Jerevane šturmuojamas vyriausybės pastatas. Blokuojama Rusijos ambasada (Video)  (1)

Po Azerbaidžano karo veiksmų pradžios, Armėnijos sostinės gyventojai su šūkiais patraukė į pagrindines miesto aikštes. Be vyriausybės pastato, buvo užblokuota ir Rusijos ambasada.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-19 Jerevane šturmuojamas vyriausybės pastatas. Blokuojama Rusijos ambasada (Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jerevano gyventojai pradėjo protestuoti prie Armėnijos vyriausybės pastato dėl Azerbaidžano įvykdyto apšaudymo Kalnų Karabache.

Paskelbta filmuota medžiaga rodo, kad taikūs protestai su šūkiais pamažu virto vyriausybės pastato šturmu. Padėtis paaštrėjo po to, kai Armėnijos ministras pirmininkas Nikolas Pašinianas atsisakė pradėti karo veiksmus.

„Armėnija nedalyvauja karinėse operacijose. Dabar mes nesiimsime jokių skubotų veiksmų“, - sakė jis.

Žmonės ryžtingi, todėl užblokavo visus įėjimus į pastatą ir toliau reikalauja ryžtingų veiksmų.

Tuo tarpu Rusijos žiniasklaida praneša, kad Jerevano policija prie ministrų kabineto rūmų pradėjo naudoti garsines granatas, tačiau tai nesustabdė susirėmimų.

Protesto dalyviai taip pat užblokavo Rusijos ambasadą Armėnijoje, dėl kurios jos darbuotojai negali vykti namo.

„Ambasados ​​pastatas buvo užblokuotas. Priešais pastatą prie pagrindinio įėjimo daug demonstrantų. Galinis įėjimas taip pat užblokuotas, bet neaišku, kiek toje pusėje yra žmonių“, – komentare rosZMI teigė pašnekovas.

Armėnijos nacionalinio saugumo tarnyba pažymėjo, kad dabar Armėnijos regionuose kyla realus pavojus organizuoti ir surengti masines riaušes. Žmonės buvo raginami nepasiduoti provokacijoms ir rodyti aukštą pilietinę atsakomybę, praneša vietos žiniasklaida.

 

Be to, „Motinos Armėnijos“ bloko vadovas Andranikas Tevanjanas, kaip pranešė „Sputnik Armenia“, paragino politines jėgas pradėti Nikolo Pašiniano atsistatydinimo procesą.

 

„Mes neturime teisės ir negalime sustabdyti šios kovos, tačiau privalome ją užbaigti pergalingai. Yra tik vienas kelias – mes visi ir toliau liekame čia. Kviečiu visus sostinės ir regionų gyventojus susirinkti Respublikos aikštėje. „Kuo ši operacija bus gausesnė ir taikesnė, tuo greičiau ir lengviau pašalinsime Nikolą Pašinianą“, – sakė jis.

 

Kol Armėnijos sostinėje tęsiasi protestai, Azerbaidžano gynybos ministerija paskelbė naują pareiškimą. Gynybos ministerijos atstovai pažymėjo, kad vietinės „antiteroristinės priemonės“ Karabache sėkmingai tęsiamos.

 

„Azerbaidžanas užėmė daugiau nei 60 kovinių postų. Sunaikinta iki 20 karinių mašinų, daugiau nei 40 artilerijos įrenginių, daugiau nei 30 minosvaidžių, 2 priešlėktuvinių raketų kompleksai, daugiau nei 6 radijo elektroninio karo stotys“, - rašoma žinutėje.

Atskirai Azerbaidžano gynybos ministerija pridūrė: „Mes raginame Armėnijos ginkluotąsias pajėgas Azerbaidžano Karabacho ekonominiame regione padėti ginklus ir pasiduoti“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(0)
(15)

Komentarai (1)