Žaidimai baigti. JAV skelbia ultimatumą. Nurodytas griežtas terminas  ()

Ukraina ir toliau galės gauti karinę pagalbą iš JAV, tačiau būtina vykdyti reformas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltieji rūmai suteikia Ukrainos vyriausybei nuo trijų iki 18 mėnesių priimti svarbiausias reformas šalyje. 

Kad Kyjivas ir toliau gautų karinę pagalbą iš JAV, Baltieji rūmai parengė visą sąrašą reformų kurios buvo išsiųstos svarstyti Ukrainos donorų koordinavimo platformos dalyviams. Laiškas tariamai išsiųstas JAV patarėjo nacionalinio saugumo patarėjo Mike'o Pyle'o vardu, praneša „Ukrayinska Pravda“ šaltinis.

Šaltinis taip pat praneša, kad Baltieji rūmai panašų laišką išsiuntė Ukrainos ministrui pirmininkui ir šalies prezidento kanceliarijai. Tam tikrų reformų įgyvendinimo terminas svyruoja nuo trijų iki 18 mėnesių, priklausomai nuo pačios reformos ir prioriteto. Žinoma, kad nemažai reformų tiesiogiai liečia SAPO, NABU, NACP organus, Teisingumo tarybą, beveik visą teismų sistemą ir Stebėtojų tarybų organus.

Tarp prioritetų – reformos ir pokyčiai Ukrainos gynybos ministerijoje ir visose teisėsaugos institucijose. Kartu šaltinis taip pat pabrėžia, kad pats dokumentas yra juodraštis – galite patys taisyti ir siūlyti tam tikrus pakeitimus. Dar 2023 m. sausį buvo sukurta donorų koordinavimo platforma Ukrainai, kuri taip pat buvo vadinama „finansiniu Ramšteinu“.

 

Organizacijos tikslas – teikti finansinę pagalbą Ukrainai atkuriant ir atstatant šalį po karo. Pirmasis platformos posėdis įvyko internetu. Jame dalyvavo Ukrainos, ES, G7 šalių ir pasaulio bankų pareigūnai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(62)
(11)
(51)

Komentarai ()