors konsultacijomis labiausiai siekiame padėti verslui tinkamai pasirūpinti savo intelektinės nuosavybės apsauga, konsultuotis kviečiame ir universitetus bei visuomenę“, – sako Irina Urbonė.

Konsultacijų metu su ekspertais bus galima pasikonsultuoti, kaip tinkamai apsaugoti prekių ženklą, dizainą ar išradimą prieš pradedant komercinę veiklą užsienyje, ką daryti gavus pretenziją dėl naudojamo prekių ženklo, kokių veiksmų galima imtis, jeigu buvo pažeistos teisės į turimą intelektinę nuosavybę, ką būtina padaryti prieš registruojant prekių ženklą, dizainą ar patentuojant išradimą ir kitais rūpimais klausimais.

 

Registruotis į nemokamas (pro bono) konsultacijas įvairiais intelektinės nuosavybės apsaugos klausimais galima interneto svetainėje intelektine.lt/konsultacijos nuo rugsėjo 1 d. Jos vyks nuotoliniu būdu, per „Microsoft Teams“ programą. Vienos konsultacijos trukmė sieks 30 min.

Iki 2023 m. rugpjūčio mėn. VPB specialistai suteikė 2761 konsultaciją įvairiais intelektinės nuosavybės apsaugos klausimais, 2022 m. suteikta virš 3300 konsultacijų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()