Interesai sutapo. Pas Putiną ir Bideną atsirado bendras galvos skausmas  ()

Žurnalistų teigimu, V. Putinas nepatenkintas didėjančiu provakarietišku Armėnijos vyriausybės šališkumu. Be to, karas prieš Ukrainą sumažino Kremliaus galimybes veikti Armėnijos ir Azerbaidžano operacijų teatre.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-20 Interesai sutapo. Pas Putiną ir Bideną atsirado bendras galvos skausmas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Antradienį, rugsėjo 19 d., Azerbaidžanas paskelbė, kad pradėjo „antiteroristinę veiklą“ Kalnų Karabacho regione prieš, kaip teigia valdžia, Armėnijos karines pajėgas. Taigi jis sukūrė naują problemą Kremliaus vadovui Vladimirui Putinui ir JAV prezidentui Joe Bidenui. Apie tai rašo „Newsweek“.

V. Putinas neseniai pagilino Rusijos ryšius su Azerbaidžanu ir pasirašė karinį-politinį susitarimą likus kelioms dienoms iki plataus masto invazijos į Ukrainą 2022 metų vasarį, teigia žurnalistai. Kita vertus, Armėnija ilgą laiką buvo artima Rusijos Federacijos sąjungininkė.

Leidinys pažymi, kad J. Bidenas taip pat turi interesų tiek Armėnijoje, tiek Azerbaidžane. JAV užmezgė diplomatinius santykius su Armėnija po to, kai 1992 m. ji tapo nepriklausoma nuo Sovietų Sąjungos. Praėjusiais metais kilus trumpam susirėmimui su Azerbaidžanu, tuometinė Atstovų Rūmų pirmininkė Nancy Pelosi lankėsi Armėnijoje ir pasmerkė Azerbaidžaną už, jos teigimu, „neteisėtus“ išpuolius.

 

George'o Masono universiteto profesorius Markas Katzas sakė, kad nors Rusija praeityje stojo Armėnijos pusėje prieš Azerbaidžaną, V. Putinas pastaruoju metu „palyginti atlaidžiai žiūri į Azerbaidžano veiksmus“ Kalnų Karabache.

„Putinas nori išvengti įtampos su Turkijos lyderiu Recepu Tayyipu Erdoganu, kuris palaiko Azerbaidžaną kovoje su Armėnija“, – sakė M. Katzas.​

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(0)
(6)

Komentarai ()