Netikėta žinia. Ar kiaušinių negalima laikyti šaldytuve?  ()

Ar kiaušinius šaldote šaldytuve ar laikote spintelėje? Dabar yra aiškus atsakymas, ką turėtumėte daryti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jie yra būtini kiekvienoje virtuvėje, nesvarbu, ar reguliariai valgote kiaušinius ant skrebučio, ar mėgstate kepti pyragus. Bet ar turėtumėte kiaušinius laikyti šaldytuve ar spintelėje? Vieni nerimauja dėl kambario temperatūroje laikomų kiaušinių naudojimo saugumo, o kiti prisiekia, kad kambario temperatūros kiaušinius geriausia virti.

Vis dėlto yra tikimybė, kad kiaušinius laikote visiškai neteisingai. Remiantis kainų palyginimo programa idealo.co.uk, beveik trečdalis žmonių netinkamai laiko maistą, todėl jis greičiau nei įprastai sugenda.  Vienas iš būdų užtikrinti, kad kiaušiniai tarnautų ilgiau – laikyti juos šaldytuve. Vienas kiaušinių augintojas aiškiai pasakė, kad „švieži kiaušiniai laikomi lentynoje keturias savaites, šešias savaites šaldytuve“, todėl jūsų kiaušiniai gali ištempti ilgiau.

Galbūt, jei dedate juos į šaldytuvą, kiaušinius paprastai laikote durelėse, tačiau tai neapsaugo trapių produktų. Verčiau darykite taip, kaip apdovanojimus pelniusio restorano „Fallow“ vyriausioji konditerijos virėja Anna Williams, ir laikykite juos ant vidurinės šaldytuvo lentynos. „Šioje šaldytuvo vietoje geriausia kiaušinius laikyti dėl pastovios temperatūros, o kartoninė dėžutė užtikrina puikų apsaugos lygį, be to, ant jų bus nurodytas galiojimo laikas“, – aiškina Anna.

 

Daktaras Stuartas Farrimondas sutinka, kad kiaušinių laikymas šaldytuvo durelėse nėra jiems pati geriausia vieta. Jis paaiškina „The Science of Cooking“, kad taip galima sugadinti kiaušinių baltymus, nes jie susiplaks. Geriau juos dėti ant šaldytuvo lentynos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(7)
(11)

Komentarai ()

Susijusios žymos: