Advento kalendoriai: kaip šv. Kalėdų laukimą paversti stebuklu?  ()

Ar žinote, kaip atsirado Advento kalendoriai? Jauki tradicija, nuspalvinanti ypatingos rimties laukimo metą? Mažutės staigmenėlės, dovanojančios džiugesį ir leidžiančios pasimėgauti mažiesiems?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per daugiau nei šimtmetį įsibėgėjęs paprotys, tapęs puikia galimybe išreikšti savą meilę artimiesiems ar pasilepinti patiems. Štai kam buvo sukurti advento kalendoriai!?

Advento kalendoriaus atsiradimo istorija

Ši jauki ir smagi tradicija kilusi iš Vokietijos, kai dar 19 a. šeimos, skaičiuodamos iki šv. Kalėdų likusias dienas, kreida jas žymėdavosi ant namų durų arba sienų. Laikas buvo žymimas ir kitais būdais. Kažkam tame pasitarnaudavo žvakės, kurios būdavo uždegamos praėjus atitinkamam laikotarpiui. Kažkas pasitelkdavo šventus paveikslėlius – po vieną jų kabindavo kiekvieną laukimo dieną.

Šiuolaikinio advento kalendoriaus formą šis gaminys įgavo vokiečių spaustuvininko Gerhardo Lango pastangomis. Vaikystėje berniukas iš savo mamos gaudavęs rankomis padarytą kalendorių su eile durelių, beslepiančių skanėstus. Taigi mamos kūrybiškumą užaugęs sūnus pritaikė masinei kalendorių gamybai spaustuvėje.

Saldžios ir žaismingos smulkmenos

Turbūt jau tapę įprasta, jog saldi šokoladinė figūrėlė – kasdienė mažųjų palydovė advento metu. Akivaizdu, kad gamintojai nesnaudžia ir kiekvienas stengiasi nurungti kitus siūlydamas vis įvairesnius, spalvingesnius bei „skanesnius“ kalendorius. „Mars“, „M&M‘s“, „Kinder“ bei kiti prekės ženklai siekia vis labiau nustebinti ir nudžiuginti. Ir tai tikrai traukia vaikų akis. Betgi tokia dovanėlė gali tapti miela staigmena ir bet kuriam suaugusiam, mėgstančiam saldumynus!

Advento kalendoriaus idėjai tapus populiaria, vis daugiau gamintojų ėmė kurti šv. Kalėdų laukimą praskaidrinančias prekes. Nudžiuginti savas atžalėles, rodos, su kiekvienais metais ėmė darytis  paprasčiau. Vaikai dažniausiai turi akivaizdžius pomėgius, tad ir kalendorių galima parinkti pagal konkretų susidomėjimą.

Dukrytė dievina lėlytes? Čia gali puikiai pasitarnauti „Barbie“ ar „L.O.L Surprise“ prekės ženklų advento kalendoriai. Vaikutis nenustoja žavėtis gyvūnėliais? Kodėl nepasidarius į „Schleich“ siūlomus advento kalendorius. Šis gamintojas siūlo plačią įvairovę nuo laukinių žvėrelių ir netgi dinozaurų, iki jaukių ūkio gyvulėlių.

 

„Mėgėjams konstruoti savą advento kalendorių siūlo „Lego“. Šis prekės ženklas neužmiršta savo mažųjų draugų, kad suteiktų jiems magiškų įspūdžių, alsuojančių Kalėdų dvasia“, – sako prekybos centro internete „Varlė.lt“ produkto vadovė Ineta Maksimavičienė.

Advento kalendorius padės grįžti į vaikystės stebuklą

O ši mintis dažnam dar nuskamba kaip neįtikėtina naujovė. Kodėl? Nejaugi mes, suaugusieji, neturime teisės pasimėgauti, pasidžiaugti, apdovanoti save ar artimąjį ir įkvėpti tą kibirkštėlę palaimos bei stebuklingos staigmenos, tarsi trumputei akimirkai pargrįžti į vaikystės stebuklą?

„Jaukia dovanėle gali tapti dekoraciniai advento kalendoriai ar kalendoriai su eile kvapnių, šventinę atmosferą kuriančių žvakių. Arbatos mėgėjams – vakarus sušildančios gurmaniškos arbatos advento kalendorius,“ – pataria „Varlė.lt“ ekspertė.

 

Norite nustebinti mylimą vyrą? Pasidairykite specialiai vyrams sukurtų staigmenėlių rinkinių. O moterims. Moterims itin patinka būti lepinamoms! Ir apie tai pagalvojo įvairūs prekės ženklai, siūlantys puikų kosmetinių priemonių advento kalendorių pasirinkimą. Ar tai būtų „Nivea“, ar „Peggy Sage“, ar „Kneipp“, siūlanti aromaterapijos prabangą vonioje.

Neužmirškite ir savų mažųjų draugų

Nustebote?! Taip, taip, taip. Jūsų augintiniai taipogi gali pasimėgauti šiuo prieššventiniu laikotarpiu! Gamintojai nesnaudžia ir kuria progą nudžiuginti visus šeimos narius.

Kuriami advento kalendoriai augintiniams neužmirštant ir jų sveikos mitybos aspektų, kai užkandžių sudėtyje nerasite pridėtinio cukraus ar glitimo. Ši dovanėlė gali tapti itin smagiu užsiėmimu mažiesiems šeimos nariams jų žaidimuose su mylimais keturkojais.

Taigi mėgaukitės laukimo magija ir patirkite ypatingą šv. Kalėdų stebuklą!

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: