B.Juodka: su pusantro balo į aukštąsias įstoja beveik debilai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shioks 2010-11-16 11:55
'Nightkid' tai man dabar cia komentuoti reikia apie politika ar dar kazka? Ar taip pat pradet nesamones rasyt, kad visi raso durnus postus? Nemoki normaliai issireikst gal nieko daugiau ir nerasyk. 'Karve' taip buna tokiu kurie isvis nieko nesupranta ir stoja i universiteta (ne viena esu mates jau) , bet as tikrai netoks ir nelyginu savo gabumu su jais, Tiesiog duodu pavyzdi, kad ne vien is balu reikia spresti ar jis durnas. Galetu but kokie stojamieji testai ivertint ar tas zmogus protingas ar ne studijuot universitete. Gal tam zmogui super gerai sekasi kokia matematika ir jam visi kiti mokslais nesiseka taip iseina jam surinkus maza balu skaiciu jis yra nustatomas iskart kaip debilas ir toliau mokytis jam neimanoma. Daug tu variantu kai zmogus yra protingas, bet taip visus atrinkt tikra nesamone to profesoriaus pasakymu.
Pushius 2010-11-16 12:35
Žinau ne vieną ir ne du asmenis, kurie mokyklą baigė na sakykime gan blogai, o baigė universitetus daug geriau negu tie visi kiti "ne debilai" kurie iš po mokyklos atėjo su gan rimtais balais. Jeigu atėjai iš mokyklos gan ir su prastai balais, bet esi pasiryžęs persiplėšti pusiau ir pasiimti visą informaciją kurią duoda aukštoji, baigsi be didesnių bėdų. Aišku nekalbu aš apie tuos kurie tik moka pinigus ir laukia popieriuko.
kionig 2010-11-16 12:46
... O cia dar toks kaip VU'nderkindai, tai isvis... Kol viska lems pinigai, tol galime nesiteketi kazkokiu permainu Lietuvoje. Mat visiems svarbu prie lovio prieiti ir viskas, toliau kita tegu savaime - patys susiesime greiciau, ko jie ir tikisi. Toliau, velgi kai prasideda panasus vajus, pradedama ieskoti kaltu visada. Kas kaltas ??????????????? Kas ??? Ir va radome kaltinka - tai abiturientas !!!! Dabar ji nafig reikia nulinciuoti, isvadinant debilu, pats JUODKA DURNIUS, perdaug jau jam silta kede atbukino smegenis. Kai pasigirti, kad VU ten 500uke tai patys pirmi, o kai reikia kazka padaryti, tada prasideda kova su vejo malunais t.y pasekmemis, o ne su PRIEZASTIMIS.
Liepžiedžiai 2010-11-16 13:26
Ko čia dabar zaunijat, veltėdžiai jūs, didžiadvasis By Juodka teisingai samprotauja. Yra žmonių, kurious pridera vadint debilais. Tikriausiai, pas didžiadvasį tokių nemenkas kiekis. Amžina problema. Ir kaip jum dar nykščiai apsiverčia rašyt, jog istorijos mokslas - faktai? Nejaugi dedatės tikrais pseudointelektualais?
Žyžius 2010-11-16 13:36
rwc, esmė ta kad tokie žmonės neleidžia pagerinti kokybės. Galbūt yra retas kuris eina į universitetą su mintimi išmokti, sužinoti kažką naujo ir sunkiai dirbti. Bet tokių centai. Plius neypatingo gabumo žmonės su krūviais nesusitvarkys ir pradės eiti lengvesiu "špargalkių" keliu. Visgi dauguma jų tiesiog velkasi paskui penketą arba nusirašinėja ko pasekoje žinių kiekis nulinis. Ir galiausiai: nu kaip du metus mokėjęs, praradęs ir metus ir pinigus, nesumokėsi dar dvieju už lapuką? Juodka nevynioja žodžių i vatą, bet čia ne jo reikalas žiūrėti kas darosi kitų daržuose.
