„Tai ne gyvenimas.“ Kodėl Prancūzijos žydai bėga į Izraelį  ()

„Aš nebegaliu gyventi Prancūzijoje.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prancūzijoje nuo spalio 7 dienos iki lapkričio vidurio užregistruota 1500 antisemitinių incidentų. Tai tris kartus daugiau nei per visus 2022 m. Apie tai pranešė „The Times of Israel“.

Freddo Pachteris, Prancūzijos žydų aliyah (repatriacijos - red.) koordinatorius iš Alijos ir integracijos ministerijos, sakė, kad per 17 darbo metų šiame poste jis niekada nematė tokio susidomėjimo repatriacija tarp Prancūzijos  žydų.

Priežastimi jis nurodė baimės atmosferą, kurioje Prancūzijos žydai yra priversti gyventi. „Kai kurie žmonės man sako, kad jie turėjo nuimti mezuzą (mažą ritinėlį, pagamintą iš košerinio gyvūno odos su Toros ištrauka, parašyta hebrajų kalba – red.), kad niekas neatspėtų, jog jie žydai“, - sako F. Pachteris.

F. Pachteris pastebėjo dramatišką potencialių repatriantų socialinio profilio pasikeitimą: „Anksčiau į mus kreipdavosi daugiausia tie, kurie patiria profesinių ar socialinių sunkumų, buvo atleisti iš darbo ar norintys pakeisti veiklos sritį. Tačiau šį kartą pas mus atvyko inžinieriai, gydytojai ir teisininkai. Tai nebėra tie patys žmonės, kurie palieka Prancūziją dėl finansinių problemų – jų gyvenimas Prancūzijoje buvo patogesnis.

 

„Aš nebegaliu gyventi Prancūzijoje. Kiekvieną dieną bijau dėl savo vaikų, to nebegalima vadinti gyvenimu“, – „The Times of Israel“ sakė viena Paryžiuje gyvenanti mama, norėjusi likti anonimiška dėl savo saugumo.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(7)
(7)

Komentarai ()