Mirė vienos pasaulio šalies valdovas. Jau aiškus įpėdinis (Foto)  ()

Valdovui buvo 86-eri.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kuveito valdantysis emyras, 86 metų šeichas Nawafas Al Ahmadas Al Sabahas, mirė, praneša valstybinė televizija.

Lapkričio pabaigoje šeichas Nawafas buvo skubiai nuvežtas į ligoninę dėl nenustatytos ligos. Per tą laiką mažytė, turtinga naftos šalis laukė žinių apie jo sveikatą. Valstybinės žinios anksčiau skelbė, kad 2021 m. kovą jis išvyko į JAV atlikti nepatikslintus medicininius patikrinimus.

Kuveito lyderių sveikata tebėra opi problema Artimųjų Rytų valstybėje, besiribojančioje su Iraku ir Saudo Arabija, kurioje už rūmų durų vyksta vidaus kovos dėl valdžios.

Šeichas Nawafas buvo prisaikdintas kaip emyras po to, kai 2020 m. mirė jo pirmtakas, velionis šeichas Sabah Al Ahmad Al Sabah.

 

Manoma, kad šeichas Meshalas Al Ahmadas Al Jaberis, kuriam dabar 83 metai, yra seniausias pasaulyje sosto įpėdinis princas. Jis ruošiasi perimti Kuveito valdovo pareigas.

 

Kuveite  gyvena apie 4,2 milijono žmonių (iš jų 3 mln. imigrantai) ir turi šeštą pagal dydį pasaulyje žinomą naftos atsargą.

Šalis ištikima JAV sąjungininkė nuo 1991 m. Persijos įlankos karo, kai buvo išvarytos okupacinės Irako Saddamo Husseino pajėgos. Kuveite šalyje yra apie 13 500 amerikiečių karių, taip pat yra priešakinė JAV armijos būstinė Artimuosiuose Rytuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(0)
(9)

Komentarai ()