rwc 2010-11-16 13:51
Pats kaltas, kad susitapatinai su visišku kraštutinumu. Vidurkis 7.8 tikrai gali nebūti blogas - priklausomai nuo mokyklos, užklasinės veiklos. Bet žemas konkursinis balas parodo kai ką daugiau: kad iš daugumos konkursinių dedamųjų toks studentas turi 0, taigi bent tai specialybei jis visiškai netinkamas. Kitas, su 5, galbūt dar labiau netinkamas, ir čia bėda, kad į aukštąsias be konkurso priimami nemokantys savo vardo užrašyti. Tik tokius vadinti debilais nėra korektiška. Gal toks studžius nusipirks visus atsiskaitymus? Čia Juodka varo ne į tuos langus. Reikia mokykloms ir univerams susitvarkyti, kad tikrai neraštingi neturėtų jokių šansų baigti, todėl net nesvajotų kažkur įstoti. Pvz., mano matematikos ir fizikos dėstytojai mušdavo pažymį už gramatikos klaidas. Buvę olimpiadininkai porą semestrų paverkdavo, paskui kažkaip pajusdavo kablelius ir nosines. Galbūt tikrai save pervertini? Manai, kad esi gudrus, bet tas gudrumas aplinkinių akimis nepritaikomas?
Shioks 2010-11-16 14:11
Dauguma nepritaiko mano gudrumo iki tol kol pats nesugeba susitvarkyt, o poto jau praso mano pagalbos, nes zino, kad tai uz ji moku padaryt geriau. Dar pradekim kalbet apie IQ...
Sloth 2010-11-16 14:36
Kioning, labai tiesiogiai mane supratai. Aš turėjau omeny elementarų principą - kartą įkišęs pirštą į ugnį, tu tai atsimeni ir daugiau nekiši. Tarkim realus pavyzdys - Hitleris puikiai žinojo, kuo Vok. baigėsi kariavimas dviems frontais, todėl jis visais įmanomais būdais stengėsi to nekartoti ir kol kovojo vienu frontu, tol viskas klojosi pakankamai gerai. Deja ( ginčytinas dalykas ), bet visko numatyti neįmanoma, antras frontas vis tiek atsidarė ir gavo į kaulus. Aišku, ne visi ir visada pasimoko, kai kurie iškelia principus aukščiau sveiko proto ir kartoja praeities klaidas, kiti nusispjovę tiek į vieną tiek į kitą mėgaujasi gyvenimu. O man asmeniškai patinka, kai galiu sieti įvairių tautų charakterius, savybes, sprendimus, su jų praeities įvykiais. Kai gali numatyti tam tikrų įvykių bent jau preliminarią baigtį, kuomet išmanai priežasties-pasekmės ryšį . O į temą, tai manau, kad Juodka pasakė storžieviškai, bet gan teisingai. Be to, jam naudinga taip sakyti, kadangi dabartiniai kai kurie universitetai su VU konkuruoti gali nebent susižėrę prasčiau baigusius studentus, jei būtų įvestas ribinis balas visur, tuomet su VU konkuruot išvis nelabai būtų įmanoma. Ir apskritai, įvedus tokį dalyką pačio diplomo vertė rinkoje išaugtų. Mažiau priimamų studentų - mažiau baigusių studentų - didesnė paklausa.
rwc 2010-11-16 14:40
Ar kažką vienoje srityje padaryti gerai - vienintelis, svarbiausias kriterijus? O kaip sugebėjimas išsiaiškinti poreikius, specifikuoti, apginti, parduoti? Kaip socialinio konteksto pritaikymas? Kas iš to, kad esi geras amatininkas - sakykim, Web programuotojas - bet neišmanai saugumo, estetikos, ekonomikos, nemoki bent dviejų užsienio kalbų... O juk tai ir sudaro bendrą pažymį.
Ar_as? 2010-11-16 15:19
Tiesa, dėl Juodkos pasakymo siūlyčiau nesipiktinti. Visus barnius turbūt lemia išsilavinimo stoka: Debilas yra pats mažiausias protinio atsilikimo laipsnis (toliau seka imbicilas ir idiotas), tiesiog mūsų visuomenėje susiklostė toks nemoksliškas šios sąvokos aiškinimas.
