Eilės gale. Kaip Kinija eilinį kartą pažemino Putiną (Video)  ()

V. Putinas surengė pirmąjį rimtą užsienio vizitą, tačiau iš Pekino nesulaukė trokštamo dėmesio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos santūrumas bendraujant su Kremliaus diktatoriumi sufleruoja, kad Xi Jinpingas nelaiko V. Putino artimiausiu partneriu.

Apie tai „24 kanalui“ pasakojo politologas Nikolajus Davidiukas. Jo nuomone, Kremliaus diktatoriaus apsilankymas forume „Viena juosta, vienas kelias“ tik pabrėžė, kad Maskva ir Pekinas pasaulio politikoje yra skirtingose ​​svorio kategorijose.

V. Putinas Kinijai pateikė daugiausia ekonominių pasiūlymų, įskaitant „šiaurinio jūrų kelio“ idėją ir naujo dujotiekio tiesimą. Tačiau Kinija, kurios prekybos su Maskva apyvarta siekia 200 milijardų dolerių, šiais projektais, regis, nelabai domisi.

„Kinijos nedomina dujotiekis „Sibiro Galia 2“, bet ji yra suinteresuota tam tikrų Rusijos teritorijų, kurios dabar priklauso Rusijai, grąžinimu. V. Putinas prieš vizitą pažymėjo, kad „visi teritoriniai ginčai su Kinija yra sprendžiami konstruktyviai“. Tai reiškia, kad visos anksčiau „ginčijamos“ teritorijos palaipsniui atiteks Kinijai“, – prognozavo N. Davidiukas.

 

Taip pat reikšmingas faktas, kad Xi Jinpingas trečiadienį surengė daugumą susitikimų su savo partneriais, todėl V. Putinas buvo priverstas laukti vieną dieną.

„Vakar (su Xi Jinpingu) susitiko visi, kas norėjo - net 35 metų Čilės prezidentas. Tačiau V. Putinas stovėjo eilės gale. „Viena juosta, vienas kelias“ yra didelės Kinijos vestuvės, kuriose V. Putinas nebuvo išskirtas kaip atskiras svarbus svečias“, – pažymėjo politologas.

Kad nenuobodžiautų, laukdamas susitikimo su Xi, Kremliaus diktatorius susitiko su Laoso, Mongolijos, Tailando, Pakistano ir Vengrijos lyderiais. Pastebėtina, kad V. Putinas, norėdamas pamatyti V. Orbaną, turėjo nuskristi apie 10 000 kilometrų.

 

Svarbus Kinijos ir Rusijos santykių aspektas yra tai, kad Pekinas nenori atvirai būti „blogio ašies“ dalimi kartu su Rusija, Šiaurės Korėja ir Iranu.

„Ekonomiškai Rusija Kinijai neturi ką pasiūlyti, išskyrus oro pilis, o Kinija visame pasaulyje investuoja milijardus dolerių. Pekinas plečia savo įtakos zonas, o Rusijos įtaka žlunga“, – pabrėžė N.Davidiukas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(0)
(29)

Komentarai ()

Susijusios žymos: