„Istorinė kavos pertraukėlė.“ Neįtikėtina. Ką sumanė Scholzas  ()

Po istorinio sprendimo dėl Ukrainos Orbanas savo socialiniuose tinkluose patikslino, kad vis dar yra „prieš“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Briuselio viršūnių susitikime diskutuojant apie Ukrainos klausimą Vokietijos kancleris Olafas Scholzas surengė neplanuotą „kavos pertraukėlę“ pagrindiniam Ukrainos stojimo į ES priešininkui Viktorui Orbanui.

Juokingas epizodas įvyko po tris valandas trukusios diskusijos tarp ES lyderių gruodžio 14 d., praneša „Politico“, remdamasis savo šaltiniais.

„Jei Orbanas tikrai nėra pasirengęs sutikti pradėti derybas su Kyjivu dėl ES plėtros, jis turėtų kuriam laikui palikti erdvę“, – pasakė Scholzas.

Kai atrodė, kad diskusija pateko į aklavietę, Scholzas staiga ištraukė Vengrijos ministrą pirmininką išgerti kavos.

Atitinkamą pasiūlymą jis pateikė bendro apskritojo stalo metu, dalyvaujant ES lyderiams.

Dėl to, šis politiko manevras leido priimti sprendimą pradėti derybas dėl Ukrainos stojimo į Europos Sąjungą, pabrėžia žiniasklaida.

Po priverstinės „kavos pertraukėlės“ su Scholzu Orbanas nusprendė palikti derybų kambarį.

Žiniasklaida užsimena, kad Vokietijos politikas pademonstravo diplomatinį gudrumą: viena vertus, 26 nares turinti ES galėjo pritarti Ukrainos keliui į bloką nedalyvaujant vienam iš lyderių, kita vertus, Orbanas galėjo pasakyti pasauliui, kad jis nebalsavo „už“ Ukrainą.

 

Kaip žinia, po istorinio sprendimo dėl Ukrainos Orbanas savo socialiniuose tinkluose patikslino, kad vis dar yra „prieš“.

Žiniasklaida pranešė, kad Orbanas iš tiesų dėl „paslaptingų“ priežasčių praleido galutinį balsavimą dėl sprendimo pradėti derybas dėl Ukrainos stojimo į ES. Jei dalyvautų, jis galėtų vetuoti atitinkamą sprendimą kaip vienos iš bloko šalių atstovas.

Keletas Europos Vadovų Tarybos atstovų pranešė, kad Orbanas tyčia praleido susitikimą. Dėl to sprendimą priėmė 26 šalys, o viena susilaikė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(2)
(31)

Komentarai ()