Beprecedentinis įvykis. Europoje pirmoji tokia byla prieš Lietuvą. Kas nutiko

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

pirmas 2023-10-12 18:56
Supratau, trys mln. Lietuvos piliečių labai kenkia pasauliui, gal net labiau už kinus.
bahuriux 2023-10-12 20:12
Nu neskaitysiu aš tos "15-kos tomų" bylos, bet paprastas dalykas, teisingumas turi būti teisingas visiems, niekas negali kaltinti kitų subjektų ir asmenų klimato kaitos sukėlimu, jei pats nėra amišas. Taškas byla baigta kaltinimai atmesti. Tiesa kai užeis ledynmetis ką tokie pasibylinėtojai paduos į teismą "dievą"?
mindaugas.vaitiekūnas 2023-10-12 23:08
bahuriux, pakelk savo subinę ir piko metu išeik pasivaikščioti po sausakimšas gatves, o tada galėsi padaryti išvadas apie tai kokie mes "sąmoningi ir žali". Nors paskutinius 5 metus pakankamai gerai tvarkausi su pykčiu, bet n* tuos visus prasmirdusius apsidūminusius gaidmobilius tai sakiau tuoj pradėsiu taranuoti ir daužyti tų "bbd nevispročių" galvas į asfaltą kol b* pradės košė per ausis tekėti Ir galiausiai mūsų vyriausybė šitų išpjautų katalizatorių ir kitokių "tiuningų" nemato, nes b* supistą trikojį pastatyti daug paprasčiau ir pelningiau! Džiaugiuosi dėl tokios bylos!
Andraika 2023-10-12 23:50
Visąlaik sakiau, kad ekofašistai psichiškai nestabilūs :)
immortallt 2023-10-13 08:13
Nemato, nes iš gatvių teks išmesti bent trečdalį automobilių, o automobilis Lietuvoje šventa karvė. Geriau vaikus tegul atima.
mixed 2023-10-13 08:15
matau nelabai supranti kaip dpf veikia..
immortallt 2023-10-13 12:41
Aš esu vienas, nieko nepakeisiu, todėl galiu pilti atliekas kur papuola, deginti šlapią anglį krosnyje ir t.t. Niekam jokio skirtumo, nes kinų 1,4 mlrd. O situacija tokia, užkurčiau šlapių anglių krosnyje - kelių kilometrų atstumu (priklausomai nuo vėjo), visiems jau smirdės ir nuodys. Išpilsiu nuodų į upę - išmirs žuvys. O jei taip elgsis visi 3 mln. Lietuvoje, tai staiga teritorija taps negyvenama, o taršos koncentracija didesnė nei Kinijos taršiausias taškas, nors gyventojų tankis keletą kartų skiriasi. O CO2 išmeta tai žmonių vartojimas, o ne šalių plotas ar žmonių skaičius. Jei sumažinsime CO2 emisijas iki 100 kg per žmogų, o kinai iki 1 kg per žmogų, tai kinai vis tiek daugiau CO2 išmes iš viso. Bet jei iki 100 kg per capita sumažins visas vakarų pasaulis, tai pagal populiaciją priartėsime iki panašių dydžių ir liks, kad kinai CO2 išmes 100x mažiau nei vakarų pasaulis, o tu ir toliau porinsi, kad mes nieko nepakeisime. O "mes" priklauso nuo to, kaip jį apibrėši. Jei galvoji, kad gyveni izoliuotame kupole, tai negyvename. Jei galvoji, kad kinai yra blogiausi - irgi ne visai tiesa. Kinijos populiacija už JAV didesnė per 4 kartus, o CO2 emisijos tik 2 kartus, t.y. kinų 7,4 tona per capita, o JAV 15,3 tonos per capita (Lietuva 4,7 tonos per capita ir beveik neturime pramonės bei importuojame tuos pačius taršius gaminius iš Kinijos). Kinija eksportuoja daug CO2 intensyvios produkcijos, t.y. emisijos eksportuotos į Kiniją, o vartojimas liko vakaruose. Jei šitą išbrauksi iš Kinijos CO2 emisijų, staiga Kinija nebelieka pirmoje vietoje. Ir šitą spręs ES per carbon border adjustment tax. Ir kaip manai, kam lengviau sumažinti savo CO2 emisijas, amerikonui su 15 tonų ar kinui su 7 tonomis, kai pusę sudaro emisijos susijusios su eksportu? Eksportą užraukia ir krenta emisijos. Tada atsidaro gamyba JAV/ES ir pan., ir ten išauga emisijos.
donatasv 2023-10-13 13:01
Tai immortal prašom keiskitės, meskit savo šventą vdv ir važiuokit elektra. Į visus baksnoji, o pats toliau važiuoji?
HardAxe 2023-10-13 15:17
o man idomiau ka galiu paduot i teisma uz bloga vasara? nes nu saltoka pas mane siemet buvo, tu vasaru like man ne tiek jau ir daug dziaugtis, noreciau kiekvienos vasaros - grazios!
donatasv 2023-10-13 15:21
Esi laisvas rinktis piečiau europoje nuo karščio ne viens užsilenkė. Gaisras atnešė papildomos šilumos, prie topačio ir dešrelių pasikepsi. Prašom keliaukit ir džiaukitės šiluma.
immortallt 2023-10-13 15:28
donatasv, bus ir elektromobilis, ir neperku dėl vienos vienintelės priežasties - dėl nepakankamos bankų konkurencijos man tiesiog niekas jo nefinansuoja. Pirma savo namų CO2 pėdsaką susimažinau. Eksploatacijai arti nulio. Nulis bus, kai Vilniaus vandenys naudos tik žalią energiją. Tada bus ir elektromobilis. Ar kas nors sakė, kad visi turi čia ir dabar pasikeisti į elektromobilius? Ar jei ne tą pačią akimirką visi, tai niekada? Tada į viską atsakymas visada bus niekada, nes tokie dalykai nesikeičia iš karto. Tiek kad automobiliu per metus visa šeima nuvažiuojame iki 10k km, kartais mažiau. Benzinu, tvarkingu, kuris neleidžia nei tepalų, nei kas išpjauta.
