Be žodžių. Tokio posūkio Xi Jingpingas nesitikėjo. Kas nutinka per susitikimą su Bidenu  ()

Trečiadienį San Fransiske pirmą kartą per metus susitiko JAV ir Kinijos vadovai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trečiadienį JAV prezidentas Joe Bidenas pasveikino Kinijos prezidentą Xi Jinpingą Azijos ir Ramiojo vandenyno šalių APEC susitikime San Fransiske. Tai pirmasis jų susitikimas akis į akį per metus.

Prezidentai kurį laiką pozavo prieš žurnalistų kameras, kol jie persikėlė į Filoli vilos vidų. Ten juos pasveikino valstybės sekretorius Antony Blinkenas, iždo sekretorė Janet Yellen, klimato ambasadorius Johnas Kerry ir nacionalinio saugumo patarėjas Jake'as Sullivanas.

„Ne visada susitardavome dėl dalykų, kas nieko nestebina, bet mūsų susitikimai visada buvo sąžiningi, betarpiški ir naudingi. Vertinu mūsų diskusiją, nes manau, kad labai svarbu, kad mes vienas kitą suprastume aiškiai, lyderis su lyderiu, be nesusipratimų“, – per susitikimą Xi sakė Bidenas.

Pasak Xi, Kinijos ir JAV tarpusavio santykiai yra svarbiausi pasaulyje, o atsukti vienas kitam nugarą nėra išeitis.

„Kol Kinija ir Jungtinės Valstijos gerbs viena kitą, gyvens greta taikiai ir sieks abipusiai naudingo bendradarbiavimo, tol jos galės pamatyti praeities skirtumus ir rasti būdą, kaip gyventi tarpusavyje“, – sakė Xi.

 

Prieš pat žurnalistams ir operatoriams išeinant iš konferencijų salės, ABC News Baltųjų rūmų korespondentė Selina Wang uždavė Xi klausimą mandarinų kalba.

 

„Prezidente Xi, ar pasitikite J. Bidenu?“

Atrodė, kad klausimas Xi gimtąja kalba nustebino Kinijos lyderį, nes S. Wang turėjo kelis kartus pakartoti savo klausimą, kad sulauktų reakcijos.

Galiausiai Xi nusiėmė nuo ausies vertimo aparatą, kad išgirstų S. Wang klausimą, pažvelgė į ją ir šiek tiek nusišypsojo, bet nieko neatsakė.

Nesulaukus atsakymo, S. Wang uždavė abiem prezidentams tą patį klausimą anglų kalba, bet nei vienas neatsakė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(4)
(11)

Komentarai ()

Susijusios žymos: