Privatus sektorius ištrauks viso pasaulio ekonomiką?  (3)

Didžiausių pasaulio ekonomikų privatusis sektorius teikia vilties, kad kitais metais ūkis nepajus smūgio dėl vyriausybių parengtų taupymo planų. Nors daugelyje stipriausių pasaulio ir sparčiai besivystančiose šalyse didėja nerimas dėl augančių skolų, pramonė visame pasaulyje spalį padidino apsisukimus pirmą kartą po šešių mėnesių. Šie teigiami rodikliai iš visų kampelių įkvėpė tikėjimo globaliu atsigavimu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV, D.Britanijos, Vokietijos ir Kinijos gamybos sektorius praėjusį mėnesį netikėtai pademonstravo teigimus rodiklius. Ekspertai šių šalių pramonę vadina pasaulio gamybos kelrodžiu. Kilimas aukštyn reiškia, kad verslas stojasi ant kojų ir sugebės išsivaduoti iš viešojo sektoriaus rankų, į kurias jis pakliuvo gavęs pagalbą iš nacionalinių biudžetų.

Pirmąjį šių metų pusmetį visame pasaulyje sklandė baimės dėl antrosios recesijos bangos, kuri galėjo parklupdyti daugelį namų ūkių, verslininkų ir investuotojų iš viso pasaulio. Spalio mėnesio rodikliai ir verslo apklausos leidžia tikėtis, kad šalių vyriausybių planuojamos taupymo programos ekonomikos nesmogs dviguba jėga, nes kitoje svarstyklių pusėje bus vis daugiau svorio priaugantis privatus verslas.

„Šio mėnesio tyrimas rodo, kad pramonė ciklas vėl pasiekė dugną ir kitų metų pradžioje galime tikėtis geresnių laikų“, – pranešime teigė „JPMorgan“ banko analitikai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Pinigų karta
Pinigų karta
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)