Xdmin 2023-10-13 15:30
Tu su savo elektrine turbut sukuri tarsos daugiau nei as su savo kibiru 25 metu senumo, nes tiesiog nuvaziuoji ~10x daugiau kilometru per metus. Ar ta tavo masina elektrine ar dyzeline, vistiek judejimui suvartoji ypatingai daug energijos, mieste sukeli kamscius, kieme ir parduotuves aiksteleje uzimi papildomus 8kv metrus, nuodyji gyventojus dylanciom stabdziu ir padangu mikrodalelem ir cia galima eiti toliau ir toliau. Sveikintina kad pasiemei maziau tarsu buda keliauti, bet tai nepakeicia to kad geriausia ka gali padaryti yra tiesiog apskritai maziau vartoti. PS: straipsnis kaip visada sudinos kokybes, nes apart antrastes apie Lietuva nieko neuzsiiminta konkreciau.
donatasv 2023-10-13 15:34
Kalti visi kiti tik ne pats ir tai suteikia teisę baksnot į visus kitus, kurie dar mažiau galimybių turi? Atrodytų iš gero gyvenimo Lietuviai senas mašinas vis dar eksploatuoja. Niekaip nesuprantu tų skundų kamščiais gatvėse. Nepatinka prašom kaime vietos yra Lietuvoje kaimas nyksta gyvenkit ir džiaukitės.
Xdmin 2023-10-13 16:51
O as niekaip nesuprantu kodel kaimieciai mieste elgiasi lyg kaime. As suprantu kai kaime dideli atstumai iki visko ir be masinos ten kaip be ranku, bet mieste 3km spinduliu beveik viska gali pasiekti, bet masinose sedi kad 500m pavaziuot. Taip pat nesuprantu, kodel skatinama pletra uz miesto, i priemiescius visokius, kur nera infrastrukturos, ir kodel ten tiesiami keliai be saligatviu. Juk cia grynai skatinama prisiristi prie automobiliu ir net jei noretum paspirtuku ar dviraciu is ten isvaziuoti - nesaugu, nes kelias siauras, o po keliu metu dar tampa ir duobetas, o eismas itin intensyvus. Pilnas youtube video kur sakoma kad amerikieciu suburbai yra blogiausias imanomas budas gyventi, bet kazkodel butent juos ir kopijuojam su kotedziuku statybomis ir dar valstybe remia paskolas pasiimti jiems.
donatasv 2023-10-13 17:24
Pasirinkote gyventi mieste tai susitaikykit su šio pasirinkimo minusais nes jų neišvengsit. Aš pasirinkau mažą kaimą netoli didesnio miesto vien dėl to, kad miesto minusai man buvo nepriimtini ir visame kame pradėkit keistis nuo savęs. Nes daryt kaip visi ir keikt visus kitus tik ne save yra nelogiška.
immortallt 2023-10-13 19:01
Mieste gyvenant automobilis turėtų būti mažai reikalingas. Ir kai gyvenau justiniškėse, senamiestyje ar šnipiškėse, tai automobilio praktiškai ir neturėjau. Tik trumpais epizodais. Ir nesuprantu, kam automobilis absoliučiai daugumai mieste reikalingas, o šeimoje net 2-3, kai važiuoja iš miegamojo rajono į centrą ar pan. Asmeninis automobilis kiekvienam - tai ne miesto atributas. Čia sovietinio mentaliteto palikimas. Dabar gyvenu Vilniaus miesto ribų pakraštyje, nes gyvename šalia uošvių. Iš čia viešojo transporto nėra. Dviračiu planų turėjau važiuoti, bet eismas toks intensyvus ir jau realiai pavojingas, kad tokių minčių nebėra. Viešuoju transportu 3x ilgiau nei dviračiu. Donatasv, kuo šildai savo namus ir iš ko jie pastatyti? Xdmin, automobilio gamybos taršos neskaičiuok, jei automobilį nebūtum sutraiškęs jį pardavęs Kad 10x skirtųsi eksploatacijos tarša, tai turėtum nuvažiuoti daugiau nei 10x mažesnį atstumą, nes EV kažkur 18 kWh/100km užtenka, benzininiam/dyzeliniam vis tiek reikės 70 kWh/100km. Jei elektrą gaminiesi pats, tai elektros CO2 pėdsakas bus kažkur 30g/kWh, dyzelino 260 g/kWh, skaičiuoti toliau puikiai moki pats.
donatasv 2023-10-13 19:53
Saulės elektrinė ir oras vanduo. Pirkome seną namą ~1970 statybos ir renovavom. Taip kad jei nori pavyt mano CO2 Pėdsaką teks pakankama smarkiai pasistengti. Pas mane požiūris paprastas nežiūriu į kaimyną, o imu ir pasidarau.