Trumpas nusimetė kaukę. Kokia tikroji respublikonų pozicija dėl Ukrainos? (Video)  (6)

Ukraina laukia JAV sprendimo dėl 60 mlrd. JAV dolerių karinės pagalbos priėmimo. Šios lėšos dabar blokuojamos Kongrese, kol respublikonai ir demokratai susitars dėl imigracijos politikos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų publicistas iš JAV Andrejus Piontkovskis „24 kanalui“ sakė, kad Donaldas Trumpas turi didelę įtaką šioje situacijoje. Daugelis respublikonų jo bijo, o jis savo ruožtu nenori, kad Ukraina gautų pinigų.

„Donaldas Trumpas nori, kad Ukraina liktų be pinigų. Jis jau nusiėmė visas kaukes“, – pažymėjo Andrejus Piontkovskis.

Verta prisiminti, ką 2023 metų gruodį pasakė Atstovų rūmų pirmininkas respublikonas Michaelas Johnsonas, kai V. Zelenskis atvyko į JAV. Jis primygtinai reikalavo, kad Ukrainai būtų suteikta pagalba ir V. Putino agresija būtų sustabdyta. Tačiau respublikonai nusprendė pasinaudoti auksine galimybe – priversti demokratus susitaikyti su jų pozicija pasienyje su Meksika. Tada jie žada balsuoti už pagalbą Ukrainai.

„Demokratai pasienyje padarė visas įmanomas nuolaidas. Respublikonai sako, kad jie ne tik gavo viską, ko norėjo, bet ir pasiekė mąstymo pokyčių tarp kolegų demokratų. Tai puikus pasiekimas, tačiau Donaldas Trumpas nori jį sužlugdyti, reikalaudamas, kad dėl įstatymo projekto nebūtų balsuojama“, –  pabrėžė A. Piontkovskis.

Be pakeitimų pasienyje, šiame dokumente įvairiems tikslams numatyta skirti 108 milijardus dolerių, visų pirma, Ukrainai turėjo būti išsiųsta daugiau nei 60 mlrd. USD. Taip pat planuota siųsti pinigus Izraeliui, Taivanui ir nukentėjusiems Gazos Ruože.

 

Balsavimas dėl įstatymo projekto buvo atidėtas. A. Piontkovskio teigimu, respublikonai nori įtikinti kuo daugiau savo kolegų senatorių palaikyti šį sprendimą. Tačiau Atstovų Rūmų pirmininkas Michaelas Johnsonas yra visiškai išsigandęs D. Trumpo. Jis baiminasi, kad bus nušalintas nuo pareigų, jei pateiks dokumentą balsavimui.

 

„Ukrainos šalininkai priėmė procedūrinį sprendimą: Senatas pirmiausia priims įstatymo projektą ir nusiųs jį tvirtinti Atstovų rūmams. Tai, kas priimta Senate, nebėra Michaelo Johnsono reikalas. Jis privalės dėl to balsuoti“, – pasakojo rusų publicistas iš JAV.

Jis pridūrė, kad yra ir kita paradoksali situacija: Atstovų rūmuose dauguma respublikonų yra ne tik Ukrainos šalininkai – jie taip pat ne kartą kritikavo J. Bideną dėl nepakankamos pagalbos mūsų valstybei. Tačiau, deja, yra „Trumpo faktorius“, kuris turi didelę įtaką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(8)
(-2)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: