Česlovas Šimkevičius. Mokslo likimas posovietinėje erdvėje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

lgtech 2010-08-31 12:49
Žūriu čia visur ir komentaruose mėgsta rašysi prichvatizacija, o ne privatizacija. Čia koks žodis iš rusų kalbos ar ką?
Tir4elis 2010-08-31 12:54
Privatizacija ir prichvatizacija panašūs bet ir skirtingi dalykai. Privatizacija, kai kažkas privačių asmenų įgyjama legaliai, pagal galiojančią tvarką ir įstatymus. Prichvatizacija (prichvatit - rus) būna tada kai privatūs asmenys įgyja kažką neteisėtu arba apgaulės būdu ir paskui naudoja "legaliai". Kalbant apie straipsnį tai nieko keisto, kad situacijos panašios. Ir čia ir ten valdo mokslo diletantai tik pas mus "verslininkai", o ten saugumas. Nors betvarkė nelabai skiriasi.
kionig 2010-08-31 16:41
gerai cia jis suskele Beje, as dar prideciau sitai: http://www.pipedija.com/index.php/Kleptokratija Kubilius prisitraukes IBM nieko nelaimes. Ir jau parduotas fermentas, nieko Lietuvai neduos. Eina sau, baisu net pagalvoti. Lengva cia jiems atidavineti, o va kai reikia atstatyti, visi krumuose tupi su savo lozungais. Kaip ir nesugalvojo, kad nanotechnologijos yra butent mazu saliu galingiausias ginklas ji isvyscius. Ir universitetai pinigauja, mokslo juose abejoju ar liko, nebent kokiuose KTU ar VU. Kuo toliau, tuo gilesne ziopa musu laukia visais aspektais.
Karvė 2010-09-14 19:11
Įdomūs pastebėjimai. Iš tiesų valdžioje ir visuomenėje labai trūksta protingų mokslininkų.
qriuqriu 2010-10-05 22:24
aciu autoriui, nei pridesi nei atimsi, pagaliau prieinama prie esmes, kad nei Konstitucija nei Istatymai Lietuvoje naudos neduoda, kitaip ir sazingesniems juos reikejo rasyt, bet jau velu...o po issidalinimo ("visu turto") sukurta nieko realesnio ir nebuvo...