Nightkid3 2010-11-16 15:36
Kuris mano issireiskimas tau pasirode nenormalus? Sakydamas, kad stojai su 7,8 balu vidurkiu, ar turejai galvoje, kad mokykloje pazymiu vidurkis buvo 7.8 ar kad tavo konkursinis balas buvo 7.8? Is ko sprendi, kad esi gudrus, kaip tavo gudrumas pasireiskia?
kionig 2010-11-16 15:44
Tai atsakyk, ar toks svaistymasis epitetais pakeis ka nors is pagrindu ? Tebunie tokie ciudai vienas kitas patenka. Bet kaip yra su kitais likusiais, kurie stoja be motyvacijos net nezinodami aj kur pakliusiu ten gerai, gaves diploma sausiu anglijon, nes cia garantuotai nebus ka veik su tuo popieriumi. O tai jau labiau veikia studiju kokybe nei kad pakliuves vienas ar kitas tas ciudas.
rwc 2010-11-16 15:58
Būt gerai, jei tebūtų vienas kitas. Blogiausia, kad tarp 11-tokų - 12-tokų ir tarp studentų vis daugiau tokių "mokytis man nereikia, nereikia pažymių - bet esu gudrus, tai duokit diplomą".
loggo 2010-11-16 16:41
Privertė nusišypsoti tokie žodžiai. Bet juk tiesą sako; o galutinis rezultatas būna toks, kad nukenčia visi - darbdavys, nusamdęs dunduką su diplomu, esami ir būsimi to darbdavio klientai, kuriems teks turėt reikalų su diplomuoto dunduku, ir t.t.Kas blogiausia, jog dauguma tokių dundukų su diplomais po to, visgi negavę tinkamo darbo, verkšlena viešumoje, jog vat, su aukštuoju išsilavinimu Lietuvoje nulis galimybių. Taip ir būna po to, kad pusė Maximos kasininkų - teorinių verslo vadybininkų, filologų ir pan.
kionig 2010-11-16 16:47
Bet negi tas diplomas ka nors reiskia ? Kai realiai darbdaviui nusispjaut, kai reikalaujama zinios bei minimum 3 metu darbo patirtis. Na nebent zmones per ivairius svogeristus isidarbina. Net ir turinti ta diploma, jis nieko neatspindi.
Tarkvinijus Išdidusis 2010-11-16 16:55
Šiaip tai atspindi, jei ne šūdą malei visą gyvenimą, o rimtai žiūrėjai į visa tai.
rwc 2010-11-16 17:08
3 metų patirtis su XXX, YYY, ZZZ ir sertifikatas". T.y., užsieny magistras gerame univere prilyginamas darbinei praktikai. Ir tikrai atkreipia dėmesį į diplomo priedą - kokius modulius su kiek ECTS turėjai, kiek kreditų. Sykį esu paklaustas, kokį savarankišką darbą turėjau iš kriptografijos. Dažnai darbdaviui nieko nesako ankstesnių darboviečių ir pareigų pavadinimai, o įrašai diplome kažką reiškia. Bet tik ne pas mus.
kionig 2010-11-16 17:09
O, jei rimtai ziurejai i ta isvajotaji diploma nieko tau negarantuos, paziurek darbo birzoje kiek sedi su aukstuoju Vienetai, kurie rimtai ziuri, tai ka mokosi jau pradeda anksciau lipt karjeros laiptais. Diplomas tik popierius, o vat zinios, tame popieriuje juk neparasyta, tik pagal universitetu programas, na ten gebejimai ir panasiai.. Atmink universitetas suteikia tik diploma, o zinias igyji pats.
rwc 2010-11-16 17:12
Dėl to reikia rinktis univerus, programas ir modulius, kuriose gerų pažymių už gražias akis nerašo.
Tarkvinijus Išdidusis 2010-11-16 17:16
Taip, tokių yra vienetai, bet visgi, yra