„Spec. operacija. Bi-2 pagrobimas. Per Maskvą!“ Ką padarė rusai. Skamba visame pasaulyje  (1)

Kremliaus specialioji operacija Tailande. Rusijos žurnalistas atskleidė įdomių detalių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visiška gėda, ką padarė Rusija. Skamba visame pasaulyje.

Maskva bandė greitai įvykdyti prieš karą pasisakančios roko grupės „Bi-2“ pagrobimą Tailande, tam pasitelkdama aukšto rango saugumo pareigūną. Tačiau operacija apgailėtinai žlugo.

Maskva atliko visą specialią operaciją, tačiau galiausiai muzikantams pavyko pabėgti. Žinomas Rusijos žurnalistas Ilja Šepelinas savo tinklaraštyje atskleidė įdomių bandymo pagrobti grupę detalių.

Jis tikina, kad nuo pat pradžių „Bi-2“ grupei problemų kilo dėl Rusijos konsulato, kuris „atsiuntė patikrinimą“ į koncertą.

Tradiciškai iškilus nesklandumams dėl dokumentų teisėsaugos pareigūnai turi klausimų koncerto organizatoriams, tačiau šį kartą buvo sulaikyti patys muzikantai. Teismas vyko be vertėjo, o grupei buvo skirta bauda, ​​kurią iškart sumokėjo.

Tačiau niekas nesiruošė paleisti „Bi-2“.

„Miklūs Rusijos diplomatai jau nupirko lėktuvo bilietus, kad praneštų Tailando valdžiai: štai, mes išvežame visus muzikantus – jie jau ne jūsų problema. Mes pasiimame net tuos, kurie turi Izraelio pasus! Kad deportuotume į Izraelį. BET PER MASKVĄ. Kur „Bi-2“, matyt, būtų užlaikyta labai ilgam perkėlimui. Atrodo, rimti pinigai buvo pervesti Tailando pareigūnams, kad jie galėtų greitai tyliai organizuoti „Bi-2“ deportaciją į Rusiją“, – sakė Šepelinas.

 

Jis tikina, kad Rusijos valdžia tailandiečių sąmoningai neinformavo apie muzikantams iškeltas baudžiamąsias bylas, nes tokiu atveju jiems tektų pasinaudoti ekstradicijos procedūra, kuri yra labai ilga ir sudėtinga. Vietoj to, Rusijos valdžia norėjo pagrobti „Bi-2“ per deportacijos procedūrą. Ir jų visai neglumino tai, kad dalis grupės narių net neturėjo Rusijos pilietybės.

Aukšto rango Tailando saugumo pareigūnas, pravarde Big Joke, aktyviai dalyvavo „Bi-2“ byloje, tikina Šepelinas. Anot jo, tai Tailando policijos vadovo pavaduotojas, kuris akivaizdžiai palaiko labai glaudžius ryšius su Maskva. Jis netgi atvyko į kalėjimą, kuriame buvo laikomi muzikantai, tačiau jį „išgąsdino“ Izraelio konsulas, kuris reikalavo jo dalyvavimo visuose šios bylos posėdžiuose.

 

„Nepavyko tyliai, Big Joke dingo“, – sakė žurnalistas.

„Bi-2“ pavyko išgelbėti dėl plataus viešumo ir labai aktyvaus Izraelio užsienio reikalų ministerijos darbo, padėjusio muzikantams išvykti iš Tailando.

„Tai tiesiog absoliuti Rusijos užsienio reikalų ministerijos gėda“, – pareiškė Rusijos žurnalistas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(308)
(7)
(301)

Komentarai (1)