„Gerkite šitai ir nematysite savo kojų pirštų“. Mokslininkai atskleidžia, nuo kurių alkoholinių gėrimų vartojimo labiausiai auga pilvo riebalai  ()

Britų mokslininkai atliko tyrimą, siekdami išsiaiškinti, kuri alkoholio rūšis skrandį veikia labiau, o kuri – mažiau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į tyrimą, pavadintą „Pilvo riebalai ir alkoholis“, buvo įtraukti duomenys gauti iš beveik 2000 dalyvių nuo 40 iki 79 metų amžiaus. Ekspertai atsižvelgė į įvairius veiksnius, tokius kaip alkoholio vartojimo įpročiai, mityba ir gyvenimo būdas.

Jie taip pat analizavo dalyvių ūgį ir svorį, kraujo mėginius ir kūno riebalus.

Tyrimas parodė, kad alkoholio poveikis kūno svoriui ir kūno riebalams skiriasi priklausomai nuo gėrimo rūšies. Vyną geriantiems vyrams ar moterims visceralinių riebalų padidėjimo nenustatyta, o alaus ir spiritinių gėrimų vartojimas buvo susijęs su padidėjusiu pilvo riebalų kiekiu.

[Vokietija] Fantastiškai geros kainos 4in1 suvirinimo aparatas. Tinka ir profesionalams. Paskutiniai vienetai
11872 3

Labai gera kaina

Iš Vokietijos, itin retas atvejis

Greitas ir saugus pristatymas

Paskutiniai vienetai

Ypatingai kokybiškas ir funkcionalus įrankis

Išsamiau

Baltasis vynas neturėjo reikšmingos įtakos riebalų sankaupoms, o žmonės, kurie dažnai gėrė raudonąjį vyną, rečiau turėjo antsvorio. Raudonajame vyne esantys polifenoliai gali netgi sumažinti uždegimą ir užkirsti kelią riebalų kaupimuisi.

Tačiau mokslininkai pabrėžia, kad svorio augimui įtakos turi ne tik alkoholinio gėrimo pasirinkimas, bet ir mityba, gyvenimo būdas bei genetinis polinkis.

 

Sveikatos priežiūros kokybės ir efektyvumo institutas atkreipia dėmesį į per didelio alkoholio kiekio vartojimo pavojus. Jo duomenimis, išgėriant 100–200 gramų alkoholio per savaitę, gyvenimo trukmė gali sutrumpėti šešiais mėnesiais, 200–350 gramų – dvejais metais, o daugiau nei 350 gramų – penkeriais metais. Todėl svarbu alkoholį vartoti saikingai, jei išvis jį gerti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(25)
(15)

Komentarai ()

Susijusios žymos: