Prabangus užsispyrimas: Šveicarijos kaimas sumokėjo šimtus tūkstančių, kad tik išvengtų pabėgėlių  (2)

Kaimas Šveicarijos šiaurėje taip nenorėjo priimti vos dešimties pabėgėlių, kad be didesnių diskusijų susimokėjo 263 tūkst. eurų baudą


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis kaimas Argau kantone – vienas turtingiausių Europoje. Bet jo valdžia, paraginta gyventojų, atsisakė dalyvauti vyriausybės patvirtintame prieglobsčio prašytojų priėmimų procese. Vietoj to sumokėjo beveik 300 tūkst. Šveicarijos frankų baudą.

2,2 tūkst. gyventojų aukštai Alpėse turinčiame Obervilyje-Lielyje yra net 300 milijonierių. O gyventojų dauguma per referendumą neseniai nubalsavo nepriimti į kaimą prieglobsčio prašytojų, nors jų – vos dešimt.

Vyriausybė anksčiau buvo nustačiusi, kad po 26 Šveicarijos kantonus bus paskirstyta 50 tūkst. prieglobsčio prašytojų. Tačiau 52 proc. Obervilio-Lielio gyventojų per referendumą balsavo už tai, kad svetimšaliai nebūtų priimami.

„Tai paprasta – mes tiesiog čia jų nenorime. Visą gyvenimą sunkiai dirbome ir sukūrėme žavų kaimą. Pabėgėliai čia nepritaptų“, – „MailOnline“ teigė vienas kaimo gyventojas.

Dešiniųjų pažiūrų Obervilio-Lielio meras Andreasas Glarneris dabar turi neigti kaltinimus rasizmu ir tvirtina, kad žmonėms tiesiog trūko aiškumo.

„Mums nebuvo pasakyta, ar tie dešimt pabėgėlių bus sirai, ar ekonominiai migrantai iš kitų šalių. Taip, žmonėms iš Sirijos reikia padėti, bet jie sulaukia daugiau pagalbos stovyklose arčiau gimtinės.

Jiems galima siųsti pinigų. Bet jei juos įkurdiname čia, siunčiama klaidingas signalas – atvykti bandys ir kiti, kurie mokės nelegaliems žmonių gabentojams ir rizikuos savo gyvybe kirsdami jūrą“, – tvirtino A.Glarneris.

Mero teigimu, daugelis prieglobsčio prašytojų nemoka vokiečių, prancūzų ar italų kalbos, o jų vaikams reikėtų specialaus dėmesio mokyklose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(38)
(4)
(34)

Komentarai (2)