Naujausia Jameso Clavellio epinio romano „Šiogūnas“ ekranizacija (Video)  ()

Vasario 22-25 dienomis Vilniuje vyksiančioje knygų mugėje netruks japonistikos temų: penktadienį vyks Andriaus Kleivos knygos apie šiandieninę Japoniją „Kaip veikia Japonija“ pristatymas, o sekmadienį Lietuvos muzikos informacijos centre Lietuvoje gyvenantis japonų kompozitorius ir pianistas Yusuke Ishii dalyvaus pokalbyje apie Lietuvos ir Japonijos muzikos pasaulius bei kitų šalių kultūrų trauką. Šią puokštę papildys vasario 27 d. „Disney+“ kanalu pradedama rodyti laukiamiausia Jameso Clavellio epinio romano „Šiogūnas“ („Shōgun“) televizijos ekranizacija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Šiogūnas“ – istorinių pasakojimų klasika

Vieno žymiausių XX a. romanistų Jameso Clavellio istorinis fantastikos romanas „Šiogūnas“ (1975 m.) tapo bestseleriu ir iki 1990 m. buvo parduotas 15 milijonų egzempliorių visame pasaulyje. Dvilogija „Šiogūnas“ išversta ir į lietuvių kalbą.

Nuo pirmų puslapių įtraukiantis romanas, vaizduojantis prašmatnią aplinką ir nepagražintą feodalinės šalies tikrovę, pelnė viso pasaulio kritikų pripažinimą. „The Times“ romaną apibūdina kaip kruviną drobę, kurioje regime Šekspyro plunksnos vertas aistras, samurajų garbės kodeksą, charakirį ir sepuką, prozelitiškuosius jėzuitus, nuostabias geišas ir kurtizanes, o „The New York Times” J. Clavellio knygą vadina teisėtai užimančia garbingą vietą tarp istorinių pasakojimų klasikos.

Knygos ekranizacija paskatino domėtis Japonijos kultūra

Ne kartą ekranizuotas ir įtrauktas į visų laikų bestselerių sąrašą jaudinantis, kupinas veiksmo pasakojimas atskleidžia painius istorijos vingius ir ištisą žmogiškų jausmų paletę, o veržlūs vaizdai pakeri detalėmis. Filmo siužetas atkartoja J. Clavellio pasakojimą ir žiūrovą nukelia į viduramžių Japoniją, kur laivo kapitonas Džonas Blektornas patenka į japonų nelaisvę ir iš egocentriško „purvino barbaro“ pamažu virsta asmenybe, kuri stengiasi suvokti egzotišką japonų grožio, estetikos, proto sampratą, neįtikėtiną moralinių bei filosofinių vertybių sistemą.

[Vokietija] 2 kartus pigiau nei Lietuvoje buitinis aliejaus spaudimo presas: šaltas ir karštas spaudimas,℃ valdymas, 820W galia ir didelis našumas - ribotas kiekis („RG-312“)
6819 3

Mažiausia kaina!

Iš Vokietijos sandėlio

Ribotas kiekis

Išsamiau

Pagal J. Clavellio romaną 1980 m. sukurtas didelio populiarumo sulaukęs serialas „Šiogūnas“ tapo „Emmy“ apdovanojimą pelniusiu kultūriniu fenomenu, paskatinusiu amerikiečių maniją japonų kultūrai.

Naujausias „Šiogūno“ serialas „Disney+“ kanalu

Naujausiame 2024 m. seriale „Šiogūnas“ („Shōgun“) žiūrovai jau nuo pirmųjų kadrų įtraukiami į feodalinės Japonijos pasaulį – nuo sudėtingų samurajų kovos ritualų iki politinių intrigų subtilybių. Dešimties serijų riboto metražo serialo veiksmas vyksta 1600 m. Japonijoje, prasidėjus šimtmetį lemiančiam pilietiniam karui.

 

Prodiuseris Hiroyuki Sanada (puikiai pažįstamas iš filmų „Paskutinis samurajus“, „Ernis“ ir „47 Roninai“),  vaidina lordą Yoshii Toranagą, kuris kovoja dėl savo gyvybės, nes prieš jį susivienija priešai Regentų Taryboje. Kai netoliese esančiame žvejų kaimelyje randamas įstrigęs paslaptingas europiečių laivas, jo kapitonas anglas Džonas Blektornas (britų aktorius, muzikantas ir filmų kūrėjas Cosmo Jarvis, vaidinęs filmuose „Ledi Makbet“, „Su žirgais ramu“ ir „Įsitikinimas“) atplaukia su vakarietiškomis paslaptimis, galinčiomis padėti Toranagai pakreipti valdžios svarstykles ir sužlugdyti didžiulę paties Blektorno priešų – jėzuitų kunigų ir portugalų pirklių – įtaką. Toranagos ir Blektorno likimai tampa neatsiejami nuo Todos Mariko, kurią vaidina Anna Sawai, dar žinoma iš filmų „Nindzė žudikas“, „Greiti ir įsiutę 9“ ir „Pačinko“. Tarnaudama savo valdovui šioje įtemptoje politinėje aplinkoje, Mariko turi suderinti savo naujai atrastą draugystę su Blektornu, atsidavimą ją išgelbėjusiam tikėjimui ir pareigą mirusiam tėvui.

 

Vasario 27 d. „Disney+“ kanale pasirodysiantis serialas „Šiogūnas“ yra originali Jameso Clavellio bestselerio adaptacija, kurią sukūrė Justinas Marksas, filmų „Džiunglių knyga, „Antrininkas“ ir „Asas Maverikas“ scenaristas, kartu su žmona Rachel Kondo. Serialą prodiusavo Hiroyuki Sanada kartu su Edwardu L. McDonnell, Michaela Clavell, Michaeliu De Luca ir Rachel Kondo.

Filmo „Šiogūnas“ treileris – pažinkite karo, išdavysčių ir aistros laikmetį, kai žlunga legendiniai samurajai ir iškyla didžiosios imperijos:

„Disney+“ vasaris

 

Vasario mėnesį „Disney+“ kanalu žiūrėkite trečiąjį paskutinįjį „Žvaigždžių karų“ sezoną „Žvaigždžių karai: Bloga partija“ („Star Wars: The Bad Batch“), filmų „Kapitonė Marvel“ („The Marvels“), „Genijus: MLK/X“ („Genius: MLK/X“), „Žvaigždžių karai: jaunųjų džedajų nuotykiai“ premjeras, serialo „Sniegas“ („Snowfall“) 6 sezoną bei nuostabius animacinius serialus „Aš“ („Self“), „Peliuko Mikio linksmybės“ („Mickey Mouse Funhouse“), „Super katytės“ („SuperKitties“).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(0)
(3)

Komentarai ()